........... URGENT ! Umno Wajib Wujudkan Cabang Baru - PEMUDA UMNO dan satu lagi cabang err .. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

URGENT ! Umno Wajib Wujudkan Cabang Baru - PEMUDA UMNO dan satu lagi cabang err ..

Wednesday, May 29, 201334comments

Hampir semua parti mempunyai cabang Pemuda mereka. Orang muda ni panas baran, terlebih testosteron jadi mereka perlukan satu platform yang tersendiri supaya dapat bergerak dengan bebas. Pantang orang muda kalau suara atau pergerakan mereka disekat2 oleh orang tua, kan ?

Parti2 pun bukalah cabang Pemuda  ..... maka seronoklah orang muda bila diberi peluang untuk bergerak bebas dan buktikan kemampuan mereka kepada orang tua.  Kita boleh lihat sendiri cabang2 Pemuda pada parti2 pembangkang ..... siapa tak kenal KP Pas ? Sorang2 dia berani diperbodohkan oleh Karpal tahun lepas dalam isu Hudud-Langkah-Mayat-Karpal-Dah-Bertaubat-Tapi-Sebenarnya-Tak-Berubah-Pun .

Tapi apakah itu melemahkan semangat beliau ? Tidaaaaaakkk .... sikit dia tak kisah. Dia terus juga berjuang kerana dia membawa semangat pemuda Pas dalam dirinya.... dan akhirnya dimana beliau sekarang ? Dah jadi wakil Parlimen setelah mengalahkan Professor Orang Muda BN ....kononnyalah, tapi adakah beliau sudah berpuas hati dan duduk diam ? Tidaaaaaaakkkkk ....

Siapa tak kenal Ketua AMK ? Errr ....  Haaa.... itu baru betul contoh PEMUDA.

Sejak dua menjak ni pelbagai isu melanda senario politik kita dan Umno ternyata lesu.... balik2 orang tua juga yang kena jawab. Masalahnya Umno TIDAK ADA CABANG PEMUDA ! Macamana Pemuda Umno nak aktif berjuang, membuktikan keperkasaan mereka kalau mereka tidak diberikan platform yang sepatutnya. 

Pasti orang muda Umno jaki dengan pemuda2 parti pembangkang kan ? 

Jadi disini saya berharap sangatlah Najib dan kepimpinan Umno supaya mempertimbangkan dengan serius kewujudan satu cabang PEMUDA UMNO dengan segera.

Pastikan cabang baru ini diketuai oleh barisan pemuda2 yang GANAZZZZZ .... supaya dapat menyaingi kegarangan Pemuda2 lawan. 

Memandang jauuuuuh ke depan, saya juga ingin sarankan ditubuhkan juga satu cabang lagi - PONDAN UMNO. Payah saya nak hujahkan keperluannya sekarang, tapi rasa2nyalah.... satu hari nanti kena ada cabang ni. 

Kalau tidak diasingkan dari sekarang, takut akan membiaklah pondan2 dalam barisan Umno ketahap kronik dimana kepondanan akan menjadi satu trend baru dalam Umno. Kalau tak pondan, bukanlah Umno namanya ..... aaauuuwwwwww ....

Share this article :

+ comments + 34 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 2:48 PM

Din, ko punya sindir bisa sungguh. Aku setuju ngan ko Din. Aku tak nampak peranan KJ dan Pemuda UMNO dalam memberi peluang belia memantapkan perjuangan UMNO. Kerusi-kerusi panas di peringkat bahagian, majoritinya masih disandang oleh "Belia Tua". Sampai bila nak buat program untuk memberi keseronokan kepada belia. Kita sepatutnya telah mempunyai pemimpin pelapis yang berpotensi untuk menerajui UMNO suatu masa nanti. Cuba lihat PAS yang mempunyai kumpulan anak muda yang ekstrim pada parti sepert Unit Amal. Sedangkan kita masih lagi membuaikan anak muda dengan budaya berseronok seperti konsert dan hiburan. Bila tiba pru, anak muda yang biasa berseronok ini tak sanggup untuk berjuang dan bertempur kerana mereka tidak dilatih begitu.

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 2:53 PM

@AnonymousUmno dah ada PEMUDA ke ? ? ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:15 PM

Eh, lupa pulak. Baru aku perasan, semenjak dua menjak ni aku tak nampak ada kelibat pemuda dalam UMNO. Mungkin pemuda dah dibubarkan kot. Masa pru hari tu, yang nampak banyak buat keja ialah golongan veteren. Mana pergi berpuluh-puluh ribu anak muda yang banyak berkerumun dalam majlis najib? Siap ngan banner "We Love PM". Ke mana mereka menghilang semasa pru lepas? Kalau beginilah jadinya, macamana UMNO nak tarik pengundi baru untuk pru14 nanti? Dalam tempoh 5 tahun akan datang, generasi muda sekarang adalah berpotensi untuk menjadi bakal pengundi UMNO. Aku kecewa teramat sangat sebab dah tiada pemuda dalam UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:31 PM

Salam,

saya cadangkan cabang kondom. Pemimpin ah jib gor suka. Bila berjumpa semua pakat pakai kondom kat kepala atas tanda sokongan. Kemudian bergaya ala gay dan pondan. Wow gitu. Ketua pemuda tengah test kerusi menteri dan test power la ni. Bab parti, orh lain tlg jawab ye. Kita playsafe dolu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:34 PM

sabar bro! sejak Trengganu tewas dengan Kelantan ni nampak MACAM tertekan pulak.

saya setuju sangat dengan saranan admin. bbukan saja cabang yang disebutkan malah cabang BODEK juga perlu ditubuhkan SEGERA saperti I LOVE PM dan SATUUUUUUUUUUUUUUUUU.

ada pun KP, perjuagan yang menuntut jawawatan menteri jer. LANGSUNG tidak kedengaran suara PEMUDA. saya fikir layak juga dijadikan KP cabang PONDAN. jangan lupa masukkan nama si Hishamuddin sekali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:36 PM

@Anonymous

bang janganlah cakap BELIA TUA, tak baik tau. beralaslah sikit dan baik kalau disebutkan BELIA LAMA. belia mana ada tua dan yang ada hanyalah ontetua.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:38 PM

@dinturtle

UMNO ada PEMUDA tapi yang ganjil sikit, tak der telor. nak bukak mulut takut dimasukki lalat, nak melangkah takut terpelicuk.

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 3:38 PM

@Anonymousblack belt kaler merah ada tak ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 3:46 PM

Aku cadangkan azalina othman said jadi ketua pemuda sebab aku nampak beliau lebih jantan dari pemuda2 yang ada sekarang. Kalo nak berhadapan dengan Unit Amal Pas, AMK dan Red Bean Army kena betul-betul ganaz dan ekstrim. Kalau jenis pemuda yang mempunyai penyakit lemah, letih, lesu, lembik dan longlai, takkan ke mana punya. Kita perlukan barisan pemuda yang KERAS untuk berjuang dan bertempur di barisan hadapan.

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 3:49 PM

serius cakap...usaha lain sia sia saja, selagi najib tak turun selagi tu la keadaan makin parah, percaya lah, yang lain lain tu faktor sampingan sahaja, NAJIB MUST STEP DOWN!

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 3:50 PM

@anak melayuHmmm ... beranak pun kepala keluar dulu kecuali songsang :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 4:08 PM

@dinturtle

namanya pun dah BLACK, mana ada MERAH.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 4:11 PM

@Anonymous

Aku setuju. elok sangat kalau digunakan nama Azlin. ada gaya, ada cara dan yang penting punyai suara lantang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 4:13 PM

@anak melayu

Najib suruh UMNO berubah; apa kata kalau UMNO minta Najib berubah dan keep Rosmah out of scene.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 5:18 PM

@Anonymous

antara Kak Rose dan Kak One nampaknya mukmin telah pilih Kak Rose...ada keraguan lagi ker?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 5:46 PM

Setuju 101%...apa2 pun kena back to basic..klu kepala da lembik takkan ekornya nk keras plak! PAU nti Najib WAJIB turunnnnnn

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 6:26 PM

Amboi marahnya dia! :p

JMD-

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 6:51 PM

@AnonymousPeeeergh ! Setahun sekali JMD komen lah kat sini !

Tak marah eeeeeh .... geram jer :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 7:05 PM

bro din... lepas baca artikel ni aku ingat usin lempoyang yang tulis kehkeh... versetile ko din hehehe2

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 7:37 PM

jangan Pondan yang sokong LGBT sudaaaaah la.. itu golongan2 PR. Pondan2 dalam umno tu lebih elok jadi penghibur macam Bobo tuuuuuu...kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 7:55 PM

@Anonymous

mana nak ader. nombor satu dan dua dah jadi menteri tentunya sebok. lagi glamour pulak tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 7:58 PM

@dinturtle

branak tak ikut pintu beb, ikut tingkap.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 8:00 PM

@Anonymous

dua dua sama. 2X5 dan 5X2.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 8:02 PM

@Anonymous

masaalahnya LEMBIK dia ingatkan KERAS. apa lagi asyik menyondol jer. itu sebab tembakan selalu tersasar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 8:22 PM

Setuju mmg patut buat cabang pondan. sebab tu pembangkang boleh buat sesuka hati! Lagi satu penasihat ah jib gor patut berambus sebab tak pandai nasihat!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 8:22 PM

pergh!!!!! artikel DT sudah di ANGKAT oleh Pak Syed :

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2013/05/din-turtle-suggests-gerakan-pondan-umno.html

camnilah. baru ada umphhhhh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 8:58 PM

Dulu ada juga putera umno.sejaknak ludah adam adli sebab turunkan bendera najib terus hilang.adam adli sekarang dah jadi hero.armand jadi apa? Jual lete recon

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 29, 2013 at 10:16 PM

hish... banyak sangat Pondan kat Msia ni!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 29, 2013 at 10:53 PM

Betullah tu sejak kj jadi ketua pemuda umno,sayap pemuda seolah2 tak wujud,senyap sunyi..sekali-sekala berbunyi pun macam nak taknak aje.Apa keje si kj ni selama ni?Harap2 pemilihan pemuda tak lama lagi kj ditendang jauh2.Ke umno memang dah tak ada pelapis pemuda yg berwibawa?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 12:34 AM

Aku memang menyampah dan meluat ngan banner "I Love PM". Merujuk kepada blog zamkata,"It's Disgusting". Ni semua berpunca daripada punahsihat PM yang memberi nasihat tanpa merujuk kepada pandangan akar umbi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 1:30 AM

Sdra Ding, ambe mohon masuk
Memang patut Bubar kan Pemuda UMNO ,semua dah tua dan dapat habuan.
Sudah lah lesu lagi lembik, tidak berfungsi dan tidak relevant lagi sebab perjuangan Ketua pemuda sudah berakhir pada 06.05.2013

Kerana Ketua pemuda sibuk main dram sepak bola di pesta belia kerana untuk
1. Menambah Publisiti
2.Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam penasihat ekonomi Negeri Selangor)
4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
5.Penaung- KJ Fan kelab.
6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
8.merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
10.Ucap ucapanKetua Jurucakap BN
11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
14.Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA dan TSTF dan MUFC.
16.Sikit sikit sahabat baik pap .
17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years ago.(minta kertas tissue)
18.Lakon sebagai Idola Harakah.
19.Loose cannon Minister for all.
20.Menteri Kementerian bukan BN.
21.Banyak latihan dan assignment selaku Penolong Perdana Menteri 1. (Assistant Prime Minister No 1.)
22. mat liberal
23.Banyak menulis surat kapada Majalah Ekonomis selaku No 1 Pelatih Assistant Foreign minister)

Maka bila dah dapat semua yang di impi semenjak 2008, buat apa nak buat kerja penat jadi ketua pemuda ,sama lah macam MYTEAM, tinggal gambar aje.
Kapada PAU yang akan di ada kan lepas raya puasa, akan di mansuh Jawatan ini .
Akan di gantikan dengan Ketua Pondan UMNO.. So predictable.
arjuna waspada
changkat lobak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 5:49 AM

Laaa, nyampah ke ? Takpe, lepas ni kita buat banner I LOVE DT. hehehe..*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 9:02 PM

Bukan takat penasihat... tuan dia yg patut turun atau diturunkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 31, 2013 at 12:51 PM

Mungkin AJK KJ tak pandai seni komunikasi dan tak tau nak urus sidang media??

Djo

Post a Comment