........... Kemaskini : Harakah TARIKBALIK Artikel Ini ! ! Hadi - Perjelasan Isu Pertindihan Calon PRU13 - Hanya Bila Calon Lain Tak Boleh Pakai ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kemaskini : Harakah TARIKBALIK Artikel Ini ! ! Hadi - Perjelasan Isu Pertindihan Calon PRU13 - Hanya Bila Calon Lain Tak Boleh Pakai !

Monday, April 22, 201310comments

Kemaskini 10:45 am - saya ada video kenyataan Hadi dibawah - http://dinturtle.blogspot.com/2013/04/panazzzz-bukti-video-ceramah-hadi.html

KEMASKINI 8:28 am - ARTIKEL HARAKAH ini sudah di TARIK BALIK ! ! !

Link Harakah dibawah sepatutnya bawa anda ke sini - http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/18525-pertindihan-calon-untuk-selamatkan-pr--ustaz-hadi

Tapi sekarang page itu dah hilang ! 

                             ****************************** 


“PAS bertindak meletakkan calon di beberapa tempat kerana mahu menyelamatkan Pakatan Rakyat."

Pelbagai andaian boleh kita buat mengenai sikap Pas kalau kita terima alasan yang diberikan oleh Presidennya Haji Hadi dalam menjelaskan isu pertindihan calon PRU13 ini....  dan semuanya NEGATIF ! Bagi saya lah, ini boleh dijadikan satu lagi contoh klasik untuk menguji apakah anda seorang PENTAKSUB PAS atau tidak !

Baca dulu, dari HARAKAH

Ada orang kata, ini nak ambil berita, bolehlah. Bagaimana nak memerintah negara bila PAS berlawan dengan PKR. PAS bertindak meletakkan calon di beberapa tempat kerana mahu menyelamatkan Pakatan Rakyat. Kita tidak mahu kerajaan kita jatuh seperti di Perak. Memerintah sekejap.

PAS mempunyai jentera yang paling ramai di seluruh negara. PAS tidak menentang calon kawan-kawan dalam pilihanraya tetapi kalau ada calon yang kita khuatir, calon yang tangkap muat, yang boleh menyebabkan berbagai-bagai kemungkinan boleh berlaku, maka PAS mesti bertindak. Ini berlaku pertindihan.

Di Johor berlaku pertindihan kerana sebabnya kita tunggu rakan kita mari tak mari masuk calon. Sikit lagi tak mari, kita standby, takut dia tak mari Umno menang tak bertanding - hak jual calon ini berlaku - bila PAS masuk baru dia masuk - itu ceritanya.

Ada calon-calon yang kita khuatir - tak perlu kita sebut - tukang edar pil kuda - nak jadi calon macam mana? Orang PAS tak boleh kerja calon macam ini. Terang-terang saya sebut. Orang Keadilan pun tak terima. Mahu jadi calon, dengar cerita jual pil kuda. Ada calon yang menjulang gambar Stalin, macam mana orang PAS nak sokong. Orang PAS kerjasama dengan PKR dan DAP - tak kerjasama dengan parti Stalin - parti Lenin (Karl Marx) - gambar Karl Marx duduk dalam markas - nak suruh orang PAS kerja - macam mana nak suruh orang PAS kerja? Komunis diharam di Malaysia. Itu yang jadi bertindih itu.

PAS nak selamatkan PR - tak nak jadi macam Perak. PAS tetap bersama PR. PAS bertindak untuk memelihara keteguhan bukan sahaja masa pilihanraya tetapi setelah kita diberi kemenangan oleh Allah SWT supaya syaitan-syaitan tak boleh masuk dalam PR.

Itu penjelasan saya - boleh masuk surat khabar besok supaya mereka yang tak faham masalah ini boleh faham. Mengapa kita bertindak - kita tak ada masalah kerjasama dengan DAP, kerjasama dengan PKR yang sepenuhnya PKR, yang sepenuhnya DAP, tetapi hak mari kaki-kaki haru ini jadi calon - ini PAS tak boleh terima. Kita mahu kerajaan yang kuat - kerajaan yang boleh memerintah yang dijanji dalam buku Jingga.

Presiden PAS
21 April 2013


BETUL tu Hadi ! Saya sokong 100% cara yang dilakukan oleh Pas ! Pas LEBIH KUAT, Pas LEBIH RAMAI, Pas LEBIH KOMITED, Calon2 Pas LEBIH BAIK.... pokoknya Pas LEBIH SEGALA2NYA dari rakan2 lain dalam Pakatan Rakyat.

Tidak ada salahnya tindakan yang telah diambil oleh Pas. PR dah pakat bahagi2 kerusi. Masing2 berhak untuk letakkan calon yang mereka rasakan terbaik dari kalangan mereka. Tapi TERBAIK mereka tak semestinya TERBAIK Pas kan ?

Pas LEBIH DOMINAN makanya atas bahu Pas letaknya tanggungjawab untuk menjaga Integriti dan Kewibawaan SEMUA calon2 PR. Pas kena pastikan calon yang TERBAIK bukan saja dari Pas tapi juga dari Pkr dan Dap.

Kalau ada calon2 dari Pkr dan Dap yang Pas rasa tidak berkenan atau tidak menepati kriteria Winnable Candidate, Pas BERHAK campurtangan dan meletakkan calon Pas YANG LEBIH BAIK ! Kalau tidak PR akan kalah. Tindakan Pas hanya untuk memastikan kemenangan PR .... tidak lebih dan tidak kurang.

Pkr dan Dap harus akur dengan cara Pas ini.

Saya tidak nampak tindakan Pas ini boleh disalahtafsirkan sebagai GILA KUASA atau sebagai satu cubaan menjadi Big Brother dalam PR. Niat Pas ikhlas .... demi kebaikan PR semata-mata. Demi memastikan kemenangan bagi pihak PR.

Tindakan Pas meletakkan calon dibeberapa kerusi yang telah diperuntukkan kepada Pkr dan Dap harus dilihat dalam konteks PENGORBANAN dipihak Pas.

Masalah PR adalah ketiadaan satu Jawatankuasa Pusat yang bertindak sebagai penyaring kepada calon2 PR. PR hanya tahu membahagikan kerusi sesama sendiri tapi menyerahkan hak untuk memilih calon keatas parti masing2. Disitu letaknya kelemahan sistem PR.

Bagaimana kalau calon dari parti lain tidak menepati syarat2 kelayakan yang dikenakan keatas calon Pas ? Jadi jalan yang ada pada Pas DEMI MEMASTIKAN KEMENANGAN PR adalah dengan meletakkan calon Pas juga. 

Walaupun akan menyaksikan pertandingan 3 penjuru, jangan khuatir, calon Pas akan mengalahkan semua calon2 lain kerana calon Pas adalah yang TERBAIK ! Hanya dengan cara ini saja boleh menjamin kemenangan PR.

TAHNIAH Hadi ! Memang TERBAIK !

Tengok ..... kedua2 Pkr dan Dap senyap ...... ini menunjukkan mereka AKUR dengan cara Pas.

Diorang belum bangun lagi la .....

Ya ker ? Errrr ....... tak per, tak per ... diorang gerenti setuju dan akur punya sebab logik la kan ? Pas adalah Islam dan Islam adalah yang TERBAIK..... jadi calon2 Pas adalah yang TERBAIK. Diorang mesti setuju punya.


Kan ?



Kan ?

PS - Kemaskini 8:54 am -

Google search link diatas akan bawa anda ke sini -



 dimana ayat2 yang tertulis itu tidak ada dalam copy-paste asal yang saya buat sepertimana dalam artikel. Cubaan untuk Translate pula menghasilkan ini -


Ini Printscreennya ...akhirnya dapat juga dengan bantuan Kawan - Terimakasih !


Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2013 at 8:32 AM

Pas mng terbaik...terbaik menipu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2013 at 8:32 AM

Hardy.. Hardy.. Baik punya kutuk yer.. Sesama pakatan pun dengan selamba mendedah pekung kawan sendiri, apa punya jenis manusia kamu??

Dulu tak terima perlembagaan kita tapi akhir2 ini perlembagaan cacian kamu itulah di peluk erat tanpa menarik balik kata2 busuk kamu itu!! Apakah namanya manusia sebegini??

....................
Reply To This Comment ...................
April 22, 2013 at 8:45 AM

Sesiapa yang dah ke link Harakah awal tadi, tolong printscreen page itu !

Rasanya Harakah akan kata yang site nya dah di HACK !! dan Hadi akan nafikan itu adalah kenyataannya..

....................
Reply To This Comment ...................
Xpas
April 22, 2013 at 8:57 AM

Penceramah PAS kata, bila bertemu Muslim dgn Muslim hendaklah pilih yg lebih bertaqwa, dan bila bertemu non Muslim dgn non Muslim hendaklah pilih yg lbh baik sikapnya dgn Muslim.
Benar apa yg beliau katakan, tp......
Tuan tuan isilah sendiri "........." tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2013 at 9:07 AM

lain kali kena print screen cepat2 kalau ada skop yg mcm ni. mmy betul apa yg hadi ckp. pas sbnrnya lebih baik dr segi jentera dan segalanya. tp yg dominan pkr (dap tarik hidung pkr).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2013 at 9:52 AM

Mana nak bersatu kalau di saat parti-parti komponen dok berebut kerusi, Ketua Umum dok sedap-sedap minum kopi campur madu kat Paris.

DS Najib WILL NEVER LEAVE kalau ada perkara tak settle dalam BN. Itulah namanya PEMIMPIN.

Statement Hadi yg paling ironi..
"Mahu jadi calon, dengar cerita jual pil kuda. Ada calon yang menjulang gambar Stalin, macam mana orang PAS nak sokong...."

kah..kah..kah.. and yet Dia tetap nak berkawan dalam PR, nampak sangat semuanya kerana dendam kesumat kepada UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
KA
April 22, 2013 at 10:25 AM

kat blog ni ada video dia http://www.wasukalu.com/2013/04/pemuja-carl-marx-dicalonkan-pkr-punca.html

....................
Reply To This Comment ...................
April 22, 2013 at 10:44 AM

@KAsaya dah copy dan upload dalam akaun dinturtle .... takut dipadam juga video tu nanti hehehehe -

Baca artikel selepas yang ini - http://dinturtle.blogspot.com/2013/04/panazzzz-bukti-video-ceramah-hadi.html

....................
Reply To This Comment ...................
KA
April 22, 2013 at 1:22 PM

wah artikel ni pun di share di fb di https://www.facebook.com/ILOVETUNM?hc_location=timeline. page saya sayang Tun Dr Mahathir.

btw, page SSTDM sangat bagus.Very informatif. Admin sangat aktif. Good job. :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2013 at 1:44 PM

pas memang terbaik ...
ada calunnya yang berzina dengan bini orang ... takbir ...
ada calunnya yang berzina dengan jalang ... takbir ...
pas ada segala-nya yang terbaik ... tetapi yang lebih baik dan kesayangan pas ialah nwar berahi ... bukan setakat bini orang atau jalang ... jantan jambu pun disapunya ... nik aziz dah janjikan surga kat nwar berahi ... kerana nwar berahi adalah paling terbaik ... takbir ...

Post a Comment