........... Dakwat Kekal - Dakwaan Nurul dan Tian Chua. Apa Cerita Ni ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Dakwat Kekal - Dakwaan Nurul dan Tian Chua. Apa Cerita Ni ?

Thursday, May 2, 20136comments

Mangsa yang dimaksudkan adalah Mejar Aszmee meluahkan rasa dukacita kepada aku dan rakan media turut mendedahkan rasa dipergunakan serta diambil kesempatan terhadap politik kotor oleh nurul izzah dan tian chua semalam. Mangsa juga menyatakan terasa dirinya telah mengkhianati kepada angkatan tentera yang lain. - Saya copypaste dari MKP






Berkongsi cerita kisah apa yang berlaku, Mejar menceritakan kejadian berlaku di taman koperasi polis semasa menemani isterinya berjumpa kawannya terserempak dengan nurul izzah yang menahan kereta mereka serta mohon bercakap dengan, nurul izzal juga mohon untuk melihat jari dakwat kekal tersebut. Izzah juga didakwa cuba nak padamkan dengan 2 jenis bahan yang tidak diketahui jenisnya.


 NI APA CERITA NI NURUL IZZAH ? ?





Ini adalah laporan polis yang dibuat oleh Nurul Izzah yang saya copy dari link tweeter beliau -


Dibawah pula laporan polis yang dibuat oleh Tian Chua -



Ini pula artikel berkaitan seperti yang disiar oleh Keadilandaily.-


Identiti anggota tentera dirahsiakan ...... tapi harap tidak dirahsiakan kepada pihak Polis bagi tujuan siasatan. Kalau tidak bagaimana mahu disahkan apa yang didakwa ? Kepada media, paling tidak tunjukkanlah gambar jari yang dikatakan telah padam kesemuanya 100% dakwat kekal itu.

Jangan hanya pandai buat kecoh saja.... timbulkan persepsi negatif kemudian liat mahu berikan penjelasan atau membantu pihak berkuasa dalam siasatan mereka. Niat tu biar betul iaitu demi keadilan.

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Pengundi Johor
May 2, 2013 at 9:50 AM

Beria-ia mencari kelemahan SPR, create persepsi SPR berat sebelah, tak telus, pengundi hantu,.... create persepsi Pakatan kuat dan akan menang besar, make it very vocal and sound. Bila kalah nanti, spring.
Harap rakyat M'sia tak bodoh, dipergunakan oleh golongan yg hanya mementingkan kuasa semata mata.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2013 at 9:54 AM

camni la...dah alang2 puak2 Pengencing Rakyat suka guna percentage..

mari kita percentage kan isu ini..

yang si dajjal tian chua dan nurul izzah kata dakwat tertanggal tu andaikan saja ada 2 orang (walaupun seorang dah tampil menafikan penipuan si dajjal2 tu). selain 2 orang itu, ada lagi tak yang nak komplen dakwat tanggal? aku selidik blog PR, TAKDE dah.. itu je.

so 2 orang daripada 100,000 anggota polis dan tentera 9 ini aku andaikan je) = 0.002% sahaja.

kalau ikut logik, baghal mana la yang nak layan 0.002%? sedangkan yang 5% antara pas dan dap pun dorang boleh abaikan..

....................
Reply To This Comment ...................
pemuda_surau
May 2, 2013 at 10:27 AM

Dulu kata Lahad Datu tu sandiwara...la ni dok kebulor mempolitikkan dakwat kekal guna anggota tentera...dah nak tumbang la tu bak kata video klip tentera ijau masa penamaan calon itu hari. Semoga PAS dan pakatan liberalisme mereka tumbang...amin...insya Allah ya Allah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2013 at 1:19 PM

dakwat atas kuku bolehlah kikis dengan razor blade tetapi kat atas kulit biarkan YB2 ini kikis pada 5 Mei nanti. Ya kita tunggu 5 Mei untuk Tian Chua dan Nurul buat pertunjukan silap mata. hooray!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2013 at 2:00 PM

@Anonymous

kalau depa tak berjaya hilangkan dakwat, hududkan tangan mereka atas kesalahan memfitnah, apa macam?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2013 at 2:04 PM

@Anonymous

kehilangan seramai 750 perwakilan ke pemilihan CEC dorang boleh abaikan, kehilangan 0.0000002% dakwat dari tangan pengundi dorang jadikan isu...derang memang 'kuku'. hik hik

Post a Comment