........... Anwar - Kalau Amerika Sanggup PERANG Iraq Kerana Demokrasi ....... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Anwar - Kalau Amerika Sanggup PERANG Iraq Kerana Demokrasi .......

Thursday, May 16, 201331comments








5 negeri sudah Anwar jelajah bagi menyelamatkan ego nya supaya tidak perlu mengotakan janji mahu bersara sekiranya gagal menawan Putrajaya selepas PRU13. Bermula di Selangor, Penang, Perak, Kuantan dan terakhir di Johor.

Ya, saya akui memang ramai. Ratus-ratus ribu yang sambut Anwar disetiap tempat diatas. Sooooo .... ? Selain dari lokasi waktu berlangsungnya Himpunan 505, tempat2 lain di MALAYSIA langsung tidak ada terasa springnya. Ini termasuk tempat2 yang pernah Anwar lawati ! Maksud saya, selepas habis berhimpun disatu tempat dan Anwar pun bergerak ke tempat lain, bahang yang ditinggalkan hilang ....

Mungkin kerana masih tidak puashati kerana Himpunan 505nya tidak ada spring, maka Anwar tambah lagi beberapa negeri baru dalam senarai - Negeri Sembilan, Kedah, Terengganu dan Melaka ....

Jika tidak ada juga spring selepas Melaka ?

Atau Anwar sebenarnya sedang menyusun strategi untuk satu Himpunan Terbesar di SEMUA tempat2 diatas secara serentak selepas Melaka ? Supaya dapat diberikan gambaran seolah satu negara sedang bangkit bersama Anwar ?

Sebelum atau selepas Anwar merancang hendak mengadu kepada Obama ? dari blog Anwar -

Tapi saya nak beritahu kepada Presiden Obama… Amerika pun lancar perang di Iraq, untuk apa? Untuk demokrasi di Iraq.

“Saya nak beritahu kepada Amerika, kita akan beri bukti penipuan dan (kita) nak tengok kamu akan kata apa. Malaysia ini dimenangi oleh Umno pada pilihan raya baru-baru ini, bukan sahaja dengan undi rakyat Malaysia, tapi undi Banglasia,” kata Anwar.


Waaaah .... sekarang Anwar dah PUJI serangan Amerika di Iraq ? Dan Anwar mahu Amerika buktikan kebiadaban ala Syerif Dunia itu di Malaysia pula ? Kenapa perlu sebut serangan Amerika di Iraq ? Apakah demi mengejar kerusi PM yang semakin jauh meninggalkannya, Anwar sanggup menggadai maruah negara meminta Amerika supaya campurtangan ketahap memerangi negara sendiri ! ?

Memang BODOH lah mereka yang duk mengipas belakang Anwar .... kerana bila tiba masanya, SEMUA dengan mereka itu sekali akan Anwar korbankan asal cita2 peribadinya tercapai. 

Anwar memang GILA !


Betullah kata Tun Mahathir bulan Julai tahun lepas semasa mengulas kenyataan Anwar yang mahu bersara jika gagal PRU13 -KLiK

"Dia patut bersara sekarang, tak ada guna langsung...dia (Anwar) punya hajat cuma nak jadi Perdana Menteri," Dr Mahathir berkata kenyataan Anwar itu merupakan retorik politik sahaja kerana menurut beliau jika pakatan pembangkang kalah dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, Anwar masih terus dengan impiannya untuk menjadi Perdana Menteri.



Dan Najib mungkin patut dengar sindiran tajam Tun kepada Anwar -

"Kita buat dua jawatan Perdana Menteri, bagi dekat dia satu 'Honour Prime Minister' selama lima hari, lepas itu dia boleh bersara,"

Mungkin baru puashati Anwar, dan baru dia akan betul2 bersara .....

                                   *****************************

Rakyat Malaysia, Katakan kepada Anwar -

Share this article :

+ comments + 31 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 6:20 PM

Bersiap sedialah askar2 kita ! Siapa menteri Pertahanan kita ? ALAMAK !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 6:36 PM

Anvar Abraham ni betol2 tahap GILA BABI!!!!!!!!
Ada hajat nak suruh amerika serang kita...
Memang dia ni betol2 BABI GILA!!!
Amcam KDN..ape bende yg kita boley buat kat BABi tua sekor nih???

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 6:41 PM

Tu pun ramai pengikut dia tak sedaq diri lagi dok ikut si nuaq ni...susah sangat ke orang melayu nak fikir?? Dah banyak sangat bukti2 dia ni adalah agen yahudi...ada ke boleh nak mintak tolong amerika yang terag2 dah banyak bunuh orang islam??? Benda mudah macam tu pun tak boleh fikir...sian aku tengok penyokong nuar ni...salah sorang nya abg aku kesian tengok dia dok kena tipu dengan agen yahudi ni...

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 6:45 PM

Agen yahudi ni dah terdesak sangat2...kesian aku kat dia...anwar2..sudah2 la kau lungkup kan negara ni...kau ni macam mustafa kemal atartuk ja aku tengok...dok mintak bantuan asing...semoga Allah melindungi Negara Malaysia ini daripada manusia2 yang bertopengkan syaitan nih!!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 6:59 PM

Hairan kan ...sampai ketahap gaban Anwar mempermainkan undang2 dan memperlekehkan demokrasi negara, namun tidak ada siapa berani menyentuh beliau. Kebalkah Anwar disisi undang2 ?

Cuba tanya Dap, kalau mereka memerintah ala Singapura .... apa akan jadi pada orang seperti Anwar ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 7:05 PM

IMAM ASY-SYAUKANI RAHIMAHULLAH (WAFAT:1250H) MEMBERI AMARAN DENGAN MENYATAKAN:

ويؤدب من يثبط عنه" فالواجب دفعه عن هذا التثبيط فإن كف وإلا كان مستحقا لتغليظ العقوبة والحيلولة بينه وبين من صار يسعى لديه بالتثبيط بحبس أو غيره لأنه مرتكب لمحرم عظيم وساع في إثارة فتنة تراق بسببها الدماء وتهتك عندها الحرم وفي هذا التثبيط نزع ليده من طاعة الإمام

“Orang yang melakukan provokasi dan kekacauan (membakar emosi rakyat) untuk membenci pemerintah, mereka wajib diberi hukuman, maka yang diwajibkan adalah menghentikan perbuatannya (agar tidak timbul kekacauan). Jika mereka tidak juga berhenti dari melakukan kekacauan (provokasi tersebut), maka mereka berhak mendapat hukuman yang berat dan dipisahkan daripada orang-orang yang mereka provokasikan, sama ada dengan cara dipenjara atau selainnya.

Ini adalah kerana mereka telah melakukan suatu perkara yang sangat-sangat diharamkan dan dalam masa yang sama telah berusaha menebar fitnah yang berpotensi mengakibatkan pertumpahan darah serta mencemarkan kehormatan yang menodai harga diri. Provokasi seperti inilah yang menyebabkan seseorang keluar dari ketaatan terhadap pemerintah.”

(asy-Syaukani, as-Sailul Jarrar, 1/942 – Maktabah Syamilah)

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 7:12 PM

Anwar ni tak kebal. Yang pelik ni pihak berkuasa, kenapa dibiarkan anwar ni bermaharajalela? Aku rasa mungkin kalau ditangkap si anwar ni huru hara Malaysia dibuatnya oleh penyokong anwar mungkin sebab tu anwar ni dia berani cabar undang2...sebab dia yakin penyokong2 dia pasti memberontak punya...dan mungkin sebab itu la pihak berkuasa tak nak amik tindakan kat si nuar ni aku rasa la. Tapi kalau pihak berkuasa nak tangkap aku sokong 100% tapi bersiap sedia la huru hara yag akan berlaku.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 7:21 PM

Masalahnya, US takde alasan kukuh untuk serang Malaysia. Nak kata rakyat Malaysia dizalimi oleh pemerintah? Takdela pulak nampak macam kebuluran pun bila tengok ramai yang perut buncit yang kenyang dengan pelbagai jenis makanan. Nak tengok pembunuhan beramai-ramai? Ade kot, tapi kat jalan raya lah, tu pon time merempit beramai-ramai. Pembersihan etnik terhadap kaum minoriti? Maksudnya kaum minoriti dilayan dengan kejam ye? Jap, jap, nak pikir. Ntahlah susah sangat nak jumpa kaum cina dan india yang rasa terseksa tinggal di Malaysia. Kalau rasa terseksa, dah lama diaorang balik ke negara masing-masing. Sekarang aku nak tanya sekali lagi, apa alasan kukuh supaya US boleh serang Malaysia?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 7:30 PM

Nampaknya Anwar merancang membuat provok supaya kerajaan menangkapnya dan menyumbat beliau ke dalam jail. Diharapkan dengan penangkapannya memberi satu mesej bahawa 'aktivis keamanan' seperti beluau dizalimi oleh pemerintah. Lepas tu mungkin US ada alasan untuk melancarkan peluru berpandu dari pesawat stealth. Hantarlah apa pun. Nak antar Iron Man pon takpe sebab Malaysia sentiasa bersiap-sedia dengan apa jua ancaman.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 7:31 PM

@muhamad DanialKebal la tu namanya !Undang2 digubal bagi menjaga keamanan ..... kadang2 undang2 juga ditolak tepi demi menjaga keamanan ?

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 7:32 PM

@Anonymouseeerrr... Rosmah ?

GURAU ! GURAU !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 7:46 PM

Din, aku nak off topic jap.

Din, betol ker awek ganu yang cun bernama nik suryani megat deraman (pengacara teganukita dan wartawan penyiaran tv3) nak bernikah dengan MSBA? Aku baru terbaca tadi kat blog medan-info-kita. Alamak din, kalo betul, terlepaslah aku nak tackle awek tu nampaknya. :-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 7:57 PM

Kerajaan perlu wujudkan semula ISA,sumbat manusia x guna ni. Biar dia dok menyalak sensorang dlm tu.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 8:05 PM

Ya anwar yang menjadikan diri dia seperti kebal...pihak berkuasa pun jadi ditelan mati mak diluah mati bapak tak tangkap jadi huru hara tangkap pun huru hara jadi macam mana tu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 8:33 PM

ORANG KALAU DAH SAMPAI KE TAHAP GILA/SAWAN YANG GABAN MACAM NIE LAH PERANGAINYA........YANG DULU SALAH KINI BETUL YANG HARAM BOLEH JADI HALAL...

MEMANG KEMPUNAN LA NAK JADI PM.......

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 8:38 PM

AWAT LAH BODOH SANGAT SI NUAR AL JUBURI, ADA KAH SI OBAMA CAMPURAN INDON, CAMPURAN OMPUTIH YANG MEMERANGI, IRAQ, AFGHANISTAN, YANG MENYEBELAHI, GENOCIDE KAT CHENCHNYA DAN HERZOGIVINA.? TIDAK BUKAN , ITU GEORGE BUSH ANAK BERANAK. kENAPA LAH BELIAU BERTANYA KAT OBAMA SOALAN BODOH SEMACAM TU. AMERIKA MEMERANGI MEREKA KERANA MINYAK, BUKAN SEBAB WEAPONS OF MASS DESTRUCTION.? KNOCK ,KNOCK WHATS IN THAT SHIT BRAIN OF YOURS ,YO , OPPO LEADER OF MALAYSIA, YOU CAKAP SERUPA KAMI NI BODOH KAH WEI.?" IS THIS OPPO LEADER STILL THINKS THAT WE ARE AS STUPID AS HIS DICK, SCREWING WITHOUT THINKING OF THE CONSEQUENCES.?THIS IS A BORDER LESS WORLD OF INFORMATION, YOU SCRATCH YOU ARSE IN THE MORNING, YOU SCRATCH YOUR BALLS WHILE WALKING TO THE TOILET, YOU HAVE A TUMMY, A BENGKOK DICK, ITS FOR THE WHOLE WORLD TO SCRUTINISE. HECK, BETTER STILL , WILLINGLY AND VOLUNTARILY SUBMITS TO DNA VERIFICATIONS, THAT MAKES THE WHOLE OF MALAYSIA CELEBERATES EARLY CHRISTMAS.IS IT THAT BROTHERHOOD OF HIS HAS GOT OBAMA BALLS, U KNOW" THAT YAHUDI CONNECTIONS". MY, MY TO GEMPAQ OBAMA, YOU MIGHT NOT EVEN GET ANY TEACHING JOBS IN THE US OF A LAH . TEACH ESKIMOS TO SELLS FRIDGES , THAT HIS EXPERTISE, CONNIVING POLITICIAN, INSTILL HATRED IN ALL OF US.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 8:51 PM

Sial betul makhluk gila ni. Menghalalkan US serang Iraq? Tergamak dia mengeluarkan kata-kata itu? Di Libya, US memilih seorang yang menyimpan dendam terhadap Ghadafi, bagi senjata banyak-banyak biar rakyat sendiri yang melakukan pembunuhan. Akhirnya Libya hancur beyond recognition. Setiap negara mempunyai Anwar Ibrahim. Ya Allah, lindungilah negara ini dari makhluk bernama Anwar Ibrahim.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 9:03 PM

knplah rkyt PP tak ada yg bersuara suruh anwar balik PP buat kebajikan kt PP apa guna memlilih anwar kalau lepas menang rkyt tak dipedulikan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 9:20 PM

Ya, wujudkan semula ISA!

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 9:32 PM

Anuar dh lama kenai dgn kegilaannya..tp isu lain klw dgr ceramah,dap mmg teruk bbahasa malaysia..."mundur,mundur...mundur najib".apa apek tu ckp!
Kita lebih kenal pas,dl mengkhafirkan umno sbb dlm bn,ada parti komponen bkn islam...tp ewah skrg bkn main belai.
Pelik,isu "apa lg cina mahu?",dianggap resis,habis setiap ceramah yg mengapi2kan ungkapan tu,xresis?buat olahan yg putar belit.
Cukup la,sblm pru dok bgebang pasai phimpunan ceramah politik.lps pru,lebih pelik kira nk phimpun ja..stakat buat ceramah,kdg2 bdk2 p,bkn fhm isu pon. P nk seronok2.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 9:33 PM

Din dok perli roamah,kesian dia...lps kena perli terus dia kurang mnonjol disebelah najib... Rosmah baca blog dinturtle.nakal la u

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 9:40 PM

Sy rasa mmg kerajaan x nk ambik apa-apa tindakan selagi mereka berhimpun di satu kawasan dan tidak melakukan rusuhan dijalanan. Buat masa skrg sebarang tindakan dr kerajaan akan digunakn sbg sebb utk mereka melakukan huru-hara dgn alasan kekerasan pihak berkuasa.

Sy mahu lihat selama mana mereka mahu berhimpun. Jika Arab spring memerlukan komitmen yg tinggi rakyat selama berminggu-minggu tanpa pergi kerja, tanpa ada masa utk keluarga, dgn makan dan minum yg tdk teratur kesan dr desakan hidup disana, adakh rakyat di Malaysia ini sanggup mengorbankan suasana aman dan selesa yg selama ini mereka kecapi?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 9:44 PM

ngok btol la anwar. amerika tunggu masa je nak campur tangan tu. menteri pertahanan plak hisham? aduh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 9:54 PM

Mana sek bangkang xdok wi komen ni.komen la weh nat**g!

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 10:00 PM

@terjuntirukdok eeehhhh .... tak sampai lagi standard setinggi tu untuk curi perhatian Rosmah... :)

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2013 at 10:02 PM

@AnonymousDari segi perbuatan mungkin tidak ada salah tapi dari segi pengucapan yang bersifat menghasut rakyat ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 10:26 PM

Kerajaan harus cepat2 bertindak, bukan dengan mengarahkan polis, tapi mengetengahkan dasar dan polisi sosial dan ekonomi yang benar-benar menguntungkan rakyat, dan juga kerajaan. Itu sahaja senjata paling ampuh untuk diamkan mereka2 ni, dan buang persepsi yang rugi, serta tak untung langsung undi BN dalam PRU13 lepas.

KK

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2013 at 11:16 PM

Bukankah anwar terbukti sebagai pengkhianat negara Malaysia dengan penglibatannya dalam serangan Sulu atas Lahad Datu yang telah membunuh 10 pegawai polis kita? Lagipun tidakkah ia terbukti sebagai pendusta pada kesucian agama dengan meliwat orang lelaki dan bersetubuh dengan isteri-isteri orang lain? Lagipun, andaikata ada seorang ahli politik di Amerika yang ternampak pada dirinya segelintir daripada kepalsuan dan kemunafikan anwar, maka ahli politik Amerika itu pasti akan tersasar dpd kepercayaan orang awam Amerika - ahli politik palsu itu tentu habislah!
Rasulullah selalu memberi amaran kepada orang-orang besar supaya mereka jaga akhlak dirinya sendiri sebab dengan dosa kekhianatan dan kemunafikannya ia akan tercampak ke dalam neraka jahannam!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2013 at 2:26 AM

Binatang tiga ekor yang berkeliaran di Malaysia yang terlibat dengan Pencerobohan Lahad Datu perlu ditangkap segera??? Kalau tidak .....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2013 at 11:23 AM

bosan lah baca all those stupido

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2013 at 6:38 PM

readbean army, siapa suruh masuk blog yang bukan pro DAP ni?

Post a Comment