........... TERBAIK ! - Inovasi RnD Pas Berhad | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

TERBAIK ! - Inovasi RnD Pas Berhad

Thursday, May 30, 201328comments

Cara Terbaik Mengatasi Monopoli Minyak Masak oleh Syarikat Cina ......... Dari Unit RnD Pas Berhad


Sebut jer nama Nik Aziz 444 kali, keluarlah minyak masak siap proses dari batang pokok kelapa ! Menggunakan kaedah inovasi tercanggih ini, negara bakal menjadi pengeluar minyak kelapa, minyak masak ....errr ... termasuk juga jus buah2an yang terkemuka dunia ! 

Nak Fresh Oren ? Sebut jer nama Nik Aziz 444 kali, akan keluarlah fresh oren dari batang pokok oren.

Monopoli tauke cina ? Hahahahahaha ... meh Pas tunjukkan caranya ...

Olahan dari - Harakah

Share this article :

+ comments + 28 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 10:17 AM

kah kah kah..

sebut je nama nik aziz 444 kali pastu tambah lagi extra sebutan husam weh...husam weh...husam weh..(3x)..maka terus muncul minyak petrol ron97 dalam telaga. tak payah proses tak payah tapis dah..terus boleh masuk dalam botol. pergh...confirm arab saudi pun tabik siot..

kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 10:17 AM

Akhirnya segala yg diusahakn Husang sudah berhasil...KAMI MAHU HUSANG JADI EXCO!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 10:20 AM

Alhamdulillah... Inilah yang kita harap dari berkat maksum pemimpin PAS dan agama Isle yang cukup sempurna.

Tapi kamu kena check balik berita mu ni Ding... theflyingkick cakap petrol!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 10:29 AM

Tak tahan yg komen kat bawah harakah tu Din..
Ada gak orang percaya buta buta..
Tak suka la sya nanti orang kata orang Islam ni bodoh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 10:34 AM

memang lawak antarabangsa bro.
patut la asyik kena tipu dengan pemimpin diorang.
presiden ngo R memang ngoR (orang kelantan cakap ngoR - bongok). pung pang pung pang pasal royalti macam bagus, haram tak tau petroluem datang dalam bentuk macam lumpur hitam bukan macam RON95.

cacai pas kat facebook haramkah tu lagi la ngoR. kuasa Allah Taala nak bagi terus dalam bentuk petrol la apa bongok lagi.

susah cakap dengan puak puak ngoR nih.

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 10:47 AM

Yang di muliakan Din Turtle,

Can i ask you one thing? This continuous personal attack on Nik Aziz ..ada tujuan or clear objektif ke?. Doesnt sound like pro-UMNO or BN when UMNO is trying hard for reconciliation for the benefit of gereater ummah and Malays? Macam mana members UMNO nak start with members PAS when pro UMNO blog belasah PAS leaders?

The silent majority malays wishes for oerrhaul of UMNO by UMNO mambers. Lets focus there pls. i like you piece on Cabang Pondan UMNO..very creative and progresssive

li dosh

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 11:08 AM

@QalamQabut'Olahan' tuh ...

Point Utama adalah mentaliti diorang

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 11:14 AM

@li doshBersatu is one thing but first u got to 'clear' their minds.

Bersatu blindly by following orders fr ur leaders is not the kind of bersatu i want.. Bersatu has to come from oneself, from ur own realization the importance of ummah.

But first, ur mind got to be FREE from any form of TAKSUB. Taksub = Stupidity !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 11:23 AM

Din, pernah skali sembang dgn totok pas kat kelantan psl hg minyak & simpanan minyak negara. Sembang dgn puak nie mmg bleh expect la hujah2 ntah ape2, especially psl simpanan minyak dunia yg dh makin susut. Part yg aku xleh tahan (nak tegelalak pun ader...hihihi), dia punyer point... ' banyok minyok daley bomi, x korek yah '... Keh3x... Nasib la dia tk cakap ' nanti tok guru semaye hajat banyok, telago hok kering pun penuh smula '... Keh3x

kategori nie nk masuk mane din? Taksub @ bahlol?

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 11:26 AM

@AnonymousPemikiran yang terlalu jauh diluar kotak :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 11:48 AM

tu lar..cik din perli tu,kalau ak jadi editor harakah malu post berita macma orang tak blaja sains....ahhahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 11:56 AM

Nak tergelak pun ada..
Nak menangis tengok kebodohan saudara seagama pun ada..
Tapi..
Aku pilih gelak la.. Kahkah..

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 12:28 PM

@dinturtle

Mungkin bukan out side of the box, mungkin out side of the brain?!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 12:29 PM

Hahaha betul la kelakar gila baca komen2 bawah tu...memang diorang ni percaya gila la yang kelantan dulu bawah nik aziz dapat rezeki mencurah2...untung la rakyat kelantan...jaga minyak tu elok2 nati kerajaan pusat curi macam yang dalam komen tu kata wakakaka

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 1:39 PM

Din, kalau minyak petrol ada kat belakang rumah aku. Aku buat senyap jer. Biar aku bolot semua. Buat apa nak kecoh2. Diam2 sudahlah. Yang penting lepasla jugak kos minyak ulang alik KL - Ganu. Kalo RON95 naik harga pun, aku buat pekak jerla. Yerla, dah dapat petrol free belakang rumah.....hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 2:15 PM

Hujah paling mantop mrk, kalau Tuhan nak semua boleh berlaku, kun fayakun aja, mk jadilah.


















....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
May 30, 2013 at 2:43 PM

Hebat-hebat puak -puak Kelantan " R " tak payah pakai gerudi , tak payah guna pelantar. Korek telaga terus dapat minyak dan boleh pakai tampa di proses..inilah keberkatan Bumi Tadahan Wahyu.....kaya puak -puak ni.

Pakcu korek telaga bertemu dengan minyak senyoyong.....lagi hebat kah..kah..kah......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 3:02 PM

li dosh..

what to do bro? have you been blindfolded all the while? you still arrogantly deny how stupid those pas followers are? it has been proven again and again that they all are just plain stupid. the latest proof is this minyak dalam telaga issue. without any hesitancy they just publish the news. and have you read the comments in harakah? the commentators there unbelievably believe it without thinking even a second that it might be some technical glitch.. they just believe in something miracle!! so pathetic! how do you expect a greater ummah when you know there a lot of such stupid people around? even an illogical issue published by a foolish newspaper editor also they put their faith in it..taksub pada harakah sesangat sampai kena kencing pun dok percaya je..yes, we have faith in some miracle, kun fayakun is there but please..please...PAKAI OTAK, BUKAN KEPALA LUTUT!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 3:34 PM

bagus nih. aku nak bagi tau atok akulah. aku yakin dia mesti suka sebab dia pun ada sebatang dan kawan kawan dia cakap dah tak boleh keluar air. apa? sebut nama Nik Aziz 444 kali? tapi ................. macam mana pulak kalau pokok tu dah mati, masih boleh ker?

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 5:06 PM

@Anonymousrasanya dah padam komen2 pembaca

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 5:23 PM

Eloklah buat laporan pada PBB dan WTO agar penemuan ini dapat dipatenkan.

Sungguhpun pememuan ini satu rahmat susulan kebersaraan MB terdahulu yang perlu diraikan namun jangan lupa manfaat langsung kepada rakyat terbanyak.

Kalau balak dijadikan iktibar, kita bimbang penemuan Ron 97 ini akan hanya mengembungkan poket pihak yang rapat dengan koridor kuasa di Kelantan saja...Ngeh dan Ngok bersaudara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 6:48 PM

Jangan jadi macam di Selangor...meskipun dianugerahkan 15 buah kerusi YB (durian runtuh) tetapi parti mukmin seolah-olah tidak tahu macam mana untuk memanfaatkan durian runtuh berkenaan untuk kesejahteraan ummah. Sedih.

....................
Reply To This Comment ...................
May 30, 2013 at 7:57 PM

@Anonymous
Bro, i have not been blindfolded all this while except long time ago during primary school when i attended a friend's birthday, u know one of those kiddies game..

Just where did you read that i say the PAS followers are clever and not plain stupid? Now we know who took my friend blindfold and worn it.

I think you bring down your anger and clam down. still a long wat to go to GE14. WE need all the votes then. Yours too

Peace bro

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 9:59 PM

bro din.. dalam quran kata emas hitam...ulama ramai kata emas hitam tu minyak la...memang nak tergelak bila puak yang konon lebih fahan islam daripada orang lain bleh2 percaya benda yang takda dalam quran... kelantan dah boleh jadi negeri cerita 1001 malam hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 31, 2013 at 2:48 AM

Good one.

....................
Reply To This Comment ...................
May 31, 2013 at 8:32 AM

Memang tak dapat dinafikan lagi betapa dahsyatnya negeri Kelantan ni.... Minyak kelaur dari telaga... Malah dah siap diproses lagi sehingga mampu menghidupkan sebuah enjin.

Err... Minyak ni tak keluar sekali dengan pump dia ke? Bangla atendan pun takde dalam pakej ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 31, 2013 at 1:15 PM

Tak tercapai dek akal pakar2 carigali, geologi Petronas dan seangkatannya. Nampaknya pengurusan kena hantar kurusus kat Kelantan nampaknya. Dicadangkan cawangan Universiti Teknologi Petronas dibina di Tumpat dengan kadar segera sebelum kompeni minyak lain bukak ofis sana.

Djo

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 31, 2013 at 1:19 PM

Ada ilmu rahsia di Kelantan macam mana nak dapatkan minyak petrol secara langsung dari bumi. Tak perlu banyak kajian penapisan, cuma untuk tambah atau kurang grading kualiti minyak. Petronas Refinery bolehlah distruktur semula operation and maintenance cost dia. Kilang mungkin boleh diskala-kecilkan.

Djo.

Post a Comment