........... Mustafa Ali, Jangan Nak Suruh BN TAPI Minta Presiden Pas Jadi GENTLEMAN Dulu ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Mustafa Ali, Jangan Nak Suruh BN TAPI Minta Presiden Pas Jadi GENTLEMAN Dulu !

Wednesday, April 3, 201317comments

Saya dah agak dah ..... sebelum ini mereka duk mengharuk supaya Parlimen dibubarkan cepat, pelbagai tuduhan dan sindiran dilemparkan terhadap Najib, namun bila Najib sudah bubarkan parlimen sebentar tadi mereka tetap juga membebel. Tak buat salah, buat pun salah. 


"Saya mendapat info sebenarnya Njib tak berhasrat untuk membubarkan parlimen awal. Tapi sebab dia dapat desakan dari dalam dan dia melihat seolah-olah ada sedikit kekecohan dalam Pakatan Rakyat soal pembahagian kerusi. Jadi dia menggunakan kesempatan ini untuk membubarkan parlimen," kata Mustafa Ali, pemimpin Pas yang paling banyak sekali buat ramalan tentang tarikh PRU13. - HARAKAH

Kalau tak bubar dituduhnya penakut, bila dah bubar dituduhnya terdesak.....

Perenggan akhir yang best sekali !

Dalam pada itu, beliau turut mengharapkan semua parti khususnya BN supaya dapat bertanding secara gentleman, bersih, dan tidak melakukan perkara-perkara yang menyalahi prinsip pilihan raya.

"PAS harap pimpinan-pimpinan BN dapat bertindak scara gentlemanlah
.


CARA GENTLEMAN  ? ?

BANYAKLAH GENTLEMAN PAS DISINI - Wujudkah Demokrasi Di Marang Terengganu ?  DAN JUGA SINI - Contoh2 Amalan Demokrasi Ala Pas Di Rhu Rendang Marang

Harap Mustafa Ali kabor sikit ke Presiden Pas supaya GENTLEMANlah atau Presiden Pas TAKUT untuk bersaing secara adil ?

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 4:30 PM

Nampaknya UMNO keseorangan dlm pru kali ni..MCA n MIC dah mampos..Undi melayu berpecah kpd 3..cina mmg terang2 pangkah DAP...mmg patut pun Umno gabra..semua rakyat tak sabar nak parlimen dibubarkan kerana mereka nak pangkah PR..semoga Muhyideen akan naik jd PM..

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 4:35 PM

@AnonymousUmno gabra ? hehehehe .... Kat Marang tu SIAPA YANG PENAKUT kalau bukan PRESIDEN PAS sendiri !

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 4:39 PM

@Anonymousdia ni salah tahun agaknya? dia ingatkan ni tahun 2008.... kesiannn ada sapa2 tolong kejutkannya kejap.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 4:41 PM

@dinturtle
setakat perang bendera apalah sangat bro..hihihi..Najib sendiri pun mcm dh goyang sgt nampaknya..nampaknya pru kali ni Umno akan berdepan dgn PR n ahli2 Umno sendiri.Sabotaj dlm UMno dlm Pru adalah rukun wajib bg pru..Najib kena lawan dgn team Muhuydeen dan team Paklah..jika orang paklah n muhyedeen x dicalonkan....tugas PR ke Putrajaya semakin mudah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 4:55 PM

jadi YB adalah amanah. amanah berat perlu dipikul dan amanah kecil hanya boleh di jinjing.

pihak yang memikul amanah yang lebih berat tentunya lebih berdebar-debar berbanding pihak yang menjinjing saja amanah yang ringan.

jawapannya adalah jelas dan tak perlu bersuluh iaitu pihak yang menjanjikan laluan pintas ke sorga; sebiji bulan dan bintang untuk setiap seorang dllnya , pastinya paling berdebar-debar memikirkan betapa termampu atau tidak amanah itu dipikul!

ko pikul ajelah Pas oii, jangan nak malukan kaum Key!

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 5:09 PM

@AnonymousKalau saudara baca link diatas, ia bukan saja bendera tapi juga ceramah, kempen secara terbuka, ancaman pulau malah menghalang orang Umno mengundi !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 5:19 PM

Cina macam melayu jugak. Kalau tidak semua melayu percaya Mekah ada serambi di Tanah Melayu kerana apa yang ada lebih kepada serambi golok, begitu jugalah tidak semua apek percaya bahawa Dapig mampu menyajikan sebijik cina doll untuk setiap seorang juak dan balaci. he he

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 5:45 PM

Najib goyang lu nmpk.. tu pkr punya ketuak cabang goyang dpn webcam lu tk nmpk.. haha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 5:49 PM

er mustapa dah hilang kalkulator dia ka din ... sebelum ni bukan main canggih kalkulator dia ...

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 5:51 PM

Semua Parti secara moralnya layak bertanding kecuali PKR dan DAP.

PKR pasal teruk sesangat. Parti takde tujuan kecuali nak membela (membela) Anwar semata-mata. Lagipun PKR adalah parti Sdn. Bhd. Parti Anwar, Keluarga dan Rakan-Rakan.


DAP sebuah parti yang menipu dalam persidangan agong dan bakal diharamkan oleh ROS.

Lari topik ke? he he he....sory ....

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 5:57 PM

@AnonymousNajib pakai sempoa tu yang tak matching hasilnya hahahaha ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 6:03 PM

Sdra Din,
Election fever eh?
Anon 4.30 and 4.41pm nampak nya gabra. Saya tengok Umno dan BN lebih energised kali ni.
Harap tempoh kempen jgn terlalu lama. Sebab in reality we have been campaigning from 2008 lagi. Letih dah.
InsyAllah, saya rasa BN akan menang cemerlang (tapi tak lah 2/3). Klu BN dah menang nanti, terima lah keputusan dgn hati terbuka hati and move on. Jgn ganggu gugat lagi.
Enough of politicking and get back to work.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 6:05 PM

Ada orang pas cakap, mengundi PR bukan kerana Anwar tapi semata2 kerana nak jatuhkan UMNO. Masalahnya jika anda undi PAS, secara tak langsung sebenarnya anda juga undi PKR dan DAP.

UMNO bukannya sempurna sangat tapi kalau ditimbang-timbangkan lebih baik pilih mudarat kecik iaitu UMNO daripada DAP yang merupakan mudarat besar. Hancur Malaysia ni dibuatnya jika DAP memerintah.

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2013 at 6:20 PM

Untuk makluman penyokong-penyokong Al-Jub, saya nak tanya sket. Memandangkan Parlimen dah pun dibubarkan pagi tadi, kenapa ANUwar dikatakan nak bergegas ke Amerika Syarikat esok melalui Singapura??


http://mycybertrooper.net.ms/

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2013 at 6:25 PM

apeda keliru anon ni..

kononnya rakyat nak pangkah PR..lepas tu semoga muhyideen jadi PM? muhyideen mana plak nih?

tapi syukurlah kalau camtu sebab kalau benar muhyidin yassin jadi PM, itu maksudnya BN menang PRU kali ni dan seterus2nya..AMIIIIN.

....................
Reply To This Comment ...................
April 4, 2013 at 9:57 AM

bang ko ni masih mamai ker aper?Najib lwn calon Pak Lah??Lwn Calon Muhydin??Errr blh tak tlg sebut saper calon Pak Lah dn saper calon Muhyidin??

Err bang ko ckp umno dh goyang dh hampir berkubur tp apesal ek ko letak harapan moga MUHYIDIN JD PM??Muhyidin bertanding atas tiket DAP ker??

Kesian la aku tgk ko bang..ayat ko berterabur bilamana ko cuba berckp secara putar belit mcm bos ko si nuar 2..

....................
Reply To This Comment ...................
April 4, 2013 at 9:57 AM

@Anonymouspendirian yang selamat, bijak dan sangat baik...

Post a Comment