........... Ramainya Pakar Strategis Perang Di Malaysia ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Ramainya Pakar Strategis Perang Di Malaysia !

Wednesday, March 6, 201314comments


Seperti yang saya katakan, saya amat berhati-hati kalau menulis atau mengomen tentang Pencerobohan Lahad Datu. Paling menjadi keutamaan adalah - TEPATkah Sumber Berita itu ? Setakat ini saya hanya merujuk kepada FB PDRM tapi saya nak komen jugalah - kenapa lambat sangat update ? 

Admin FB PDRM seharusnya lebih aktif dan lebih produktif.  Kalau lambat lapuran terkini keluar, orang akan cari sumber lain.

TAPI POINT UTAMA saya tulis artikel kali ni adalah untuk membawa kita semua keluar dari alam maya sekejap dan perhatikan keadaan dari luar. 

Beruntungnya negara Malaysia sekarang kerana mempunyai begitu RAMAI SEKALI para JENERAL, Para Analisis dan Para Strategis Peperangan !

Begitu ramai sekali yang mempersoalkan setiap langkah yang diambil oleh pasukan keselamatan kita yang sedang berdepan dengan MAUT. Kenapa itu, Kenapa, Kenapa Tidak Begitu...., Kenapa Tidak Begini ..., Sepatutnya Begini ..., Sepatutnya Begitu .....

Kita semua senang lenang dan begitu selamat didepan komputer, dan entah berapa % latihan ketenteraan yang masing2 miliki TAPI kita semua cuba BERLAGAK PANDAI mengomen setiap tindakan mereka yang Professional yang bertahun2 dilatih untuk menangani situasi sebegitu.

Dan jangan lupa juga, TIDAK SAMA penilaian yang dibuat dalam rumah depan komputer berbanding kalau anda sendiri berada ON-SITE.

AGAK-AGAKlah kalau nak komen apapun ..... setakat mengikuti perkembangan semasa, itu takperlah. Cuma sesetengah kita yang berlagak pandai jer yang buat saya jadi meluat.

Janganlah letak tambahan beban ke bahu para pejuang kita .... mereka kini bukan saja berdepan dengan musuh yang bila-bila masa saja boleh membunuh, tapi pada waktu sama mereka juga terpaksa berperang dialam maya.

Oya, saya ingat Tian Chua saja yang mendakwa semua yang berlaku di Lahad Datu itu sebagai satu LAKONAN ..... cuba baca blogger Pas yang ber-ranking ini -

Apa pun, aku yakin Episod Lahad Datu ni hasil dari skrip olahan penchachai Umno BN yang dah lari dari skrip asal. Aku tak pasti setakat nama skrip tu tapi harapnya kematian beberapa orang anggota keselamatan tu tak masuk dalam skrip asal.

Tapi, bila difikirkan balik, tak mustahil jugak kematian anggota keselamatan tu pun termasuk dalam skrip asal. Puak-puak penchachai kaki rasuah bukan peduli kot kalau takat satu dua nyawa melayang, yang penting depa boleh pastikan Umno BN kekal berkuasa.


Tambah-tambah bila Najib sendiri pernah kata akan pertahankan Putrajaya hingga ke titisan darah yang terakhir...




Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
March 6, 2013 at 10:48 PM

Pakcu nak kata satu saja kadang-kadang ada manusia ni lebih kuah dari sudu atau "projek dikedai kopi".

Itu tahu ini tahu, sana tak kena, sini tak kena berjam-jam dia punya ceramah sampai bangku yang di duduk jadi panas dan tea-O 50 sen yang dipesan dah sejuk masih tak terminum.

Semua dia tahu melebihi profesor tapi kerja tak jalan. Bila kritik orang berbuih mulut macam saudagar minyak urat.Tambah masalah adalah. Buat sendiri habuk pun tarak.Apa nak jadi daaaa.......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 6, 2013 at 11:19 PM

bukan apa bila bila orang2 ni main red alert, command & conquer dll sistem perang komputer, dia rasa bila menang level ke level lain dah kira pakar peperangan, itu pun kadang2 main tipu macam MNLF.

yg dia tak kira, bila mati boleh hidup balik, kalau kalah main semula, padahal bila perang betul, mati dan nak askar baru kena cari lain, nak latih dan macam2 lagi.

lepas ni yg pakar2 ni masuk polis/tentera sebab rasa2 MNLF akan balas dendam, gang ni mana ada LAW punya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 6, 2013 at 11:25 PM

Ya la din. Dulu rakyat tak pertikai pun cara pasukan keselamatan melawan komunis. Sbb dulu semua org takut. Sekarang ramai yg berani. Agak aku la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 12:15 AM

semua nya ankgkara siapa yang mengajar pengikut dia jadi kurang ajar???jawapan dia tuutttt...pandai pun!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 1:10 AM

Harus buat lapuran kepada skmm dan polis pasal blogger ni.

Cakap kata ada skrip?

Ya Allah! Orang PAS apa ni...!!!???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 7:26 AM

Kepada yg pandai tu, sila tampil dengan idea bernas anda. Jangan tahu mengkritik hasil kerja org lain. Kalau anda rasa anda pandai sangat, marilah tampil membantu. Jadi penasihat pun ok gak. Jangan mulut pandai, tapi bila suruh ke medan perang, kepala lutut menggigil.
Kepada yg masih memganggap ini semua sandiwara bn/umno, ternyata anda semua buta!!! Buta mata buta hati. Tak kesian ka anda melihat mereka yg tkorban tu? Mereka mati sebagai perwira..yg melabelkan mereka sebagai mati katak adalah org yg tak perikemanusiaan. Anda tak pernah hargai usaha mereka. Mungkin anda di semenanjung sana tidak tahu betapa kami di sarawak dan sabah khususnya, merasa kehilangan perwira malaysia tu adalah satu tamparan yg hebat buat kami..(yg buat saya lebih emotional, salah seorg yg mati tu,anak kelahiran sarawak)
Pesanan kpd tian chua, saya cabar anda pergi ke lahad datu . Tengok anda berani tak? Samada anda mempunyai 'lanciau hud 'atau tidak?


*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2013 at 8:17 AM

@Anonymouserr... mana satu nak kena censor ni ?

Lanciau xxx ATAU XXX hud ?

Hud kereta ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 8:50 AM

salam,

macam biasa, di mesia ni ramai pakar walaupun bukan dalam bidang mereka atau setakat boleh teori. kalu ada doktor yg buat silap semasa merawat pesakit, ramai yg pertikai kebolehan doktor tersebut walaupun 100% orang yg pertikai tu hanya pesakit sahaja.

krisis ekonomi macam tu juga, ramai pakar dan pakar teori, praktikal hancur. semua nak bagi pendapat.

tambah la perang. dalam game ramai yg jadi hero. pangkat kira level yg tertinggi sekali. boleh perang macam rambo. sorang jer. setakat pengganas sulu tu, yb mahpuz sorang pun boleh. tapi kerajaan tak panggil. dia ada pulut kuning 3 tingkat. banyak tu. tian chua tak mau tukar baju pasal dia ingat ni sandiwara. kalu dia ingat betul, dah jadi super hero tu. bayangkan dia dengan baju super hero. tak boleh tahan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 9:02 AM

Hud means biji. Dalam bahasa hokkien. *!*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 10:15 AM

perasan tak? ada orang2 pro BN pertikaikan tindakan pihak keselamatan Malaysia? menyokong dan berdoa dan bersedih pada yang terkorban adalah..

bandingkan pula dengan pihak PR..asyik pertikai..dari awal sampai sekarang..semua dipertikai. lakonan lah...drama lah..membazir lah..bodoh lah...bunuh diri lah...anjing lah.. nampak tak? sedikit pun pihak pembangkang tiada rasa hormat dan simpati kepada pasukan keselamatan kita. mereka ini yang ingin dipilih jadi kerajaan? SORRY. baik penyokong2 PR yang perasan hebat sendiri pergi ke Lahad Datu. kami mahu tengok sejauh mana kehebatan dan keberanian kamu..jangan lupa bawa aiskrim supaya tidak hypoglycemia..sekian

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2013 at 10:21 AM

@Anonymousooookaaayyy ..... sooo....biji lanciau tu macam errr... biji asam ek ?

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2013 at 10:23 AM

@Anonymousni sorang lagi .... Hypoglokuma ... Hypoglyserin...Hypothermia... ke apa tuh ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 11:16 AM

Tuu saya tak boleh jawab lah . Orang kata pengecut tak ada lan**** hud. Saya rasa tian chua bodoh ni tak mempunyai benda tu . Agaknye lah. *!*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2013 at 1:33 PM

Nama pun pembangkang. Pemilihan CEC sendiri kelam kabut, ada hati nak ajar SPR. Hmm

Kena asap pemedih mata depa bertempiaran lari tak cukup tanah; ada lagi hati nak ajar pasukan keselamatan! he he.

Post a Comment