........... Allahuakbar ? Hey, MelayuAkbar la ..! - Nik Aziz Kepada Umno | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Allahuakbar ? Hey, MelayuAkbar la ..! - Nik Aziz Kepada Umno

Tuesday, April 16, 201325comments

Dibawah adalah sedutan video Nik Aziz semasa program Bicara Cinta Sinar Harian baru ni, 15 April.

Anda fikir sendirilah .... orang macam ni yang kita nak pilih jadi pemerintah Malaysia ? 



Nasionalis Umno tolak Islam, bila bang Allahuakbar  ..... heh, MELAYU AKBAR la !

Umno tegar... bila habis ceramah - wabilah hitaufik wal hidayah ... ITU TIRU ORANG PAS !

Umno Kelantan nak pilih calon ulama ... dia Kebangsaan nak pilih ulama. Nak tiru ... Mana ada ulama dalam kebangsaan !


Bicara Cinta ? Berilah tajuk apapun, Nik Aziz akan kona juga pada hentam Umno !

PS - Walaupun Nik Aziz tidak kata secara direct yang Islam itu hakmilik Pas tapi kenyataan2 seperti diatas menjurus kearah itu. Siapa Nik Aziz hendak menghukum siapa yang berhak untuk menggunakan apasaja berkaitan Islam ?

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
gertakutu
April 16, 2013 at 12:44 PM

Semoga Tuhan berikan hidayah-Nya kpd si tua kutuk yg byk menghina makhlipuk Allah ini.. Atau turunkanlah azab yg amat pedih buatnya jika kekal menyesatkn agama Allah...AMINN..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 12:47 PM

Inikah sikap seorg yg di panggil ulamak? penoh dgn dendam kesumat dan syak wasangka thdp UMNO....

Semoga sempat bertaubat sblm 'kiok'....susah gak kalo hati tuh dah HITAM......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 1:32 PM

Nik aziz adalah setan yang dikenali...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 1:56 PM

Nik Aziz sebenarnya telah mencemarkan parti pas dengan mengeluarkan fatwa karut dan merapu. umno dah melangkah jauh ke hadapan dalam memartabatkan islam. Malah jasa umno dalam meningkatkan syiar islam juga mendapat sanjungan di kalangan negara2 islam. Kalau nak dibandingkan jasa2 pas terhadap umat islam dengan kerajaan bn amat jauh berbeza sekali. Bagaikan langit dengan bumi. Itupun nik aziz masih tak malu nak menyindir umno konon tolak islam. Kalau dalam pru nanti, nik aziz lawan master yoda. Saya akan pilih master yoda sebab beliau adalah master of jedi yang disegani rakan dan lawan. Saya takkan pilih yang sorang lagi tu. Nama jer master atau tuan guru tapi perangai tak mencerminkan sifat sebagai seorang tuan guru.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 1:56 PM

Islam di Malaysia (hak milik PAS), jgn tiru, nk tiru minta izin dulu, tpi kalau DAP tiru, utk tarik undi, takpe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 1:58 PM

B*eruk tua ni kuat melalut la. Pasal apa b*ruk tua tu letak nama anak2 dia NIK ? cth NIK Abuduh. Bukan ke NIK itu nama pangkal bangsa berketurunan Melayu khasnya Melayu di utara.

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 2:05 PM

@AnonymousPas masih dengan RETORIKS tanpa sebarang bukti, yang banyak cuma nama2 yang diARABkan. Pas masih teraba2 bagaimana hendak memerintah sebuah negara.

Jika Pas serius, minta mereka tunjukkan bluprin cara pemerintahan ala Islam yang mereka duk laung2kan...... kalau ada.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 2:05 PM

Maaf dik, yang Nik Aziz kata tu betul. Dalam kebangsaan tidak ada ulamak memang betul dan ko kena yakin kalau tak syirik dik oii

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 2:09 PM

@AnonymousMalas saya nak bertekak hal RETORIKS.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 4:20 PM

Aku rasa anon 2.05 ni sama ada keliru atau dikelirukan oleh tok2 guru politik. Aku rasa anon ni antara rakyat malaysia yang masih menganggap malaysia sebagai negara sekular. Walhal dah jelas dan terbukti bahawa malaysia bukannya negara sekular.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 4:32 PM

Allahuakhbar... semoga Nik Aziz dibuka pintu hatinya sebelum terlambat. Dendam kesumatnya terhadap UMNO membutakan hati dan matanya terhadap realiti alam nyata... kesiaann...kesiaann...kesiaaann!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 5:20 PM

PAS telah berjaya mendidik pengikut supaya x boleh berfikir sendiri..semua di suap oleh ular mak..contoh anon di atas..apa apa syirik..apa apa sikit murtad..nabi tak ajar mcm ni lah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 5:26 PM

Patutlah kesatuan Islam sampai tahap ini...rupa-rupanya dorang tak ada kerja lain selain mencari kecacatan lawan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 5:30 PM

Kalau cara ini berterusan, jangan hairan kalau satu masa nanti bilangan Ular-mak dalam PKR dan Dap akan mengatasi Pas, kik kik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 5:56 PM

baik jesus akbar. Kan kristian boleh guna allah

....................
Reply To This Comment ...................
Xpas
April 16, 2013 at 5:56 PM

Yg ego berilmu tinggi, merendah rendahkan org lain, assobiyah dan wathoniyah tak boleh beza, kafir, fasik, zalim pun tak boleh beza, qadim ilmu Allah swt pun tak jelas, 'ala 'Arsyishtawa Allah swt tak faham betul. Menuduh nuduh yg tak benar kpd musuh politik hanya berdasar pendapat peribadi, tak harus diikuti.
UMNO bukan sempurna, tp jgn melampau menuduh, bahaya pd aqidah sendiri. NA tampak sukar dinasihati dan diperbetulkan, tp penyokong penyokong PAS, bukalah minda, NA bukan sempurna dan maksum, bersih dr kesilapan dan tak boleh jadi wakil utk menjawab bg pihak tuan di Akhirat nanti. Saksi benar atau tidak pegangan kita nanti juga bukan NA atau sesiapapun, melainkan Rasullullah saw sendiri, samaada pegangan dan amalan kita sesuai dgn apa yg Baginda saw ajarkan. (rujuk surah Az Zumar 69).
"...dan tiadalah yg dapat mengambil pelajaran kecuali org org yg mempunyai pintu (hati)." Ali Imran 7.

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 6:11 PM

@Xpassaya suka baca komen2 saudara. Tak berminat nak buka blog ? Atau saudara sudah pun punya blog ?

Jika tidak ada, saudara mungkin boleh tulis artikel2 berkaitan isu semasa terutama berkaitan Pas dan saya sudi siarkan sebagai penulis jemputan :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 16, 2013 at 6:25 PM

Sdra Din,
WOW! Orang Umno tak boleh sebut name Allah langsung lah klu mcm ni. Tak boleh beri salam pun.
Ya Allah this old man is truly filled with hate.
I'm sorry, but the ayah "Sommom buk mun" really comes to mind.

Sdra Din, saya rasa saya tau mengapa dia single out pasal Umno nak calokan ulama kat kelate. Tok Nik feels threatened. Sebab kat kelate ulama pondok dah bangkit menentang ajaran pas. There is a man called Ustaz Rujhan. When he speaks in kelantan, thousands attend. He and the other ustaz pondok are opening the eyes of the k'ntan folk that Islam is not pas, and pas is not Islam. Apa tok tua ni ingat Islam hak mutlak dia dan pas saja?
Pelik. Church nak pakai Allah dlm bible OK pulak.


....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 6:32 PM

Try byk kali nk bfikiran positif,pusing2 pon tetap kenyataan yg mnyakitkan hati. Nik aziz ni faham xapa itu nasionalis? Nasionalis semua buang agama ke,din blh tolong huraikan? Sbb setahu sya,negara yg dimerdekakan org nasionalis mst atas landasan fhmn agama. Nak mentadbir negara sendiri, di malaysia nasionalis xbuang agama,masa merdeka termaktub Islam agama rasmi. Klw komunis nik aziz mungkin faham,tp bagaimana dgn sosialis?pas bgabung dgn parti sosialis malaysia PSM.bertanding di sungai siput dan kota damansara

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 6:32 PM

@AnonymousYa, itu juga yang mula2 terlintas dalam kepala masa dengar Nik Aziz meroyan diatas - Beliau sudah rasa TERGUGAT.

Pas punya domain - hal2 berkaitan agama, sudah mula diganggu Umno :)

Makin terserlah betapa sempitnya pemikiran Nik Aziz dan Pas.

....................
Reply To This Comment ...................
April 16, 2013 at 6:47 PM

@terjuntirukSrategi Nik Aziz adalah menyempitkan pemahaman ita tentang apa itu Nasionalis atau kebangsaan. Dia harap bila selalu diulang2 orang akan mula percaya Nasionalis itu seperti satu sistem pemerintahan spt demokrasi, sosialis dll.

Nasionalisma atau kebangsaan TIDAK SALAH dalam Islam.

Malah bila Pas mengatakan yang mereka akan pertahankan Perlembagaan, itu juga satu bentuk Nasionalisma.

Bagi Nik Aziz @ Pas, berbicara tentang Umno itu Nasionalis berbanding Pas itu Islam adalah cara yang paling mudah dan berkesan untuk menipu orang Melayu yang sememangnya sensitif dengan isu agama. Tak perlu nak tunjuk bukti, hanya perlu terus bercakap secara RETORIKS.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 17, 2013 at 2:44 AM

Maaf bang. Nak ulas pasal istilah dan pemahaman sampai ke mati pun tak berjawab. Kalau berjawab pun, sezaman lepas waktu kematian, akan tibul istilah dan pemahaman baru ikut kesesuaian zaman.

Nik Aziz dok sibuk cakap orang tiru PAS, jatuh hukum itu ini sedangkan semua tu kuasa Allah.

Ko kena yakin kalau tak syirik bang oii.

....................
Reply To This Comment ...................
April 17, 2013 at 10:35 AM

@dinturtle... Itu klw org xfaham apa itu nasionalis,klw yg dh fhm dh terangkan kat nik aziz tp nik aziz tetap dok ulang...eh,apa kena dgn nik aziz,byk mkn kepala ikan atau byk minum minuman bersemut...
Lgpun klw nik aziz xfhm,xde ke org pas yg ade kefahaman tentang isu ni.
ATAU pun,memang ada niat yg sgt dengki berniat jahat dlm bermain politik..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 17, 2013 at 8:30 PM

Udah2 la bwk2 idelogi khawarij.. Dengan yakin dan percaya dia mengkafir org yg tak sehaluan dengan dia...

....................
Reply To This Comment ...................
umnosokmo
April 17, 2013 at 9:19 PM

Nilah manusia yang dikatakan bapak segala setan.. Ajis mu kena tobat..

Post a Comment