........... Menjawab Tuduhan BN/Umno/Melayu Kuat Rasuah - TERBAIK Dari Tuan Syed. WAJIB BACA ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Menjawab Tuduhan BN/Umno/Melayu Kuat Rasuah - TERBAIK Dari Tuan Syed. WAJIB BACA !

Sunday, May 19, 201310comments


Hari Ahad malam selalunya tak banyak isu dan agak slow sikit. Saya ingin REKOMEN anda baca dua artikel TERBAIK dari blogger SyedOutsidethebox yang berkait. 

Pertama -

What The Chinese People Want / Apa Yang China Mahu

Merupakan luahan seorang cina yang cuba menjelaskan kenapa beliau dan kaum cina memilih Dap @ PR semasa PRU13 baru ni.... kononnya BUKAN kerana perkauman tapi atas dasar tidak mahu RASUAH dan KRONISMA. 

Konon PR adalah jauh lebih baik dari BN dan mampu membersihkan negara.

Kedua pula -

Answering CH Hwe's "What The Chinese People Want"

Adalah jawapan bernas dari Tuan Syed.

Keduanya dalam omputeh tapi saya rasa boleh difahami dengan mudah.

Pandangan saya, surat dari CH Hwe itu lebih berupa satu 'damage control' yang cuba mengalihkan isu perkauman dari dipalitkan kepada orang cina ekoran pilihan yang mereka buat baru ini tidak mencapai matlamat. Jadi bagi mengelakkan dari dihukum, mereka cuba alih isu.

Tidak salah kalau saya katakan ahHwe adalah salah sorang askar kacang merah !

RASUAH dan KORUPSI hanya dipihak BN/Umno/Melayu ? ? 

SIAPA PEMBERI RASUAH ?

Oya, baca juga komen2 balas diartikel pertama diatas. Terbaik dari orangramai .... pasti memberi satu macam semangat bila tahu ramai diluar sana yang tidak mudah terpedaya dengan psy-war puak kiasu ini. Malah ramai yang mampu beri hujah balas yang buat saya tabik !

Kepada pemimpin2 Umno yang blur tak reti nak jawab hujah cina kiasu ni ...elok Tuan/Datuk/TanSri baca juga, dan sebarkan dikalangan rakan2.

 SYABAS Tuan Syed !

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
May 19, 2013 at 11:00 PM

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Abg. Din, mereka jugak TIDAK sesekali akan berDEMONSTRASI terhadap keKORUPan PEMILIHAN CEC DAP sebaliknya lebih sibuk menuding JARI untuk menyalahkan SEMUA keKORUPan kepada UMNO/BN!

http://sensecredaccountability.blogspot.com/2013/05/anda-rasa-kaum-ah-beng-itu-akan-peduli.html

Kalau orang KORUP mereka MARAH tapi kalau mereka yang KORUP, pandai pulak 'COVER Line'?

Wallahualam..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 19, 2013 at 11:31 PM

Teo Beng Hok tu dipanggil ke SPRM untuk jalan jalan makan angin ke atau ada sebab lain?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 19, 2013 at 11:54 PM

Masalahnya En Din, menteri2 ni baca ke luahan orang ramai di blog2 ni?Boleh jamin ke?Xdak ke cara lain yang dijamin luahan kita orang bawahan yang masih sayangkan bn dan umno ni sampai terus ke menteri2 terlibat?Terus kepada menteri bukan kepada orang sekellingnya sahaja.Kebanyakannya kaki bodek.

....................
Reply To This Comment ...................
May 19, 2013 at 11:57 PM

@AnonymousAda juga yang rajin baca... yang tak pernah buka internet pun ada padahal mulut duk sebut 'media sosial'..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2013 at 12:29 AM

Diorang memang pandai putar belit.

Bukan setakat korupsi dan rasuah, aku jamin dunia jenayah pun ramai puak diorang.

Pelacuran, perjudian, barang cetak rompak, barang seludup, dadah, kena buang negeri dan ISA.

Tulah sebabnya diorang nak hapus ISA!

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2013 at 1:00 AM

@AnonymousAktiviti haram itulah yang banyak masuk duit ! Pernah dengar orang cina bising komplen tentang pelacuran ? atau cetak rompak ?

Seperti saranan Tuan Syed, jika benar Rasuah menjadi isu besar buat kaum Cina, kenapa tidak mereka beramai2 bersumpah atas nama tok nenek dan tuhan2 mereka ditokong2 depan sami2, dan yang beragama Kristian digereja2.... bersumpah tidak akan sesekali BERI RASUAH kepada sesiapa pun.

Tindakan sebegitu saja boleh hapuskan aktiviti rasuah yang mereka duk bising !

....................
Reply To This Comment ...................
Johorean
May 20, 2013 at 7:08 AM

Rasuah dan salah gune kuase ni, maaf cakap, bukan melayu je, siapapun bila ade peluang, begitu le bile tiade iman dan pemantauan pulak kurang atau tidak berkesan. You know when you deal with them. Dlm hal ni patut belajar dr Arab Saudi dan S'pore.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2013 at 7:15 AM

Bukankah pengamal kronisme dan rasuah adalah manusia2 yang diangkatnya menjadi Ketua mereka. Dan saya setuju dgn kenyataan bahawa banyak kejahatan di pihak mereka jauh lebih dasyat tapi mereka create tuduhan terhadap kerajaan utk menutup keburukan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2013 at 9:32 AM

aku pun ada komen dalam tu..memang aku dah agak mamat cina tu mesti red pig army. no to corruption, clean street konon..

mesti dorang dah start panas bontot bila majoriti org Melayu Bumiputera dah tersedar akan agenda dorang dan secara bersungguh2 dan besar2an mahu melaksanakan BCL dan Buy Muslim First..teruskan..in sya Allah jika semua istiqamah dalam melaksanakan kempen itu..ramai yang akan hentak kepala ke dinding..

aku sendiri hari ini sanggup membayar 60sen sekeping untuk cuci gambar 4R kat kedai Muslim berbanding selama ini dapat 40sen sekeping kat kedai C..bukan sikit..tapi beratus keping. biarlah..semoga ada berkatnya jika keuntungan mereka dizakatkan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2013 at 11:40 AM

tak boleh terjemah ke abg din? saya ni tak pandai inggelish.

Post a Comment