........... The RULE Of The Game Harus Konsisten Bukan Ditukar Ikut Suka Hati Mak Bapak Korang ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

The RULE Of The Game Harus Konsisten Bukan Ditukar Ikut Suka Hati Mak Bapak Korang !

Monday, May 27, 20135comments

Ramai kaki pancing dan kaki sosial berminat menyertai pertandingan2 memancing seperti di bawah -


Tanyalah kaki2 pancing dibawah .... SETIAP mereka bercita2 hendak menangkap ikan yang PALING BESAR kerana SEMUA ORANG pun faham THE RULE OF THE GAME adalah - IKAN TERBESAR/TERBERAT akan dapat TEMPAT PERTAMA.




Sewaktu mendaftar masuk pertandingan, sewaktu memancing, ketika menimbang hasil tangkapan sehinggalah sewaktu penyampaian hadiah ..... SEMUA faham dan akur bahawa THE RULE OF THE GAME adalah IKAN TERBESAR/TERBERAT akan dapat TEMPAT PERTAMA.

BUKANNYA siapa yang dapat tangkapan TERBANYAK ...... BUKANNYA siapa yang dapat tangkapan PALING PELIK atau BUKANNYA pemancing yang paling CUN .... Penonton pun tahu dan faham THE RULE OF THE GAME..

Sesiapa pun tidak boleh memandai2 TUKAR The Rule Of The Game  ...... KECUALI dinyatakan SEBELUM pertandingan dimulakan dan semua peserta sedia maklum dan mereka terus juga mahu bertanding mengikut RULE YANG BARU.

Agak2 korang lah ...... kalau Anwar atau cai-cai PR yang bertanding, mereka akan AKUR dan TERIMA dengan hati terbuka keputusan pertandingan mengikut THE RULE OF THE GAME .......... ATAU mereka akan tuntut RULE YANG BARU mengikut hasil tangkapan mereka, bagi memastikan kemenangan berpihak pada mereka ?


Dengan katalain - Tukar RULE ikut suka hati macam mak bapak dia yang anjur pertandingan...
? ACI KE MACAM TU ?

Anda faham tak apa dia - THE RULE OF THE GAME ?

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2013 at 3:05 PM

macam juga kalau main golf kat club untuk ahli2 kelab bukan pro ada game stroke play ada game stableford points dan ada Bogey play. Semua bentok game kita dah tentukan oleh Kelab. Untuk Malaysia game pilihanraya ialah siapa dapat kerusi terbanyak dlm dewan.bukan undi siapa banyak campoq satu dunia..abis kalau kampong dan perdalaman tu tak ada kerusi lah..
BODOH PUNYA ANWAR!!!!(tapi dia bukan tak tahu tapi dia dah gila sangat nak jadi PM!!!)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2013 at 3:10 PM

Saya faham encik RULE OF GAME dia. DiMalaysia majoriti yang memenangi kerusi dia la pemenangnya, bukan menang majoriti undi popular dia pemenang. Incik Anwar sedar akan hal itu tapi disebabkan penyokongnya yang buta tuli tak mahu terima juga...apa boleh buat incik... Peserta buat cara peserta jangan nak pandai2 ubah undang2...dan incik anwar yang gelar ustaz umno bodo tapi dia lagi bodoh yang memperbodohkan rakyat itu harus terima kenyataan ini Malaysia bukan Indonesia atau Amirika ada faham tak? Anwar ibrahim harus bertaubat aufff2

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2013 at 5:27 PM

Saya rasa macam ni lah. Bagi jer lah Anwar menang atas semangat kesukanan. Lepas tu kita lantik Anwar jadi PM supaya dia tak buat kacau lagi. Jika tidak, kita terpaksa melayan karenahnya yang tak abis-abis nak buat road tour keliling Malaysia sambil buat muka kesian konon SPR melakukan penipuan sebab itulah dia kalah. Tak pasal-pasal pulak SPR jadi kambeng itam.

Cuma, kita bukan lantik Anwar sebagai PM Malaysia. Tapi sebagai PM kat Sungai Buloh Resot. Kat situ, kalau dia nak menghasut ke...atau nak buat apa-apa sesuka-hati pon takpe. Takde sape nak marah. Diharapkan Malaysia akan kembali aman dan tenteram tanpa Anwar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2013 at 5:40 PM

Semua orang tahu tentang perkara sebegini.... hatta budak darjah 6 yang main guli pun akan patuh dgn rule of the game... tapi bila disitu ada seorang budak nakal yang tak cukup akal, anak orang kaya nak main sama. Kalau tak dikasi menang, dia akan mengamuk dan mengadu kpd bapaknya... jadi apa nak dibuat? mau tak mau kita kena kasi menang jugak lah kan???

sebenarnya yang benar tetap benar, yang batil telah terserlah... cuma kita dipihak yang sangat lemah untuk menutup mulut longkang sipenipu itu. Saya cukup hairan, bagaimana penipu dan kaki putar belit tu boleh sewenang-2 membuli PM dan menteri-2 kerajaan yang dah terang2 menang? Anwar ibarat seorang budak nakal yang sedang membuli, tapi yang kena buli tak berani nak angkat muka, tak berani nak buat apa-2.... macam orang bodoh pulak jadinya. entahlah.... mungkin ini sebahagian dari alamat penghujung hayat dunia kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2013 at 6:52 PM

eh? encik dinturtle..nak tanya je. puak2 PR tu tahu ke Rule-rule nih? rule of law, rule of faith pun dorang buat main..apatah lagi rule of game..

Post a Comment