........... First Day MB MatSaid Already Got Wallop ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

First Day MB MatSaid Already Got Wallop !

Sunday, May 12, 201349comments

First i want to story a bit. I been saving some extra money, bit by bit la, i hope to buy Rosmah Biography when i got ngam-ngam RM250. So far i got RM185 already. By next month should be ok kot.

Suddenly my daughter come to me and whisper ... Father, you forgot aaaa ....? 
What ?
Today is Mother's birthday.... if you forgot, Mother will wallop you !
Oh my god ! I forgot ...... I love you my daughter ....

So i got no choice, i have to spend the money i save to buy Rosmah Biography, and take my family out to dinner. So we went out to eat at one Western Restaurant ..... peeeeergh, Western Dinner i tell you !

I come back and suddenly i find myself sound stupid if i write in Malay ..... How aaa ?

Oya, now my saving go down to RM72 only.... hmmm maybe after three months, ok kot to buy that book. What to do ... more important thing first. Sorry Rosmah, don't worry, one day i surely will buy one.

                                                                                                                                       *******************************

OK, i come back and my friend sms me - Din, apa dah jadi ngan MB mu ?
What happen ? I don't know anything ?  Why ? Why ?
Errr ... why u speaking omputeh ? 
Long story .... i explain later. Ok, what happen ?
Err ... i sound stupid when i speak omputeh. Ok , never mind. u just read Greenboc and Ameno, everything there.
Ok, Thank you. Goodbye !


So i open Ameno and Greenboc, both also pro Pas PR bloggers. First time i open pas blog after Pru13. 

They write about the same thing, commenting about MB MatSaid who said

"Kita akan pertimbangkan cara lain, namun buat masa ini memang tiada cadangan untuk meneruskan khidmat Pegawai Pembangunan di kawasan yang (BN) kalah.

"Selama ini kita (BN Terengganu) telah mengambil alih tugas wakil rakyat PAS dalam menyelesaikan masalah harian mereka (rakyat) dan kali ini biarlah rakyat di kawasan itu mengadu kepada wakil rakyat mereka,"


ooooooh.... that one. OK what, What's the big problem ? Where got diskriminasi ? The people choose their Wakil Rakyat, so the Wakil Rakyat is responsible to wakil the Rakyat. Logic what ...

If the Rakyat got masalah harian, the Wakil Rakyat can settle it.If he cannot settle it alone, then he can be the wakil for the rakyat and bring the matter in the Sidang Dun. That's why the rakyat pick you in the first place, right ?

This way, then only we can see the Pas Wakil Rakyat talking about the Rakyat's problem from their kampong instead of talking politics ! I heard somewhere that NO PAS WAKIL RAKYAT ever bring their rakyat's problem in the Sidang Dun before. They only talk about Pas politic. 

Because all this while, all the rakyat's problem is settle by Wakil Umno or Pegawai Pembangunan. So these Pas Wakil Rakyat no need to work and they have so much free time to talk politics. 

MatSaid never say the kerajaan will not help the rakyat, he only say that there will be no more Wakil Umno or Pegawai Pembangunan.  I repeat - No Pegawai Pembangunan NOT No Pembangunan. 

Up to the Wakil Rakyat to be more active and work hard to bring pembangunan to his kampong. 

So what is the problem ? ?

One more thing, MB MatSaid also save kerajaan money. The Pegawai Pembangunan is not working alone. He got his team of workers also that kerajaan has to pay salary, then pay office rent some more, then pay all the other expenses ..... when the kampong already has a Wakil Rakyat who just shake his legs only, collect his Wakil Rakyat pay doing nothing but talk about politics everyday ! 

Now tell me - Fair or Not what MB MatSaid Say ? Then MatSaid also say this -

"Pembangunan akan diteruskan seperti yang telah dijanjikan, namun pembinaan rumah mampu milik tidak akan dibina di kawasan DUN yang kita (BN) kalah, kita akan bina di kawasan yang dimenangi BN,"



See.... Pembangunan akan diteruskan seperti yang dijanjikan...  So, what's the problem ? ?

Err.... Din, What about the rumah mampu milik thing ?

Hmmmm .... u got MatSaid number ?

OK, OK, i try to answer also. You see .... maybe the kerajaan already set so much, so much budget for rumah mampu milik. Say ..... RM300 juta.  And this RM300 juta can only build so much rumah mampu milik. 

Say ..... maybe only 17 Projek rumah mampu milik. And ..... oh my God ! SO HAPPEN Umno also win 17 seats in the state ....

Soooo .... Priority First la !  Not that Mat Said don't want to build rumah mampu milik in places where Umno lost, but you have to understand - No More Extra Budget. 

If got extra budget, i'm sure Mat Said will build one, kan ? Just like my story in the beginning of article hahahaha ... see, i don't simply tell story for nothing one... got connection one.

But this excuse i create one la..... hahahaha , better wait and hear what MatSaid have to say. 

One last thing, for your information, in Kuala Terengganu somewhere behind Maidin Mall, the kerajaan already almost finish 3 huge buildings of rumah mampu milik. Hundreds of rumah mampu milik almost done.And Umno lost in Kuala Terengganu 5-0 !  

So before you wallop him, better check your facts first hehehehe ...

PS - Oya, forget to tell you, the new Pizza at the Pizza Hut not so nice la. A bit sweet.  Not so much Western taste.

Share this article :

+ comments + 49 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Fanny Lakers
May 11, 2013 at 10:24 PM

Mat Said the gedebe MB. Gotta love the guy!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 10:37 PM

Okelah tu...bagi can kat orang PR betul-betul untuk melayan masyarakat yang telah mengundi mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
May 11, 2013 at 10:37 PM

Salam Pka Din..

Nice try..we love it..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 10:40 PM

true true..I support him..build only affordable houses in BN area where they won...and make sure only malays get them

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 10:44 PM

Gua nak MB MAT SAID ni jadi MB tempat gua. Memang patut dah lama BN buat camni. Ini dah bertahun2 kawasan tu dipegang PR masih lagi terhegeh2 BN ni buat pusat khidmat. Adeeehhhh bikin wasted money people jelah. Buat apalah wakil PR yg dilantik jd DUN dikawasan tu, GOYANG TELUR jelah..

Sokong MB Mat Said 100%

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:01 PM

ini baru anak jantan, ADE TELOR !! berani !!! tahniah !!!
kalau ade lebih2 sisa2 yg dah berulat tu baru bagi kat kawasan yg PAS menang. suruh org2 buat keje, dgr masalah etc... hahaha selamat bekerja PAS !! UMNO , isnin pagi sila pastikan semua bilik khidmat masyarakat kawasan kalah DITUTUP DGN SERTA MERTA !!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:03 PM

Aku ni tak la fasih skiping mcm din. Oklah, rakyat dah undi PR, maka PR lah yang rakyat dapat. Anda undi PR anda dapat PR. Kan adil tu.

Yerla, bajet pon cukup2 jer. Takkan nak bagi kat orang yang tak undi kita kan. Ingat tu, MatSaid tak sama macam Najib layan cina. Orang cina punya strategi ialah, apabila DAP menang banyak, lagi banyaklah Najib akan membodek cina. MatSaid lain. MatSaid punya prinsip, anda buat anda dapat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:15 PM

Mr Din,

I like la when u speaking London. I got your message loud and clear. And cannot stop laugh laugh when finish reading your writing. U rock la mr din.

I also like mat said punya new attitude..i think bn mesti give priority to kawasan they won...if can ah, all bn rep must have this attitude. To oppo MPs and ADUN s, rakyats have chosen u olls, go do your work la...dont shake shake leg only....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:16 PM

Kemah.... contoh di DUN Rhu Rendang.. 32 tahun.. Memang tepat sekali itu lah yang dikehendakki oleh rakyat yang memilih wakilnya sendiri...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:22 PM

Betul tu MB Mat Said,belanja kena jimat takut kerjaan bankrup macam kata Anwar,elok belanja tempat BN je.tempat Pr biar mereka cari duit sendiri utk pembangunan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
May 11, 2013 at 11:32 PM

I support all effort to protect the safety or security of BN constituency by Mat Said..... Hahaha... Jokiden selamanya tertarik dengan cara pentadbiran Mat Said ni. Jgn mareee..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 11, 2013 at 11:35 PM

Kalau adakan juga Pegawai Pembangunan DUN, wakil rakyat Pakatan Rakyat makan gaji buta. Kalau Wakil Rakyat PAS makan gaji atau elaun haram.... elaun yang dibayar kepada mereka tu bukan datangnya daripada Arab Saudi atau Isreal ... mereka tak fikir ke... nama saja Ulama atau Ustaz... berat nana...

....................
Reply To This Comment ...................
May 11, 2013 at 11:39 PM

Biar saya tolong jelaskan ok,Bukan tidak ada peruntukan untuk kawasan bukan Umno TAPI apa yang saya fahamkan, ATAS kepala Wakil Rakyat PR la yang kena mengadu, kemukakan raancangan / pelan pembangunan bla bla bla di dewan Dun, kalau semuanya OK, saya tidak nampak sebarang masalah buat kerajaan negeri untuk luluskan . Demi rakyat Terengganu juga.

Tapi wakil rakyat PR kenalah BEKERJA ! Jangan duk bercerita politik memanjang dari satu Pru ke satu Pru. Hal kebajikan rakyat, serahkan pada Pegawai Pembangunan Umno. Kalau ada masalah, salahkan Umno.

Jadi apa yang dikatakan oleh MatSaid adalah supaya wakil rakyat PR jalankan amanah yang diberikan oleh rakyat. Itu saja....

Berkhidmat kepada rakyat sebagaimana yang dijanjikan semasa berkempen. Dan kurangkan berpolitik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 12:15 AM

Betulla apa yg mb tu cakap. Pengundi tak malu, minta tolongla kat org yg depa undi.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 12:31 AM

kahakahkah...idup Terengganu...itu yang moleknya dibuat. ni nampak kat kawasan aji adi bukan main maju..perabis duit je tu. dia bukan buat apa pun...dah dah lah buat keje tempat orang PAS tu. biar pulok die buat keje sendiri. biar raser gitu

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 12:58 AM

Eloklah tu..mca pun dah tutup pusat2 khidmat masyarakat mereka.Biarlah parti2 banyak cakap kerja tak buat ni bertanggungjawab sikit,jangan asyik berpolitik dan berceramah aje kerojenya 24 jam.Kita yg buat kerja teruk2 untuk diorang,rakyat pilih diorang jugak,so let siluncai jumps with his pumpkins..

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 1:03 AM

Salam ding,rumah mampu milik di kuala terengganu,mungkin akan jd kes yg sama mcm lembah pantai. Bila dh siap,klw yb pr xkondem kata kecik,xsesuai,atau mst yb pr yg merasmikan rumah2 tu. Claim kredit. Br perintah 3bulan dh bina byk rumah utk org susah.
Stuju dgn pdirian mad said, sy lebih kecewa dgn apa yg jd kat lembah pantai. Raja nong cik buat mcm2, sampai byk masa terluang nurul izah...kerjanya kondem,ajak debat,claim kredit. Pdhal pejabat aduan dia pon dh lama tutup. Bg la diorg byk kerja,br letih xblh cramah politik mmanjang.
Penah kena sitewalk dgn mad said,mmg dia gedebe....tp pandai ambik hati blk

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 6:53 AM

This mat said aaaa..really got balls u know..

This is the type of mb or cm that we want.

Bro din aaaa..pls send my warmest regard to him ok? He got all my respect. Salute to mb mat said!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 7:16 AM

I not clever speak english, but.. ( ambe dop pandai cakap omputeh, tapi..)
This new correct!! ( Ini baru betul!!)
Match their face lah! ( Padang muke deme lah)!
LOL ( Ahaks )

Support Md Said 100 %. ( Nok kena ambe translate gok ke?)

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 7:21 AM

SEPATUTNYA, waktu2 beginilah muncul pemimpin2 Umno Terengganu yang lain tampil memberi sokongan pada MatSaid dan tolong jawab bagi menjelaskan keadaan, sekaligus menempelak pembangkang.

Baru nampak kekuatan dan kesepakatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 7:41 AM

@Anonymous

do you think Najib will agree.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 7:47 AM

@dinturtle

telah terbiasa dalam UMNO ekor keretapi tidak selari dengan kepalanya. itu yang kekadang berlaku kemalangan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 8:19 AM

nak tanya, mat said MB Terengganu atau MB be end?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 8:37 AM

if like that MB, ambo nak bayar cukai dan zakat kat wakil PR ambo ja...buat gapo bagi BN tapi hak guno oghe BN?...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 8:50 AM

setuju mat said.sepatutnya lah bn utamakan kaw yang dimenanginya dulu, pastu barulah yang lain.terpenting . umno bhg carilah dan daftarlah sebanyak mungkin anak2 ahli menjadi pengundi kerana ramai yg tak mendaftar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:04 AM

Setuju ngan mat said.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:10 AM

@Anonymous


Sokong Mat said...100%!! Sokong Din 100%.... Gi mengadu kepada wakil rakyat yg dipilih, supaya mereka bekerja untuk pengundi kawasan. Kalau pilih wakil rakyat PR sebab suka dengar lawak jenaka atau ceramah, buka TV tengok Raja Lawak pastu tukar channel TV Hijrah dengar ceramah pulak. Jangan guna duit income Tax yg saya bayar untuk bayar gaji buta wakil rakyat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:26 AM

Hahah..setakat menang lebih dua kerusi boleh hidup ke dlm sidang dun..sorang jadi speaker, tinggal lebih sorang je..ternyata mat said mb yg fail n tak guna kerana ini akan meruntuhkan umno terenggganu..politik dendam mcm budak2...hahhahha....

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 9:31 AM

@AnonymousKalau PR pula yang menang 17-15 apakah komen saudara tetap sama ?

Sepatutnya saudara juga sokong saranan MatSaid sebab ia meminta semua wakil rakyat lebih bertanggungjawab pada rakyat yang memilih mereka.

Tang mana yang silapnya kalau minta wakil rakyat bekerja ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:39 AM

sy sokong kenyataa mb mat said.....kena adil memberi dan menerima. mcm dun ambe manir. mari ribut cabut atap mintak ngan pok usop peg pembgnan dun tapi time pakoh, pakoh PAS.....base jenis dok reti base, ngan wakil rakyat pas dok mintak tolong pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:43 AM

Ni lagi sorang..no understand what people story..bukan tak da pembangunan TAPI wakil rakyat PR kena ketengahkan semasa sidang DUN (Yang tak da cuma pegawai pembangunan BUKANNYA pembangunan)..brain put at knee head la u.

@ketuk-ketampi

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 9:44 AM

@AnonymousMenggunakan contoh saudara, sepatutnya rakyat Manir gi jupa wakil rakyat yang mereka pilih. Kalau wakil rakyat takdok pitih atau bantuan adalah diluar kemampuan beliau/parti, beliau bolehlah kemukakan pada kerajaan negeri mengikut saluran tertentu.

Itu saja .... apa masalahnya dengan cara standard begitu ? Bukannya kerajaan negeri tidak mahu bantu cuma perlu ikut salurannya saja.... dan wakil rakyat adalah saluran pertama yang harus digunakan rakyat.

Jadi wakil rakyat Pas kena mulalah simpan stok kopi ngan biskut kering banyak2 lepas ni !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 10:06 AM

memang patut buat mcm tu..bagi wakil rakyat pas tu buat keje...jgn asyik politik makan gaji elaun buta-buta je...org bn buat keje dia hentam gak...skrg bagi dia buat keje..duit peruntukan kerajaan pun jimat..cut unnecessary cost.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 10:29 AM

Btol btol btol! Bagi YB pembangkang kerja keras. jangan tau ambik krdt hasil kerja orang lain! Kita perlu mengutamakan rakyat yang menyokong. Yang tak sokong tu tgklah kalau ada budet lebih akan disalurkan. Wakakaka.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 10:30 AM

@AnonymousDin, I hope my New MB Kedah heard what The Mat Said laws. I also hope that he will follow Mat Said in ruling Kedah as well.
For you Din, I understand better your inglish than malay.... u better write inglish in your blog later... ha ha ha ha!!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 10:40 AM

good one matsaid

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 10:51 AM

hah..bayo je la kat wakil pr hang. pastu ada susah nanti..carik wakil pr hang..so pegi jauh2...syoooh syooooh

....................
Reply To This Comment ...................
Mat Gee
May 12, 2013 at 11:03 AM

Proud of you maat said. YES ....MatSaid for PM. Pemilihan ni... lawan itu Presiden.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 12:12 PM

Terbaik!!! Macamtulah yg sepatutnya!!! Hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 1:26 PM

Ini baru betul,teman Tabek Spring kat DS Ahmad Said.Wakil Rakyat dari PAS yg dah menang tu belajor le buat keje,jangan asyik dok ceramah air lior.Sokong DS Ahmad Said 1000%

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 2:52 PM

HA HA HA...GEDEBE MU PAK DIN. BN BIAR TAK PANDAI BOHONG TAPI PERLU PANDAI CARA MENJAWAB BALIK.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 4:10 PM

Salam Din,

I have to say that I totally agree with your standpoint and Mat Said's perspective. Let's look at it this way... If BN/UMNO were to built/modernized any constituency which they have lost, don't you think that is simply put.... STUPID?

If the public have chosen PAS candidate as their "wakil rakyat" why should we be bother about their problem anymore? It's the resposibility of the winner to resolve all issues pertaining to the problems of his/her constituency. Otherwise why should we be bother with having elections at all? It wouldn't matter if who ever wins will develop the losing areas. Stupid isn't it?

Then again, this is the scenario we have been facing since 50 over years of achieving independance. BN have been developing areas which they have lost and the opposition are taking things for granted. It high time they own up to their voters and start developing their constituencies on their own. Afterall.... "Berani janji, berani tanggung la".

And one other thing, my family and I would like to take this opportunity to wish A Happy Belated Birthday to your wife Din.


http://mycybertrooper.net.ms

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 4:36 PM

Yezzzz begitu la patut the style nya.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2013 at 4:54 PM

@Malaysian CybertrooperThank you, Thank you ! She happy already. This year safe .... phew ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 6:28 PM

nik aziz bagi faktua ...

kalau umno bagi gula kacau ...
kalau umno bagi kopi minum ...
kalau umno bagi biskut makan ...
kalau umno bagi kain pakai ...
tapi bila pangkah ... pangkah pas ...

tentulah masa terima gula, kopi, biskut dan kain itu semasa jumpa wb umno ... jika ini adalah rasuah ... tak baik bagi yang memberi mahupun menerima ... jika ini adalah budi ... tak baik bagi yang menerima kerana tidak membalas jasa orang berbudi ...
lepas nih orang pas tak perlulah jumpa wb umno ... pergilah jumpa wb pas pulak ...pastinya penyokong pas terima gula, kopi, biskut dan kain dari wb pas dan itu bukanlah rasuah ... kerana mereka menerima dari pemimpin mereka sendiri ... dan ini adalah budi ... jadi ianya baik bagi yang menerima dan merupakan membalas jasa orang berbudi ... apabila pas dipangkah semasa pru ...
tentu wb pas akan bagi gula, kopi, biskut dan kain ...

kena beritahu kepada ahli pas kita mahu elak rasuah politik berleluasa kepada penganut agama pas ... sebab itu kita minta mereka jumpa wb pas jika ada masalah berlaku ... biarlah wb pas berfikir dan berusaha menyelesaikannya ... wb pas pun wakil rakyat juga yang perlu mendengar denyut nadi rakyat ...

faktua nik aziz lagi ...
penerima brim (brim adalah pemberian kerajaan bn) adalah umpama ayam, itik, lembu dan kerbau ... bagitahu penganut agama pas ... usahlah ambil segala pemberian dari kerajaan bn kerana jika mereka mengambilnya ... ianya umpama menjatuhkan martabat dan maruah diri kerana faktua nik aziz yang memberi umpama penerima brim adalah binatang ternakan ... kita mahu mengelak penganut agama pas dari jatuh martabatnya kepada spesis binatang ternakan ... tentulah dengan tidak menerima sumbangan pemberian kerajaan bn ini maka penganut pas kekal martabatnya sebagai makhluk yang unggul ...

jadi janganlah kecil hati kepada penganut agama pas apabila kerajaan tidak memberi sumbangan kepada mereka ... mereka boleh mendapat apa-apa peruntukan kerajaan kerana mereka masih rakyat malaysia ... tetapi hendaklah masalah mereka itu diaju kepada wb pas ... biarlah wb pas berusaha melalui membentangkan kepada kerajaan denyut nadi rakyat di bawah dun yang mereka wakili ...

dan bagaimana kerajaan negeri menyumbangkannya ... terpulanglah kepada bijaksana kerajaan negeri ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 6:36 PM

aku harap pembangunan di hulu terengganu akan ditambah kerana hulu terengganu ada 3 exco ... hem ... minta hospital pakar ada kat huku terengganu ... ibu pejabat polis hulu terengganu dah uzur ... harap-harap mb dapat bina ibu pejabat polis daerah yang baru ... dilokasi yang baru dan strategik ... mahkamah majisterat pun nampaknya menumpang kat majlis daerah hulu terengganu ... pejabat pendaftaran pun aku tak jumpa ... pejabat kebajikan, pejabat penerangan dan banyak lagi nampaknya tak tersusun kemas ... rasanya elok jika mb berusaha memberi wajah baru kepada hulu terengganu ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2013 at 9:20 PM

@AnonymousDua ekor kat atas ni sedang berjuang supaya wakil rakyat pr makan gaji buta, goyang kaki.... Nak bela tapi bahlul, akai takdak.
Ni lah yang dikatakan pembangkang seumur hidup,.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2013 at 10:35 AM

Salam semua,

I personally disagree if development location is decided on political reason. Although that is a logical reason, nevertheless, it may or may not beneficial from other points such as economics or social development. This is where we have to call upon the professionalism of politicians from both parties, BN and PR to put aside their differences and work towards the rakyat. We, as rakyat, will decide on the achievement of such development, phsically or spiritually.

It may sounds too ideal and too good to be true. But this should be the aspiration of all politicians. Rakyat comes first regardless of political differences.

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2013 at 10:49 AM

@AnonymousU understand the article or not ?

The gist of MatSaid statement - Every Wakil Rakyat has to work for their people.

Budget for Development is there but up to the Wakil Rakyat to submit and apply and to do that he/she must meet the people. Then bring it out in the Dewan.

All this while Pas wakil rakyat NEVER talk about the area and rakyat they represented. They only talked about politics and COMPLAIN whatever the govt do.

So time for a change, now they have to REALLY be a wakil Rakyat and bring out the people's plights. No more wasting time on politics.

That also you don't agree ?

Post a Comment