........... If You Can't Beat Them, JOIN Them ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

If You Can't Beat Them, JOIN Them !

Wednesday, March 6, 20134comments


Sebelum ini saya ada ambil gambar bendera Pas dibulatan Batu 6 pada 19 Feb - KLiK - walaupun terdapat arahan dari MB MatSaid yang berbunyi - 

"Selain jambatan, kita juga tidak membenarkan bendera dipasang di bulatan kerana boleh menghalang dan menjejaskan pandangan pengguna jalan raya," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Mingguan Exco di sini.

"Kita ada kuasa mendenda mereka, tetapi buat permulaan kita merampas dulu bendera berkenaan. Ini kerana apa jua pemasangan di kawasan PBT perlu mendapatkan kebenaran PBT terlebih dahulu, jadi kita berhak mengambil tindakan ke atas mereka yang ingkar dengan amaran kita," Sinar


Gambar dibawah saya ambil jam 11am 6 Mac, sebentar tadi. Makin bertambah bendera adala...



Hmmmmm ..... omputeh kata, If you can't beat them - JOIN them !

 
Berderet sepanjang Jembatan Sultan Mahmud ........ juga diambil sekitar jam 11am tadi.

Sepesen jer ....

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 6, 2013 at 2:38 PM

mungkin ketua negeri terdiri dari muslim lebih berhati perut berbanding 'khalifah' di Pulau Mutiara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 6, 2013 at 11:10 PM

yg ni baru betul, bravoooo

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2013 at 1:42 AM

Yahahaha...ari tu saya slh point sbb kata tepi jln dgn pondok bus... Jejantas kira jambatan x?pon byk gak... Plg best kat pagar chelet yg saya sewa..bgn pagi,aik dh ada... Tuan umah pening,nk cabut xbrani,tersengeh tuan rumah tanya saya bila pasang?
Point saya tetap sama,klw undang2 yg sangat simple pon nk redah,tunjuk sgt sikap bongkak dan sombong.tak boleh dibuat taladan

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2013 at 9:30 AM

laa..ingatkan bendera BN dipacak kat bulatan tu hahaha. well...its the time of the year i suppose :D masing2 nak pacak bendera sana sini.
baru pagi tadi, nampak bendera DAP, PKR, & PAS dipasang kat satu kedai kopi Cina. Suprisingly, the PAS flag are greater in number! by ratio 3:1
btw, ni cerita kat JB, kawasan DAP hehe

Post a Comment