........... Mahfuz The Brilliant Man ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Mahfuz The Brilliant Man !

Tuesday, March 12, 201310comments

Apasaja kerajaan offer, kita tambah SATU !

Pemimpin sorang ni PANTANG kalau ada isu ekonomi yang berbangkit yang dia tidak enter frame ! Macamana sekalipun, dia mesti bersuara juga... dia ni jenis orang yang setiap kali bangun pagi akan melihat cermin dan berkata , " Commerce is a game of skill which everyone cannot play and few can play well " sambil mengenyit manja matanya ..... Peeeerrrrggggghhhh  !

"Kerajaan BN umumkan setiap penjawat awam akan mendapat kenaikan antara RM80 hingga RM320 bergantung kepada gred gaji mereka.

"Tetapi jika selepas BN menang pilihan raya akan datang, harga minyak naik, tarif elektrik dan air naik, tol naik, cukai barangan dan perkhidmatan (GST) dipaksakan tanpa kajian yang wajar dan boleh dipercayai, pendidikan percuma tidak ada, AES dilaksanakan dan pelbagai bebanan lain dikenakan ke atas rakyat, kenaikan gaji tersebut tidak cukup," kata Mahfuz.

Ambik kau  ! Macamana BN nak jawab ni ? ? Kenapa tak cakap jer dunia nak kiamat lepas PRU13 ? Tapi Mahfuz belum habis cakap lagi ...

"Kenaikan itu akan menghasilkan lebihan wang jika PR menang apabila perlaksanaan manifesto tersebut akan menurunkan harga kereta dan harga minyak, mengenakan caj air dan elektrik yang lebih rendah, menghapuskan tol di lebuhraya, menghapuskan monopoli, menyediakan 150,000 rumah selesa mampu milik melalui Perbadanan Perumahan Negara, menghapuskan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dan menyediakan pendidikan percuma, menghapuskan sistem AES dan banyak lagi,"

Jika PR memang, katanya, tidaklah berlaku sebelah tangan bagi RM80 tetapi tangan yang sebelah lagi ragut RM800 dari rakyat. - Harakah

Sememangnya kreatif ! Biasanya pembangkang akan BANGKANG apa saja yang dikemukakan oleh kerajaan dan kita pun berdebatlah mempertahankan hujah masing2 tapi kali ni pembangkang SOKONG malah di TAMBAHNILAI lagi !

Bunyi macam orang malas nak berfikir, dan ambil jalan mudah tapi mengenali Mahfuz ...... no, no.... it's BRILLIANT !

Jadi lain kali kerajaan bentangkan Bajet Negara, apa yang pembangkang macam Mahfuz perlu buat cuma tunggu selepas PM dah umumkan sampai berjelir lidah berucap 4 jam tanpa henti, kemudian katakan - Bajet Pembangkang adalah SEMUA yang ada dalam Bajet Kerajaan seperti yang PM umumkan TAMBAH setiap sorang rakyat dapat RM1000-00 !

Macamana nak lawan tuh ?

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2013 at 5:45 PM

masalahnya ramai kakitangan pekerja kerajaan adalah penyokong pr. tak ker macam siram di daun keladi jer...

....................
Reply To This Comment ...................
March 12, 2013 at 6:16 PM

kepala butuh hampa,yg rakyat bagai nk mampos...penjawat awam bukan buat kerja sngt...korang pergi periksa tgk,takat mna kerja dia org dgn kakitangan yg mkn gaji buta pun ada...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2013 at 7:32 PM

bro din,
mintak tolong check samada si madfus ni kluar statement tu dalam satu nafas ke tidak.. klu ya aku confirm nak tabik spring kat dia.


zack
Air Putih Kuantan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2013 at 7:52 PM

BRILLIANT TU SATU HAL TAPI KERJA KERAS UNTUK MEMATAHKAN LAWAN AKHIRNYA MEMBAWA HASIL..ITULH MAHFUZ...HE, HE

....................
Reply To This Comment ...................
March 12, 2013 at 9:23 PM

Mana nak carik lagi spesis cam mahfuz ni? Kalau la ditakdirkan tiada lagi, mau rindu cik din nak dgr celoteh2 dia. Dia ttp mendapt tempat dihati cik din...hehe

....................
Reply To This Comment ...................
March 12, 2013 at 9:40 PM

Tuuuddinnn kenyataan pakar ekonomi wow factor din,meleleh air liur....
Senangnya dia nk struktur ekonomi negara,kurangkan pendapatan negara,lebihkan pbelanjaan.. Oh lupa,tin milo ada,nnt klw agak lebuhraya dh banyak lubang,banyakkan ceramah usung tin milo,takbirrrr...

....................
Reply To This Comment ...................
March 12, 2013 at 10:27 PM

Korang semua tak baik la main kutuk2 Mahfuz :)

Tengok artikel selepas yang ini, kesian dia kena saman Muahahahahaha ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2013 at 10:50 PM

@Abang Payakakitangan yang makan gaji buta tu ler yang penyokong pr

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2013 at 11:41 AM

@Abang Paya Ya.. aku boleh tunjuk sorang sorang kat pejabat aku yang mana kakitangan pengilat yang suka makan gaji buta adalah terdiri dari penyokong kuat PR... nak kata apa lagi?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2013 at 10:18 PM

Mmg betoi.sbb depa mai pg blk ptg x dak keja lain ngutuk kerajaan sj.keja apa pun x buat.hujung bulan angkat gaji belanja mkn buak2 lps tu kata kerajaan zalim.padahal puak ni la yg hidup senang lenang.tension psl keja x dak sbb mmg x buat keja pun.org lain yg betoi2 buat keja yg tension tgk puak ni.mmg mcm pelaq!!!

Post a Comment