........... Pasca PRU13 - Marah Merajuk Sudah ....TerimaKasih Sudah Ke Belum ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pasca PRU13 - Marah Merajuk Sudah ....TerimaKasih Sudah Ke Belum ?

Tuesday, May 28, 201317comments


Pendek jer artikel ni, tapi mungkin saja mengundang luahan tidak puas hati dari ramai orang ! Tapi lama sangat dah menunggu, dah lebih 3 minggu sejak PRU13 namun benda yang ditunggu tak kunjung tiba juga. Najib awal2 lagi dah angkat sumpah PM, kabinet dah ditubuhkan... ramai yang dah mula kerja pun. 

Rasanya kalau saya tak sebut ni, mungkin lupa terus gamaknya .........

Apa dia reaksi pertama Najib sebaik saja mngetahui pola pengundian PRU13 ? ' Tsunami Cina ! ' kan ? Mulanya saya ingat ia bernada marah .... tapi lama kelamaan saya terasa ia lebih kepada nada kecewa tanpa sedikitpun perasaan marah.

Kita pula yang tersalah tafsir dan mula menyumpah seranah kaum cina kerana bla bla bla ..... Tapi Najib relaks jer lepas tu ..... kan ?

Ketika mempertahankan artikel Utusan 'Apa Lagi Cina Mahu', mulanya saya ingat Najib 'marah' ...... tapi kenapa lama kelamaan saya terasa ia lebih kepada MERAJUK .... ? hmmmmmm yalah...mungkin saja saya silap....Tak kisah lah tu ......

Kali ni saya nak tanya simple jer ..... mungkin sudah disebut dan saya terlepas laporan mengenainya -

Ada tak / Pernah tak Najib atau mana2 pemimpin Umno dan BN mengucapkan TerimaKasih kepada golongan yang telah menolong mengekalkan kerajaan Umno BN melalui undi mereka ?

Mungkin ada yang kata tidak wajarlah kalau sebut secara spesifik siapa-siapa takut jadi isu perkauman TAPI bila Najib sendiri dah SINGLE OUT satu kaum kerana terlalu jelas pola pengundiannya, kenapa tidak rakamkan penghargaan kepada kaum2 lain yang juga JELAS telah menyokong Umno BN ?

Errr .... salah ke saya cakap ni ?

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 1:05 AM

di tempatku parlimen tawau ada. gambar mary yap dan logo bn di salah satu papan iklan gergasi dekat bulatan takada bt.1 tawau dgn ucpan terima kasih kerana mengundi barisan nasional.
*(lupa2 ingat pula, kalau bukan mengundi, meyokong)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 1:09 AM

ahli Umnu 3 juta. undi diraih Umnu adalah 5 juta, bermakna 2 juta undi dari 5 juta adalah sumbangan bukan ahli Umnu.

2 juta ini harus melobi mulai sekarang, tetapi kalau tak dapat apa yg dilobikan nak buat apa ya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 1:27 AM

Tiba2 aku jadi marah bila baca post din mlm ni...baru aku perasan setelah diingatkan oleh din bahawa aku sekali telah dihanjingkan oleh parti yang aku pangkah...

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 2:46 AM

tahniah dia dlm bentuk kerusi kat kebinet dan bla...bla...
Errr .... salah ke saya cakap ni ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 6:26 AM

Najib ingat pru13 ni macam undi sms peserta AF kot. Kira orang undi bn sebab orang minat dia atau minat persembahan dia. Hey, sorilah najib kitaorang pangkah bn bukan sebab lu tau tak. Kitaorang pangkah bn sebab kitaorang masih sayangkan agama, bangsa dan negara. Takde kena-mengena langsung dengan pm. Oleh itu, najib jangan perasan ye. Aku meluat sungguh dengan banner atau bunting "We Love PM". Lepas ni ingat ye najib, saya tak mau lagi dengar pasal makan malam, konsert percuma, memukul gendang atau berlakon iklan CNY semata-mata nak bodek kaum C. Sekarang dah tiba masanya untuk najib bodek pengundi tegar bn seperti kami. Majoriti kami tinggal di luar bandar dan kawasan pedalaman. Di bandar-bandar besar pula, kami mendiami rumah-rumah flat yang majoritinya terdiri daripada rakyat marhein yang masih memerlukan bantuan daripada kerajaan. Kerajaan bn tolong jangan bagi lagi muka pada kaum C dan melayu elit yang tak sedar diri tu.

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 7:19 AM

alaaa din .. you are forever on the warpath with najib. tahu doh mu dok suker ke dia (saya pong so-so jer with the whole umno jingbang, bukan ahli pong), tapi gok doksoh aa dok ketok ngak berpanjangan.. kadang-kadang saya berasa kesian pulok din dok bagi dua tiga das berturut-turut..

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 7:29 AM

@Kama At-Tarawissebelum pru org nasihat saya supaya jangan kritik sangat sbb kita nak menangkan BN. ok. ...

lepas pru pun kena tahan juga? dah bila masa yg sesuai nak tolong peringatkan dia?

lagipun ini demi kebaikan ia juga, PAU tak lama dah. ramai juga yg nak lepas geram tuh :-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 7:38 AM

Ahjib gor pernah berkata zaman kerajaan (maksud dirinya la tu) tahu segalanya dah berakhir ini zaman rakyat lebih tahu.. Poyo betul dia nih..

Din, signal telah dilepaskan oleh Tun Daim melalui laporan malaysia insider (kalau tak silap) zaman utk mengkritik ahjib gor telah bermula.. The shuttle is in your court tanggung lagi smash jer!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 9:06 AM

benar, BN jangan jadi bangsat lupakan umno dan melayu yang pastikan umno hiduop dengan bantuan penuh sabah sarawak

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 9:11 AM

kita ni umpama Hang Tuah... cina suruh kita buang tanjak... kita buang... cina suruh kita buang samping... kita buang... last sekali cina suruh kita buang keris Tamingsari... kita buang jugak... last-last diorang cucuk kita pakai lidi sate... kita mati... ISA... PKK... sekarang nak hapuskan UMNO untuk jadikan BN parti tunggal pulak... semuanya kita tunaikan... undi diorang tetap DAP...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 9:38 AM

Kat ganu MB kita ada wak naik signboard ucap terima kasih.. tapi lupa kat mana.. kat bulatan ladanh ada satu kot.. kat simpang penarik masa lalu tadi ada satu.. kat lain2 tak perasan

Bagus sikit MB pada PM..

Xyz

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 10:07 AM

bukan mary yap saja. datuk hamisah pun ada dekat dengan masjid raya tu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 10:09 AM

anon 1:09 am

memang la sebab baki dua juta tu majoritinya pengundi tanpa parti macam aku sekeluarga. pencacai2 pas dan pkr toksah bangga sebab menang pun atas ehsan undi cina..

....................
Reply To This Comment ...................
KA
May 28, 2013 at 11:16 AM

ada banner lah tulis terima kasih n jamuan kesyukuran tapi tang najib or muhyiddin tulis terang2 ucap terima kasih kt melayu n bumiputera x de rasanya.

....................
Reply To This Comment ...................
May 28, 2013 at 12:29 PM

Bro,cuba ulas pasal komen pedas tun daim pasal cara kempen pru najib.Rasanya blogger jiwa paradox ada siarkan.Tq

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 28, 2013 at 1:16 PM

Sy sebenarnya dh lma tawar hati gn najib sblm pru13 lg. Tapi kenangkn dah xdak pilihn better time tu, trpaksa jg pngkah bn. Hrap pas pi gabung dgn dap n pkr. Leps ni, klu umno n najib mash x brubah, undi sy adlah untk pas klureka kliar pr. Klau tak sy rela x mngundi atau rosakkn kerts undi. Najib, ini satu ikrar!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 30, 2013 at 12:32 AM

salam Uncle Din, teruskan usaha kritik Najib. walaupun penasihat2 bongok dan macai2 penjilat jubo Najib tak baca apa benda dalam blog. 2018 jangan harap saya nak pangkah BN. bagi padan muka. tapi dalam masa 5 tahun ni, makes sure kukuhkan ekonomi dan apa2 yg patut supaya kalau 2018, pembangkang ambil alih tak banyak affect pada ekonomi. tu yg penting.

Post a Comment