........... Kalaulah BENAR Berita Ni, Saya ...errr....err.... Uwaaaaaaaaa.... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalaulah BENAR Berita Ni, Saya ...errr....err.... Uwaaaaaaaaa....

Monday, May 13, 201315comments



Deng .... mu nangis ke tu ?
Dak ehhh ....... nak nangis tapi belum nangis lagi.

Wakpe pulak ? Mu sedih kenapa ?
Bukaaaan .... nak kata sedih tak juga, nak kata gembira pun .... lagilah tidak

Pelik ngat mu ..... dah tu kenapa ?
Entahlah ..... Sayu pun ada. 

Pulaaaak .... cuba cerita kenapa ...
Ni haaaaaa..... ko bacalah sendiri -  BIAR BETUL? HISHAM KEKAL SEBAGAI MENTERI DALAM NEGERI ?


Erk .... errrrr ...... errr.......
Hah ... ko pulak kenapa ? 

Aku pun naik sayu sama ! Nak ketawa ada, nak nangis pun ada ....
Hmmm sama lah kita .......


Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 5:13 PM

Nepotisme membuatkan banyak pertimbangan tersasar masuk longkang.

....................
Reply To This Comment ...................
Areyougonnagomyway
May 13, 2013 at 5:22 PM

Alamakkkk...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 5:28 PM

Najib did not listen to people

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 5:44 PM

Menteri Amaran Dalam Negeri harap dapat pencerahan lepas kejadian helikopter terbalik tempohari.

Djo

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 5:48 PM

Aku rasanya belum jumpa bloggers bebas pro-UMNO yang mahu mamat ni kekal dgn post tu. Jika benar, aku amat-amat kesal. Sebagai penyokong bebas (bukan pengiat UMNO) aku tak ada kepentingan apa melainkan untung nasib agama, bangsa & negara.

DSN tolonglah.... buat tinjauan denyut nadi rakyat yang mengundi BN ni. Kalau tanya penggiat-penggiat parti, umumnya mereka terikat kepada susunan hairaki yang mengawal mereka daripada membuat keputusan bebas. Jadi, pandangan rakyat banyak ini perlu diambilkira.

Apa kata En Din buat undian maya... kita tidak mahu kelemahan ini berterusan. Tak malu ke dgn Singapura yang dah tahan pendemo semalam?

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2013 at 5:52 PM

@AnonymousAda undian di Rbf

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 5:59 PM

Aku pernah mention sebelum ni 3 orang yang UMNO tak patut calonkan untuk PRU13. Mereka ialah :

1. Nazri Aziz (yang menyambut kedatangan Namewee kat parlimen)
2. Saipudin Abdullah (yang nak memperkenalkan Politik Baru)
3. Hishammudin Tun Hussein (mula2 cium keris lepas tu mintak maaf yang asyik dengan amaran jer memanjang)

Kita fokus kepada Hisham.

Hisham ni rakyat tak suka sebab terlalu berlembut sangat dengan demonstrasi jalanan seperti Bersih yang boleh mencetuskan kekacauan dan huru-hara. Beliau jugak gagal mengekang hasutan berunsur rasis oleh Uncle Kit Siang. Bukan itu saja, bermacam-macam tuduhan dan fitnah dilemparkan terhadap Najib. Tapi Hisham dok relax jer. Agaknya Hisham takot kehilangan undi kot. Cuma, diharapkan Hisham tidak dilantik semula sebagai Menteri KDN kerana prestasi beliau sepanjang menerajui KDN adalah amat mengecewakan sekali.


....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2013 at 6:01 PM

Ingatkan nak jadi Menteri Luar ganti Anifah Aman...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 6:33 PM

@Anonymous

CORRECTION: Bukan SEMUA rakyat tak suka. Andaikanlah SEMUA raykyat tak suka, masakan dia menang PRU13. Aku opt untuk Hisham sebab dia kan bagus. Menteri yang relax dan tidak panik. Dia benar benar menjiwai Melayu tulin yang amat sabar, baik hati dan tidak suka bermusuhan. Dia selalu beri amaran sebab dia nak beritahu rakyat akan implikasinya kalau bertindak melawan undang undang. Bukan gitu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 7:49 PM

Ini adalah amaran pertama.
Ini adalah amaran kedua.
Ini adalah amaran ketiga.
Ini adalah last warning pertama.
Ini adalah last warning kedua.
Ini adalah last warning ketiga.
Kali ini betul-betul bagi amaran keras punya.
Ini adalah amaran yang penghabisan. Tiada maaf bagimu.
Ini ialah amaran terakhir dan penghabisan. Kali ini saya takkan teragak-agak untuk mengambil tindakan.
Kali ini saya sudah hilang sabar. Saya bagi amaran, jika tidak saya akan tindakan undang2.

Amaran, amaran, amaran...........

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 8:21 PM

Elok budak2 ni polis spore sebatkan sikit ponggong tu. Biadap pulak buat demo kat sana padan muka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 9:38 PM

nampaknya najib masih tak reti2 lagi untuk mendengar suara rakyat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 11:21 PM

salam,

harap f...(pak)ah jib gor fikir panjang la. kot dia nak jadi pm bn yang terakhir. 5 tahun lagi nak kasi pjhak lain pulak memerintah. umno dah jemu kot nak memerintah. nanti muhyideen akan tahlil jer.

ah jib gor tak mau bukak fb ke tanya rakyat menteri yg mungkin rakyat mahu dan tak mau. jangan dok dengar yg keliling telinga jer. kalu dia buka fb dan baca, bukan orang lain baca dan sampaikan. mau masuk hospital sakit jantung. tapi kalu masih mahu puji-pujian keliling telinga dan ahli umno pun dah tak minat dengan politik, ok la. 5 tahun ni, tak payah nak susah-susah fikir camna nak kekalkan kuasa. letak jer bang hisham auw, kj, rizal merican jadi menteri. ah jib gor boleh tambah auw jadi ah jib go auw. ahli umno boleh pi cari kerja lain.

kita yg ahli biasa pun sakit telinga. masa pru 13, jumpa 10 orang, semua tak sokong bn. yg ke 100 baru boleh bercerita. bila kita cuba nak betulkan minda mereka, keluar cerita rosmah, cincin, beg tangan, rasuah lembu dan sebagainya. mereka tak percaya langsung penerangan dan fakta daripada tv, surat khabar. mampuih. sekarang nak tambah beban lagi dengan kj, rizal merican, bang hisham auw. pakat tak berani nak ngaku ahli umno. ahli pas dok perasan la pasal mereka tak perintah, nampak macam bersih la walaupun berbau. kaki jubur pulak dah dapat kelulusan pengikut. buat la apa pun, kami tak kisah asalkan bukan umno. mana nak kukuhkan parti. makin lembik lagi auwwwwwww gitu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2013 at 12:23 PM

apa nak jadi, jadilah... kalau betul berita tu, aku akan setuju dgn PR dlm semua demo mereka kerana satu je sebab... mereka berada dipihak yang "tidak akan diambil tindakan" jadi if you can't beat them, join them.. tak gitu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2013 at 8:12 PM

makin meriah lah malaysia dengan rusuhan, huruhara dan demonstrasi lepas ni...ni baru betul2 negara bebas..bebas buat kacau dan bebas langgar undang2..hai najib..najib...takpelah najib..PAU nanti kamu tahulah nasib kamu tu...orng melayu tengok muka kamu tu pun dah lemau..tak lalu..ermm

Post a Comment