........... MB Terengganu - TAHNIAH MatSaid ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MB Terengganu - TAHNIAH MatSaid !

Thursday, May 9, 20137comments


TAHNIAH kepada MatSaid kerana dilantik menjadi MB Terengganu untuk penggal kedua. Diberitakan watikah perlantikan dari Najib sudah pun dikirim tadi melalui helikopter ( ! ) dan MatSaid sudah menghadap Sultan Terengganu bagi mendapat perkenan.

Majlis angkat sumpah pula akan diadakan minggu depan sekali dengan perlantikan Exco Negeri.

Ramai yang sok-sek mengenai isu perlantikan MB Terengganu tapi biarlah semuanya berlalu dengan berita ini. Tak perlu dipanjangkan

Saya harap Mat Said akan melantik mereka yang benar2 mampu buat kerja dan memberikan idea2 baru sebagai tim penggal baru ni. Slogan meRAKYATkan pentadbiran biarlah menjadi kenyataan bukan sekadar slogan saja tapi cara kerja dan pengurusan masih stail lama.

Rakyat memerhati ...... jika kerajaan bagus, dan pemimpin TAK SOMBONG, gerenti rakyat sokong. Formula yang very the simple.

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 9, 2013 at 7:18 PM

khidmat lah dengan cemerlang adun2 semua , ambil balik kursi2 yang kalah tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 9, 2013 at 8:37 PM

Klu pemimpin btl2 jaga rakyat..bkn jaga perut sendiri..buatlah pilihanraya berapa kali pun..pasti boleh menang...so..rapat2lah dgn rakyat..klu boleh..tak pyh la birokrasi sini sana..buat majlis..makan meja lain2..apa salahnya bercampur dgn rakyat?
Pastu berjemaahlah di masjid atau surau walaupun tgh takde majlis..mst rakyat suka..
Takkan lah perkara2 simple mcm ni pun aku kena ajar? Aduhai..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 9, 2013 at 8:54 PM

jangan buat musuh. jangan campor dalam hal yang orang lain lebih arif, jangan konar baring. jangan buncitkan perut yang sememangnya buncit, jangan rompak khazanah negara pasti raayat akan angkat

....................
Reply To This Comment ...................
May 9, 2013 at 11:14 PM

Rakyat tranung kena wujudkan j/kuasa pemantau manifesto yg dibuat semasa pru agar dilaksana. Bukan buat kerja bodoh membantah keputusan pru.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
May 10, 2013 at 12:47 AM

kesian juga kat MB Ganu Mat Said ni.......byk pulak Parlimen n dun yg hilang

harap MB buat la mcm yg MB ckp utk TOLONG mereka yg MENGUNDI BN/UMNO shj....MB dah dikenali dgn kekerasannya, maka kekalkanlah kekerasan tu

kalau MB baca....saya cuma nak bg tahu & mungkin ramai dah tau yg para pensyarah, pelajar MASTER n PHD yg sembah gila2 PAS ni.....depa bukan kira apa yg MB buat....taaakkkk, asal ada nama Islam, Ustaz, pakaian ala2 pak/mak arab.....haaaa tu org Soleh, wajib sokong.....tolong brainwash mereka ni bermula tahun ni dgn memaparkan siapa PAS yg sebenarnya....letak risalah, guna fb...lantik cybertrooper mahasiswa etc.....jalankan jarum2 halus MB.....pedulikan jika mereka kata UMNO berkempen dlm kampus/sekolah, sebab PAS sendiri ada agen2 dlm sekolah & kampus......mereka ni lah PEROSAK PEMIKIRAN generasi muda

saya bercakap atas pengalaman, bukan ayaq liur semata2...oooo ye, TAHNIAH sbb dilantik jd MB buat penggal ke-2....harap MB Ganu makin tegas, jujur, amanah & kuat kerja utk bantu mrk yg memenangkan anda & pasukan anda

....................
Reply To This Comment ...................
May 10, 2013 at 3:12 PM

Din apa sebenarnya masalah smpai Ganu kalah teruk ni..Dari 2/3 terus pd slim simple majority..Ada org kata Mat Said ni smpai ugut nk kuar umno dgn 2 ADUN kalau dia tak jd MB.Dgr kata jugak sepanjg 5 tahun dia jd MB dia lgsg x dpt support dari akar umbi umno yg masih setia dgn Deris jusoh.Betul ker?

....................
Reply To This Comment ...................
May 10, 2013 at 3:14 PM

@To Live Againtunggu artikel saya bantai Umno Terengganu pulak :))

Post a Comment