........... Lahad Datu - Bila Mahfuz Bercakap ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Lahad Datu - Bila Mahfuz Bercakap ...

Tuesday, March 19, 20138comments

Ingat ! Saya tak tuduh, saya suruh siasat jer ...

Sebelum korang baca, saya nak tanya dulu .... Mahfuz Omar ni, dia ni kalau bercakap adakah atas kapasiti sebagai Naib Presiden Pas atau pandangan peribadi beliau ? Satu lagi, sebelum dia bercakap, rasa2nyalah ... ada tak dia bawa berbincang dengan sapa2 atau dia main belasah jer ?

Bukan apa..... sebab dia punya kenyataan, wa cakap lu .... VERY THE ORIGINAL ! 

Dululah, kalau suasana tiba2 jadi senyap ..................... adalah orang cakap, haaaaa... malaikat baru lalu. Sekarang, kalau suasana tiba2 jadi senyap  .............. haaaa Mahfuz baru keluar statement ! Real beb ...

Cuba perhati apa Mahfuz cakap kali ni berkaitan isu Lahad Datu -

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, Datuk Seri Najib Razak hilang kelayakan sebagai Perdana Menteri apabila gagal mengambil pendekatan segera berhubung konflik pencerobohan di Lahad Datu.

Justeru, baginya Najib tidak layak bertanding pada Pilihan raya Umum ke-13 nanti kerana tiada keyakinan untuk membuat keputusan dalam konflik tersebut.

"Isu Lahad Datu, saya melihat kegagalan Najib sebagai Perdana Menteri untuk mengambil langkah dan tindakan segera, malah beliau tidak melihat perkara tersebut sebagai suatu yang serius apabila menyerahkan segala tanggungjawab kepada orang lain," jelasnya kepada
Harakahdaily.

...........................................................................................................................................
.................................................................................................................................................kan ? kan senyap kejap tuh ? 

Peerrrgh.... Najib dah hilang hak kelayakan untuk bertanding PRU13 !

Ok, ok ..... ni satu lagi -

"Untuk membentang kertas putih itu sudah terlambat, ia sepatutnya dilakukan dari awal pencerobohan lagi.
"Perkara ini sudah lama berlaku dan telah ramai anggota keselamatan terkorban, rakyat pun sudah lama menanti dan juga ingin mengetahui tetapi rakyat kecewa apabila tiada penjelasan dilakukan sebelum ini,"


..................................................................................................................................
........................................................................................................................................... kan? kan ?

Saya jadi kelu tak terjawab !

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 10:23 AM

Apa la si Mahfuz ni merepek smpai hilang kelayakan bertanding dlm PRU la,kertas putih la..kn kwn dia si tian chua kata ini cuma sndiwara umno..bila dh nama sandiwara umno,mesti la Najib yg jd pengarahnya.So,suka hati dia la nk arahkan filem dia ikut dia suka.

ker Mahfuz pon nk sama berlakon dlm sandiwara tersebut??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 10:33 AM

mr. Mat PutBean ni ikut akta kesalahan mana sampai berani kata Najib hilang kelayakan untuk bertanding dalam PRU nanti ni?? di bawah Akta Kesalahan Pilihanraya Mangkok Bean ke??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 10:36 AM

Semua jadi pakar ....pakar strategi, pakar perang, pakar keselamatan, pakar ekonomi, pakar ugama malah ada yang jadi maha pakar kerana telah ambil alih tugas Allah kecuali Najib kerana Najib telah menyerahkan soal keselamatan kepada Polis dan Tentera, kerana Najib telah menyerahkan soal ekonomi kepada penasihat ekonominya, menyerah hall agama kepada majlis fatwa....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 11:49 AM

MAAFKAN MAHFUZ BEAN OMAR SEBAB DIA BERPANDANGAN JAUH DRP HANYA SETAKAT SRP JE. PANDANGAN ORG MCM NI LA YG SAYA SGT2 TUNGGU2 UTK DINILAI DRP SEGI ISINYA. SAYA DAH KATA, TIAP BARIS KATA2 YB MAFUZ BEAN OMAR SGT "INSPIRED" SESIAPA YG MENDENGAR ATAU SESIAPA YG SEDANG "LAUNCH" hahaha.... DIA NI SENTIASA MABUK DAN KHAYAL DLM DUNIA SRP DIA YG TERSENDIRI....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 12:23 PM

Saya dengan ini menobatkan Mahfuz sebagai Pakar Strategi Perang berkuatkuasa serta-merta.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 3:43 PM

Sesiapa pun bakal kalah bila berhujah dengan mamat lulusan SRP ni. SRP ni bukan ke atas lagi dari PHD?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 21, 2013 at 1:34 AM

ok kalau mcm tu isu tanah rakyat kelantan,apa cerita.mcm ni nik aziz tk layak jadi menteri besar kelantan.isu air kelantan.apa cerita.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 21, 2013 at 9:24 AM

Kelantan dizalimi oleh kerajaan pusat yang dikuasai oleh umno sejak 1990 lagi....Berita isu tanah di Kelantan dimuat-turun melalui media kerajaan yang terang-terangan bencikan pemimpin Islam di Kelantan itu...apa mungkin boleh dijadikan hujah?...Isu tanah di Pengerang Johor yang terang lagi bersuluh kerajaan Johor jual kepada pelabur asing apakah boleh dimuat-turun melalui media pro-kerajaan?

Post a Comment