........... Najib - Kerajaan BN Pertahankan Kalimah Allah ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib - Kerajaan BN Pertahankan Kalimah Allah !

Wednesday, March 6, 20130 comments


Akhirnya setelah kemelut kalimah Allah berlarutan lebih dua bulan, akhirnya Perdana Menteri tampil menyatakan pendirian kerajaan BN -

"Kita ambil dalam soal agama, mempertahankan akidah, mempertahankan kesucian agama Islam, mempertahankan kalimah Allah, ini diperjuangkan oleh al-Quran.

"Kita tak main politik dalam hal ini... satu ketika setuju dengan orang lain, selepas itu pusing balik tak setuju... kita istiqamah dalam hal kalimah ALLAH.


Kerajaan yang ada pada hari ini, tetap akan mempertahankan kalimah ALLAH,"  - SINAR


Alhamdulillah ..... 

Cuma kalau boleh, adalah lebih jelas sekiranya Najib dapat nyatakan secara spesifik pendirian kerajaan dalam penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi Melayu, kerana itulah isu asal yang telah menjadi polemik kini.

Bukan apa, biarlah adil .... kalau kita minta PR nyatakan pendirian atas isu itu maka kita juga berharap BN dapat lakukan yang sama.

Maksudnya mungkin sama, tapi ya lah, selagi tidak ayatnya berbentuk spesifik, selagi itulah ia akan diterjemah pelbagai.

APAPUN ia LEBIH JELAS  dan LEBIH TEGAS berbanding pendirian PR yang mengizinkan penggunaan kalimah oleh agama lain asalkan tidak disalahguna. Ia terlalu umum dan perkataan 'salahguna' itu juga boleh menimbulkan perdebatan baru.

Kita tunggu reaksi PR terutamanya Pas ...... 

Share this article :

Post a Comment