........... Selepas PRU13 - Permainan Baru Bermula .... ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Selepas PRU13 - Permainan Baru Bermula .... ?

Monday, May 6, 201329comments

Keputusan PRU13 ...... saya rasa tidak perlu saya nak menyindir sesiapa, kecuali ada pihak yang tidak mahu menerima kenyataan dan cuba menegakkan benang basah. 

UMNO BN memang menang PRU13 tapi tidak ada apa yang hendak dibanggakan dengan pencapaiannya.


PAS - 21 (73) - 28%     
PKR -  30 (99) - 30%     
DAP - 38 (51) - 74%

Saya cuma menunggu janji2 teman yang sebelum ini ramai yang berkata - Takper, kita tunggu jer PRU13, lepas PRU13 nanti, kita balun cukup2 .... Apa dan siapa ? Kita tunggu jer ....

Demi Agama, Bangsa dan Negara !


PAS menang 85 dari 236 = 36%
PKR menang 49 dari 172 = 28%
DAP menang 95 dari 102 = 93%

well .... tak boleh tahan beb, mungkin satu jer ayat -

"Kita adalah kuda-kuda perjuangan dan kita tidak sekali-kali boleh diperbodohkan oleh sesiapa ..... " 

Share this article :

+ comments + 29 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Areyougonnagomyway
May 6, 2013 at 8:54 AM

BN menang bukan atas sokongan cina, tapi melayu. So lepas ni Najib..udah udah la bodek depa tu...hang bodek aku lagi bagus...kami tak mintak sedekah tapi loan mara untuk kami niaga tu..dah setahun senyap jer...

Jangan lah bg duit kat org malasduk umah jer...bagi lah pd org2 melayu yg rajin utm majukan diri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 8:58 AM

Yg pasti dap yg menang parok, melayu islam kena muhasabah diri, baik BN atau PR

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 9:11 AM

secara keseluruhannya melayu tidak berjaya.. muhasabah lah diri.. yg depan2 tak tahulah apa akan jadi.. MUNGKINKAH?????? harus diperhalusi yg ni.. baik kerajaan dan pembangkang.. dah nampak terang lagi bersuluh sungguh2.. celik tang mana agaknya yer..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 9:12 AM

Kerajaan kena AWASI GURU/PENSYARAH AGAMA yang ambil peluang brainwash pelajar pelajar kat surau sekolah /IPT. Yang aku nampak kebanyakan yang anti kerajaan ni pelajar pelajar yang kaki surau. Tak salah jadi kaki surau, itu yang kita idam idamkan kat anak anak kita, jangan masuk surau, keluar jadi BENDA lain.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 9:27 AM

anuar jahanam perlu di 'basuh' oleh ulama2...

....................
Reply To This Comment ...................
May 6, 2013 at 9:39 AM

masa hantar bini balik undi, tersembang dgn budak uitm perda, tya dia budak2 kat uitm tu condong kemana? jwb dia, pkr la.. nak cari sorang dlm seratus yg sokong bn pun susah..
satu kena puji, pesona anwar ibrahim tu mmg hebat lar, salah dia walau sebesar gunung atau sudah terang lg bersuluh pun, dia buleh tetap buat orang sokong dia.. mcm mana dia buat haa?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 9:44 AM

Aku ingin mengajukan beberapa persoalan :

1. Adakah PAS akan meneruskan hasrat untuk melaksanakan hudud di Kelantan ?

2. DAP telah berjaya menguasai bandar-bandar besar dan kawasan yang maju. Adakah selepas ini susah untuk orang Melayu memiliki perumahan mampu milik di kawasan bandar yang dkuasai DAP ?

3. Adakah Najib masih lagi ingin memanjakan sekolah-sekolah Cina dengan bantuan bernilai jutaan ringgit ?

4. Adakah undi mengikut polarisasi kaum akan membantut usaha untuk menyatupadukan seluruh kaum di Malaysia ? Sebagai contoh : Melayu undi UMNO, Cina undi DAP dan India undi MIC.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 10:43 AM

Sebenarnya Cina selesa dibandar2 yg telah siap sedia segala kemudahan serta perniagaan yg berkembang. Sepreti mana yg kita tahu, Cina hanya perlu kentungan dari perniagaan mereka bkn dari pemberian kerajaan. Justeru, cara org2 Melayu mengajar bangsa ini adalah dgn membaikot perniagaan mereka.

Contohnya, jika disitu banyak terdapat kedai cina, rata2 org2 Melayu hanya perlu pergi 1 atau 2 kedai itu sahaja. Bila keadaan ini berlaku, yg rugi adalah individu perniaga itu sendiri. Maka dia akan merasakan kerugian dlm pada masa itu. Sperti juga Hardware shop, kontraktor, support 1 atau 2 tmpt itu sahaja..pasti mereka yg akan juga merasa impak yg cpt kerana keadaan ini. Paling lambat jika semua bt mcm ini, kita blh tgk dlm 6 bln..pasti Cina2 ini rasa kerugian juga..ayoh ajaklah bangsa, sanak saudara serta kwn2 kita lakukan begini..insyaallah blh mengajar mereka juga sekurang2nya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 10:45 AM

bro, nanti buat pecahan kerusi yg bn bertanding. nak tgk umno menang brp, mca, mic, etc etc.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:09 AM

Bro, ada stats for UMNO tak instead of BN? UMNO punya support naik ke turun?

Lepas ni all the cybertroopers (together with the Star) will attack UMNO je since MCA-Gerakan dah bungkus. "Racist-at-heart" will be the new favourite word.

So get ready to start the cyber battle for PRU14. BN need to have a huge army of cyber troopers too to attack pro-Oppo blogs etc

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:28 AM

Satu kejutan juga apabila Timbalan Presiden PAS Mat Sabu tumbang. Begitu juga dengan Naib Presiden PAS seperti Husam, Salahuddin dan Mahfuz Omar juga tumbang.

Ghani Othman nampaknya gagal mengekang kemaraan DAP ke Johor.Undi Cina kepada DAP memang di luar jangkaan sehinggakan Liew Tiong Lai menang tipis di Bentong. MCA dan Gerakan bukan lagi menjadi tempat untuk orang Cina berpaut dan bergantung harap. Orang Cina boleh hidup tanpa BR1M. Mereka tak perlukan wang dari kerajaan. Mereka cuma hendakkan layanan sama rata sama seperti yang Melayu dan Bumiputera dapat. Harap-harap lepas ni Najib tak gadaikan hak keistimewaan Melayu semata-mata nak meraih undi Cina.

Sekarang ni semakin jelas, ada dua parti yang terkuat di Malaysia iaitu UMNO dan DAP. Sememangnya UMNO vs DAP akan semakin mecambahkan bibit-bibit rasis di kalangan rakyat negara ini. Mungkin akan berulangnya tragedi 13 Mei tapi dalam bentuk baru.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:31 AM

@Anonymous


1. Aku rasa PAS akan terus mernerus menjadikan hudud agenda perjuangan.

2. Sebenarnya BN yang memberi nafas kepada Cina/DAP hidup segar dibandar bandar. Pembangunan dibandar bandar biasanya dituruti dengan ruang perniagaan dan kawasan perumahan yang mahal. Orang orang Melayu akan menjadi mangsa dengan pengambilan tanah walaupun dibayar dengan nilai yang mahal. Sekali gus orang orang Melayu akan retreat ke kampong kampong atau dipinggir bandar. Orang orang Cina akan mengisi kekosongan, tinggal, berniaga dsb. Ekonomi orang Melayu akhirnya digenggam erat.

3. Najib akan terus menerus menunaikan akujanjinya, bermakna sekolah sekolah Cina akan tetap dibina dan persepakatan akan terus dilakukan dengan DongZong untuk kepentingan orang orang Cina. Mungkin akan lebih dari itu semata mata untuk mengambil hati orang orang Cina. Takut nanti jadi kera yang asyik menyusukan anak dihutan ……

4. Najib akan terus dengan konsep 1Malaysianya sedangkan bangsa Cina dengan perkaumanya. Tidak terbayang dihari depan Melayu akan menjadi - http://www.youtube.com/watch?v=WErVkXCwBTg

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:33 AM

Tak patut Najib tak mintak Tun Abdullah tlg kempen. Mungkin keputusan akan lebih memberansangkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:46 AM

Ni adalah ramalan aku sendiri. Topik-topik yang bakal menjadi hot kat blog dinturtle. Topik-topik itu ialah :

1) Bapa Vernakular Malaysia Gagal Meraih Undi Kaum Cina

2) DAP menang kerana kempen yang berbaur rasist, chauvanist dan ultra kiasu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 12:00 PM

hahah..teruskan membodek lagi bro..Mahfuz yg selalu korang kutuk tu dah menang parliment..ternyata BN kena smackdown pru kali ni..kalu tgk cara BN berkempen..mmg all out..
tahniah Mahfuz..Terengganu pun Umno menang lebih 2 kerusi je..susah la UMNO terengganu nak songlap duit lepas ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 12:07 PM

Bagaimana dgn hero ketuanan melayu..encik ibrahim ali dgn Zul Kulim?..dengarnya mereka menang dgn majoriti 15k lebih...tahniah najib kerana meletakkan mereka di shah alam n pasir mas..keputusan terbaik dr Umno..

....................
Reply To This Comment ...................
May 6, 2013 at 12:10 PM

@AnonymousTAHNIAH PAS kerana memenangi PRU13 dan Ambilalih Terengganu ... TAKBIIIRRRRRR ! !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 12:16 PM

ya..mahfuz terbaik..hidup mahfuz..bro..jom kita raikan kemenangan mahfuz..mahfuz lagi hebat dr Ghani Osman,Ali rostan, raja nong chik,Fuad Zarkashi..
hahhah..cayalah Mahfuz..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 12:32 PM

Hanya yang boleh berfikir di luar kotak jer yang boleh diharapkan untuk menjadi wakil rakyat. Bakal PM tu beb.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 12:40 PM

Tindakan blogger pro kerajaan menyebarkan klip porno jelas 1 kesilapan besar. buktinya nurul izzah yg pd awalnya hanya dijangka 50-50 peluang utk menang akhirnya menang besar. tahniah lah kpd semua blogger yg telah menyokong umno hingga membawa rebah. kalian x payah la nak salahkan najib lebihkan cina or whatsoever!
-aldan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 1:29 PM

Yang aku nampak ada anasir2 asing yan cuba untuk kuasai Malaysia lihat macam mana puak tu tolak kerajaan. Masa ni la peluang diorang untuk kuasai Malaysia. Sebab apa? Sebab melayu berpecah itu yang aku nampak dan puak ni cuba amik kesempatan. Lihat lah dekat fb2 puak ni betapa anti nya diorang dengan bahasa melayu. Sedar lah melayu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 2:29 PM

Kita harus kembalikan kekuatan melayu seperti dahulu untuk menundukkan bangsa cina, dengan menyatukan melayu UMNO dan PAS...Saya hanya ingin syorkan lantik Ustaz Nasarudin dalam kabinet DSN. satu langkah permulaan...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 2:44 PM

MAHFUZ LAUNCH TU SEBAB UNDI CINA. MALAH KERUSI2 PKR PUN SEBAB UNDI CINA. KALAU TAK, BERKUBUR KORANG SEMUA.

LAGIPUN KEDAH BN DAPAT BALIK DAH. PERAK DAN TERENGGANU MASIH MAINTAIN KAT BN. SO APA MAKSUDNYA? UMNO MEMANG KUAT. ITU MEMANG TIDAK BOLEH DINAFIKAN..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 3:14 PM

Jangan lupa sisebalik pemimpin2 Umno, terselindung jutawan cina ynag telah membeli mereka.Sapa bagi projek2 besar kat Ytl,Berjaya dan lain2 kalau bukan bukan pemimpin umno.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 6:19 PM

Kalau tak kerana kesilapan pemimpin sebelumnya dan juga Anwar sendiri yg buka jalan buat DAP tunjuk taring hal ini takkan jadi. Mrlayu perlu tolak Pas dan Pkr kerana mempertahankan musuh bangsa. Ini bukan isu remeh ini melibatkan anak cucu masa depan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 9:04 PM

wow...UMNO menang 109 kerusi daripada 120 yang dia bertanding? awesome!!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 6, 2013 at 11:10 PM

Sekarang diorang dah mula main isu undi populis.Kalau dikira undi majoriti adalah menyebelahi pembangang iaitu 5.6 juta manakala bn cuma 5.3 juta.Jadi lepas ini diorang akan main2 isu ini sampai lebam.Silap2 diorang akan panggil najib pm minoriti.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 9, 2013 at 4:43 PM

lebih baik sokong mat baham jubo dr mat baham duit

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 25, 2013 at 9:54 AM

Skrg komunis dh x de di hutan2 semenanjung m‘sia tpi berada di hutan batu pula....berhati2 semua...

Post a Comment