........... Abang SAYANG Mah Ke Tidak - Jawab Ya Atau Tak ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Abang SAYANG Mah Ke Tidak - Jawab Ya Atau Tak ?

Tuesday, March 19, 201315comments

Bang, telinga Mah ni dah naik lali dengar macam2 cerita skandal abang dengan orang lain... sekejap dengan Tipah, kejap dengan Jenab, baru ni dengar cerita abang skandal dengan Idah... Mah tahu, kalau mah tanya abang mesti kata tidak, kan ? Abang mesti mintak bukti kan ? Jadi kali ni Mah nak tanya betul2... abang tolonglah jawab dengan jujur, Abang sayang Mah ke tidak ?
Mah .... kenapa Mah tanya soalan tu... Mah tahu kan abang punya ramai musuh.  Ramai orang dengki kat abang. Diorang sebar fitnah macam2 tentang abang. Saudara mara Mah sendiri pun ada yang tak suka kat abang. Tapi ada sesiapa yang pernah tunjuk bukti abang ada skandal ? Takde kan ? haaaaa... soalan mah tu tak relevan la..

Abang sayang Mah ke Tak ?
Maaaaah ...... hidup kita bahagia kan ? Pedulikan apa yang orang nak cakap. Diorang tu semua dengki jer.  Jangan termakan cakap orang Mah. Mah tak sepatutnya tanya soalan macam tu. Tak perlu pun.. Sayang atau tidak itu soal hati, Mah. Tuhan saja yang tahu apa dalam hati seseorang.

Abang ..... Mah tanya ni, Abang SAYANG KE TIDAK KAT MAH ?
Maaaaaah .... ni abang nak cerita, abang... abang ....abang ... pergi mana2 pun, abang sentiasa terbau2 akan Mah. Kat pejabat abang terbau Mah, dalam mesyuarat abang terbau Mah, jumpa client abang terbau Mah.... macamana yang orang boleh tuduh abang ada skandal dengan perempuan lain ni ? Bau Mah tak sama dengan orang lain ! Jadi Mah tak perlula nak risau yang bukan2...

Maknanya abang SAYANG Mah la ?
Laaaa..... kan dah jelas tu.

hmmmmm ..... abang SAYANG ke TIDAK Mah ? Satu lagi, agak2 korang lah, si abang tu kerja apa ?




Are you a Homosexual or a Bisexual ?
Well .... you see... they have tried and attempted and they actually charged me twice. There's not a shred of evidence to support that argument. bla bla bla .... irrelevant

Is it YES or NO ?
Of course when i said irrelevant it's not ... i mean it should not be raised. Look at the family..  what is the basis, the basis in essence is Umno propaganda bla bla bla

So you are NOT a Bisexual ?
No... you seeee.... the.. the.. the eerrr...question raised is because i'm a victim of these malicious attack . Whether a person is bisexual or homosexsual is a personal matter. bla bla bla....  in my case bla bla bla .... I. i cannot bla bla bla public domain .

So the answer is NO ?
ya, Of course i make very clear ..

2 MINIT beb ! Last2 .... Anwar jawab atau tidak ?

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 1:48 PM

Amboi, kalo ngan media asing sanggup layan apa sajer soalan diaorang. Walaupun soalan tu berbaur sensitif. Tapi kalo ngan wartawan tempatan, lain pulak layanannya. Jika ada jer yang tak kena siaplah wartawan yang menanyakan soalan. Pasti akan diherdik sebagai akhbar umno, tv umno atau ayat yang popular digunapakai sekarang ialah U ulang, I saman.

Anwar ni kalo wartawan tanya tu, jawablah straight to the point. Ni tidak, konar sana, konar sini. Bila tak boleh nak jawab, dia akan membuli balik wartawan yang menanyakan soalan. Agaknya inilah yang dinamakan kebebasan media versi pakatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 2:32 PM

Sekadar cerita:
Mud dan Mah adalah sepasang suami yang baru saja berkahwin. Malangnya selepas seminggu berkahwin, dengar cerita mereka akan bercerai. Masalah mereka sampai ke pengetahuan ibubapa si Mud. Setelah disoalsiasat, Mud pun bercerita. Sebenarnya Mud masih sayang ke Mah tetapi Mah taknak ke Mud. Itulah sebabnya mereka nak bercerai. Kah..Kah...kah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 3:20 PM

Yes or No ? Soalan objektif tu. Mudah jer soalan tu. Jawab jer sama ada Yes atau No.

Macam lampu tekan butang On atau Off jer. Mana ada selain dari tu. Ni merepek ke benda-benda yang takde kaitan ngan soalan buat ape. Susah sangat ke soalan tu?

P/S : Portal SuaraPakatanRakyat pon macam dah tak mampu nak defend Anwar sehingga keluarnya artikel sebegini : http://suarapakatanrakyat.com/2013/03/kalau-anwar-gay-sekalipun-so-what/

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 3:42 PM

Anwar adalah sejarah hitam buat orang Melayu. Sukar nak kembali jadi normal situasi Melayu walaupun selepas beliau m%^&(s. Anwar merupakan ujian Allah s.w.t buat kita.

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 3:51 PM

kalau wartawan tanya mana jam omega?
&^%$#$@%(*&^ Salah UMNO

Kalau wartawan tanya u dalang lahat datu?
*&^$##%^&* Ulang I Saman

Awak Gay?
Gaya kucing..malu nak mengaku...Saya tak gay tapi saya balun belaakng jek

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 4:27 PM

@Daeng Selilisatu pemerhatian /perbandingan yang menarik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 4:43 PM

kalau dia ambik soalan MCQ ni confirm fail. sebab MCQ tu TRUE atau FALSE je. hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 5:40 PM

i told u so many time la din before..he aaa not a straight guy.. that y aa he answer kona sana kona sini.. sape ckp die straight?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 5:41 PM

Abang din, saya betul betul tension la skrang ni. Bila baca je pasal anwar ni, rasa nak muntah. Baca pasal anwar lagi, tekak loya, rasa mual mual. Kenapa yek? Ada tak waktu abang tengah tulis pasal dia ni, abang rasa nak muntah? Pernah tak ? *!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 6:07 PM

@Anonymousnak muntah ? errr ... saya rasa 'geli-geli' jer:)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 7:24 PM

aku baca komen dekat blog ni http://suarapakatanrakyat.com/2013/03/kalau-anwar-gay-sekalipun-so-what/#comment-17533 admin dia punya komen macam tak ada otak!!

Suara Rakyat March 18, 2013 2:42 pm
dari apa yang aku difahamkan, menjadi gay tidak akan menyebabkan seseorang itu keluar Islam. dia masih lagi boleh menjadi Islam dan gay dalam masa yang sama.

Anyway, kalau timbul persoalan pun adalah dari segi agama, itu pasal disebutkan, ketepikan sekejap persoalan agama. Yang penting rakyat Negara ini perlu dibebaskan dari kezaliman UMNO/BN. Kalau harga yang perlu dibayar ialah dengan PM dari seorang gay, so what?

ada faham…


aku rasa dia ni memang agama apa pun tak tau la

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2013 at 8:26 PM

... dek kerana bau mah merata-rata abang pun jadi konfius apakah tipah yang abang jumpa, jenab yang abang temui, idah yang abang tengok, jusoh yang abang berurusan adalah mah ... maka abang pun balun lah depa tu ... tup ... tup ... er... apa aku cakap ni ... er semasa abang balun depa tu abang bayangkan yang abang balun mah ... jadi dengan adanya bau mah dan bayangan mah dalam fikiran abang semasa membalun mereka itu menunjukan yang abang setia pada mah ...

din ... amacam kalau jawapan itu diberi ...

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 8:58 PM

@AnonymousYang paling ditunggu adalah pandangan Nik Aziz secara direct bukan yang sipi2.

Dengan kes terbaru Anwar vs Gomo ni, mungkin Nik Aziz kena bersiap2lah reka satu Fatwa !

....................
Reply To This Comment ...................
March 19, 2013 at 9:00 PM

@AnonymousGanazzzz sangat, takde FINESSE...

cuba guna bayangan2 yang relevan contohnya air hujan ke, bercucuk tanam ke ....:))

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2013 at 8:38 AM

kalau orang tanya apa agama kita? apa korang jawab? kalau yang muslim seudah tentu akan kata muslim/Islam, kristian akan kata kristian dsb.

bagi org Islam, ada tak korang jawab camni? well, itu semua hak peribadi bla bla bla...solat fardhu bla bla bla..boleh tayammum bla bla bla...tuhan yang Esa bla bla bla..

orang nak tahu apa agama kamu. itu je. so jawapan yang padat dan ringkas ialah saya beragama Islam. full stop.

kalau soalan mudah pun pusing sini pusing sana, nampak sangat ada yang diputarbelitkan di situ.

Post a Comment