........... Barisan Calon2 BN PRU13 TERENGGANU | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Barisan Calon2 BN PRU13 TERENGGANU

Tuesday, April 16, 201311comments

Dibawah adalah senarai calon2 PRU13 bagi Negeri Terengganu.

P33 Besut DS Idris Jusoh
N1 Kuala Besut Dr A. Rahman Mokhtar
N2 Kota Putera Mohd Mahdi Musa
N3 Jerteh Mohd Pehimi Yusof
N4 Hulu Besut Nawi Mohamad

 


P34 Setiu Che Mohd Zulkifli Jusoh (Hakim Mahkamah Sekyen KL)
N5 Jabi Mohd Iskandar Jaafar
N6 Permaisuri Mohd Jidin Shafie
N7 Langkap Dato Sabri Bin Mohd Noor
N8 Batu Rakit Badzlan Abd Rahman

 


P35 Kuala Nerus Dato Hj Nasir Bin Ibrahim Fikri
N9 Tepoh Muhammad Ramli Bin Nuh
N10 Teluk Pasu Dato Abdul Rahin Bin Mat Said
N11 Seberang Takir Dato Ahmad Razif Bin Abd Rahman
N12 Bukit Tunggal Ismail Bin Nik

 


P36 Kuala Trg Mohd Zubir Bin Embong
N13 Wakaf Mempelam Wan Mahyuddin Wan Ngah
N14 Bandar Toh Chin Yaw
N15 Ladang Dato Wan Ahmad Farid Wan Salleh
N16 Batu Buruk Dato Che Mat Jusoh

 


P37 Marang Dato Yahya Bin Khatib Mohamad
N17 Alur Limbat Alias Abdullah
N18 Bukit Payung Zaidi Muda
N19 Rhu Rendang Nik Dir Nik Wan Ku
N20 Pengkalan Berangan Abdul Latiff Awang

 

P38 Hulu Trg Jailani Bin Johari
N21 Telemong Rozi Mamat
N22 Manir Yusof Awang Hitam
N23 Kuala Berang Dato Tengku Putera Tengku Awang
N24 Ajil Razali Taib

 

P39 Dungun Dato Rosli Mat Hassan
N25 Bukit Besi Roslee Daud
N26 Rantau Abang Datuk Zaabar Mohd Adib
N27 Sura Zakariah Ali (Bekas PPD Dungun)
N28 Paka Dato Matulidi Jusoh

 

P40 Kemaman DS Ahmad Shabery Cheek
N29 Kemasik Ir Rosli Othman

N30 Kijal DS Ahmad Said 
N31 Chukai Dato Wan Ahmad Nizam Wan Abd Hamid
N32 Air Putih Wan Abdul Hakim Wan Mokhtar


Pencabar kepada Presiden Pas di Parlimen Marang 
Yahya Khatib

Pencabar kepada calon Pas di Kampung Presiden Pas Dun Rhu Rendang

Nik Dir

Pencabar kepada Raja Bahrin di Parlimen Kuala Terengganu -


Zuber Embong

Share this article :

+ comments + 11 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 7:00 PM

Salam,

P 33 itu adalah Parlimen Besut.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 7:15 PM

Sbgai pendokong umno permaisuri..khususnya glongan muda terkilan sbb YB Halim xcalon lg...pd kami dr mat jidin jauh 1000x bagus yb halim..terkilan sgt2...xde lg smbangan kami pd BN dlm PRU13 ni..kami boikot n sokong calon PR..kami nk yb halim natang...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 7:43 PM

guane ada 2 kemaman?

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 7:49 PM

@tablighMaaf Ralat, sudah diperbetulkan

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 7:51 PM

@AnonymousPasti akan ada suara yang tak puas hati. Saya OK kalau nak luahkan tapi tolong JAGA BAHASA anda disini. Lepas ni saya tidak akan siarkan komen yang seumpama

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 8:06 PM

Ada satu lagi pembetulan yang telah saya buat iaitu bagi kerusi DUN Pengkalan Berangan. Nama sama dikekalkan cuma title Datuk Dr telah tersalah letak, sebab ia merujuk kepada orang lain yang punya nama sama

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 8:44 PM

Yg tak terpilih, boleh calonkan diri sendiri, kemudian undilah diri sendiri...

Pencalonan sesiapapun belum menjanjikan kemenangan kerana hanya teamwork Dan smart work mampu merealisasikan, insyaAllah.

....................
Reply To This Comment ...................
Abangpi
April 16, 2013 at 11:05 PM

Salam Abang Din,

saya tengok Dato Yahya Khatib lawang Dato Sri Hadi sengit sekali, belum tentu aji adi buleh menang, kalu buleh menang pong.... x selese.

Dato Yahya Khatib berani dan cuba jadi giant killer 2nd. InsyaAllah semua buleh jadi kali ning.

isu paling beso bagi saya adalah kalimah Allah. bukan kira isu lagi, bagi saya mati hidup orang Islam di Malaysia.

saya telah cuba cari jawapan dikalangan kawan-kawan saya orang aji adi sendiri. tidak ada satu pun yang boleh menjawab guane aji adi buat benda ni tanpa merugikan umat islam. TIDAK ADA...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 17, 2013 at 10:05 AM

DUN pengkalan berangan yang mane... ada gambar x

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 17, 2013 at 10:57 AM

Walau sape pun yg bertanding,saya ttp akan menyokong umno....semoga calon yg terpilih dapat menjalankan amanah dan tanggungjawab dgn sebaiknya..jangan kecewakan para pengundi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 17, 2013 at 3:04 PM

Cikgu Zuber di Parlimen Kuala Terengganu katanya akn meneruskan legasi Allahyarham Datuk Razali..Insyaallah Terengganu akan ada wakil yang menjaga kepentingan pendidikan anak2 kita.

Post a Comment