........... Rakyat Malaysia - Katakan CUKUP ! Pada Anwar ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Rakyat Malaysia - Katakan CUKUP ! Pada Anwar ...

Friday, May 10, 201317comments

Saya malas nak layan cerita politik Anwar yang tak habis2 lagi ni. Sekadar baca tajuk jer dan sekilas pandang isi artikel2 berkaitan demo 'Gelap' .... serius -  MALAS. Saya percaya ramai juga yang sependapat dan ini termasuk juga mereka yang pro PR. 

Dari tahun 2008 kita berpolitik tak berhenti hingga ke 2013 ....sekarang Anwar yang masih tak puas hati kerana tidak berjaya menakluki Putrajaya dan menjadi PM, mahu mengheret rakyat sekali lagi untuk terus berpolitik hingga 2018 ? ?

SUDAHLAH ..... 

Kemudian bila saya baca artikel Mkini - Lebih negeri akan ' digelapkan ' mulai esok, saya terpanggil juga nak komen.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, dalam tempoh seminggu bermula esok, mereka merancang empat perhimpunan sama di Bukit Mertajam (esok), Ipoh (12 Mei), Kuantan (14 Mei) dan Johor Bahru (15 Mei).

aduuuhhhh .... apakah kita mahukan ini ?

Saya ingin cadangkan rakyat Malaysia tanpa mengira parti politik, sesiapa saja yang inginkan keamanan dan yang dah fed-up dengan politik jalanan tanpa henti ini, agar bersatu hati dan bersuara menentang apa yang cuba dibawa oleh Anwar ini. 

Bukan menentang secara direct kepada Anwar tapi melalui gerakan yang seiring tapi tak sehaluan, sebagai mesej kepada Anwar yang rakyat sudah jelak dengan politik jalanan.

Mungkin ada sesiapa yang rajin yang boleh wujudkan satu FB berkaitan bagi rakyat menyatakan sokongan mereka kepada gerakan ini. 

Mungkin jika ia berjaya menyaingi suara 'Gelap' Anwar, ia mampu menyedarkan Anwar yang perjuangan peribadinya sudah tamat tempoh hayatnya .... sudah mula basi.

Saya cadangkan -  

CUKUP ! .... atau omputehnya 

Enough !...   Tak perlu panjang supaya mesejnya mudah dan jelas. Tapi kalau nak panjang juga, mungkin 

Kami Mahu Keamanan ... Bukan Politik    atau omputehnya

We Want Peace .... Not Politics.

Amacam .... ?



PS 10:45pm - Mohon sebar2kan kepada semua saudara dan sahabat - KATAKAN PADA ANWAR - CUKUP !

Kali ini biar RAKYAT yang BERSUARA - CUKUP !

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:04 PM

Setuju udah2 ler...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:15 PM

aku setuju 100%...CUKUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:18 PM

Ini time kalo sape pandai buat T Shirt blh jadi kayo bro.. Lps ni dia org blh rebus baju yg dah dipakai tu dan minum airnya..dijamin tak 'Blackout' hati dia org lepas minum.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:20 PM

semua 4 tempat tu Bandar yg ramai cina. anwar nak naikkan semangat cina supaya tak pudar. pakaatn dah kalah. cina dah bet semua nasib pd pru13 ni. kenapa tak buat di jerlun? di pekan ke? di pagoh ke? haha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:33 PM

bro din.. ini kalilah..cukup..

....................
Reply To This Comment ...................
Kapt Jack
May 10, 2013 at 10:56 PM

Ini polis ada kuasa ke takde kuasa sebenarnye ni? Ke takat bagi amaran je mcm menteri dalam amaran. Atau nak tunggu lantik KDN baru, baru ada mandat bertindak?

Esok aku nak ronda pekan Ipoh takde road tax. Agak2 diorang berani tak tahan aku?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 10:58 PM

anwar..........innalillah.........cukup.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 11:05 PM

pleasela..bertamadun sikit. Kalau tak puashati, buat laporan dan kmukan bukti. ini ada sebahagian dari proses demokrasi kat malaysia. menang hanya dimuktamatkan bila semua proses dah selesai...... kalau ada black-out tunujukan secara specific kat mana, senang semua orang siasat. kalau bawak 40k pengundi dari sabah/sarawak, tunjukan bukti, begitu juga issu bangla...tunjukan bukti. So far yang terbukti AI tak tunaikan janji...janji kalau kalah, nak resign... itu loud and clear. so chinese, what say you? Melayu sudah kena tipu belasan tahun (masa AI dalam umno), india sudah 4 tahun (selepas pru12), sekarang cina pun mau tumpang sekaki kena tipu......sampai bila?

....................
Reply To This Comment ...................
May 10, 2013 at 11:13 PM

suruh la anwar balik tgok permatang pauh ksihan mreka yg dh skong tp tak dipedulikan anwar asik urus luar kwasan sndri pnya tmpat diabaikan. Cukup.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 11:16 PM

sudahlah anwar........majoriti undi pun dah susut......umur pun semakin susut......orang dah benci,rakyat benci dengan kerenah kamu......kesianlah pada anak-anak kami yang sedang membesar......mereka baru nak mengenal dunia.......biarlah kami hidup aman tanpa kekacauan......hentikanlah perbuatan kamu dan kroni kamu........janganlah sepanjang masa nak berpolitik.......buatlah kerja yang berfaedah demi rakyat.Kau dah kaya raya.....kesianlah pada kami yang bekerja untuk menyara keluarga .......mungkin ada yang sakit jiwa kerana memikirkannya .politik.....politik.......politik.CUKUP

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 10, 2013 at 11:28 PM

Cukup...cukup sudah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 1:42 AM

CUKUP !!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 2:02 AM

http://youtu.be/7ZUmzVTVbYY

....................
Reply To This Comment ...................
May 11, 2013 at 2:10 AM

@AnonymousDonna Summers and Barbara Streisand ? Ni mesti Otai ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 5:59 AM

Sudah2 la tu anwar wei..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 6:54 AM

Nuar ni memang confirm barua operasi luar.cara sebijik mcm negeri lain.entah berapa banyak dollar dia dapat.aku rasa kerajaan perlu cara lain untuk neutral kan balik ngo-ngo backed by haprak luar negara ni. Biarkan jer dia buat banyak-banyak demo kat tempat cina ni tiap minggu.Buat kat tempat cina jer.bagi diorang tu leka dan buang masa.jgn di layan dan jgn bagi publisiti.Blackout kan media supaya org luar tak tau apa perkembangan demo tu.Rasanya tak susah nak blackoutkan media ni.Dlm kata diorang,buat gag order supaya demo tu nampak tak ada kesan pun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 5:07 PM

Dah ada ke page CUKUP! dalam FB? Sapa yang boleh create, tolong create and kita share kat semua orang...
Sudah2 le dengan demo jalanan...
UBAH - Usah Bagi Anwar Harapan.
Jangan bagi peluang anwar hijack Negara kita ala2 Arab Spring. In fact, anwar dan Izzah dah banyak Kali cakap pasal Malaysia Spring.
Apa keuntungan rakyat Malaysia kalau buat macam ni?

Post a Comment