........... Nik Aiz - Bukannya Sedap Pun Kek Karpal ! ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Nik Aiz - Bukannya Sedap Pun Kek Karpal ! ?

Monday, February 4, 20134comments


"Yang buat keputusan ialah Majlis Syura Ulama. Itu dia (Karpal) punya pasal. Dia tidak tahu mengenai Pas kecuali orang Pas." Begitulah reaksi Nik Aziz pula ..... Utusan dan Sinar

Alamak, pendek sangatla pulak ..... meh saya tambah bahan sikit ...

Karpal ingat lepas dia bagi kek, dia boleh nak sebut apa saja ? Tak boleh ...... tak boleh. Bukan sedap sangat pun kek.

Kalau sedap tak perlah juga, ini kek span je. Icing je lebih. Siapa pun boleh buat ! Bukan sedap sangat pun ......


Semalam Hadi menyalahkan Umno kerana kek tak sedap. KLiK

Sementara itu Datuk Harun Taib yang tidak ikut serta jamuan kek dirumah Karpal minggu lepas, bila ditanya pandangannya pula dilaporkan berkata - Siapa Karpal Singh ?

Berita TV3 semalam ada menyebut tentang GAG ORDER yang dikeluarkan kepada SEMUA pemimpin Pas mengenai isu Kalimah Allah, hanya Presiden dan Majlis Ulama saja yang boleh komen.

Soal kek ? Sama juga, Tak boleh komen !

Bergambar sebelum makan kek
Well ......... nak kata apa lagi ya ?

Saya bukan nak backing Karpal tapi kalau kita ingat balik, semalam Karpal cuma PERBETULkan cerita jer, Hadi yang kata isu kalimah Allah dah selesai semasa jamuan kek tapi Karpal selaku tuanrumah menafikannya. KLiK

"Ia adalah perjumpaan yang tidak formal. Saya tidak tahu bagaimana Hadi dapat maklumat mengenai isu kalimah ALLAH yang dikatakan sudah selesai selepas DAP setuju dengan keputusan Majlis Syura Pas,"

Salahkah Karpal bercakap yang benar ?

Lagipun, as far as PR is concerned, Pas masih belum memperbetulkan secara resmi pendirian mereka pada peringkat PR. Apa yang duk bising2 cuma dalaman Pas saja. Pendirian Bersama PR sudah diumumkan oleh Hadi sendiri, jadi selagi Pas tidak tarik balik pendirian lama pada PR selagi itulah Pas akan dilihat sebagai bermuka-muka. Depan orang Pas cakap lain, depan orang Dap cakap lain ! Kan ?

Moral of the story ? 

Jangan nilai kesedapan kek pada icingnya, kek yang cantik belum tentu sedap !

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 4, 2013 at 11:58 AM

Bro,
Dlm isu ni aku tengok karpal lagi rasional bila beri statement.. Nik aziz & hadi pya statement mcm standard LCE.
Dah la menipu & bodoh sombong, statement kluar pun gong semacam je.. No wonder pengikut mereka kurang ajar!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 4, 2013 at 12:34 PM

@Anonymous

Pengikut depa tu pelik sikit macam depa saja yang betul orang lain semua salah macam taik ja aku tengok meluat gila muahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 4, 2013 at 1:25 PM

Kiki.. Ni orang lama nih, org skrang tak reti dah natang LCE nih!!
Yg pasti PAS masih ditakuk lama walaupun berbuih mulut pemimpin habaq kata mereka dah berubah dah jadi multi racial bla bla..
Padahal, depan pengikut kata A depan DAP B depan PKR A boleh B boleh depan rakyat hangpa boleh blah!!
Ulama apa macam ni cakap berbelit??

....................
Reply To This Comment ...................
February 4, 2013 at 2:07 PM

Trend br pas,'itu kptsn dia,ikut suka dia.kami dgn kptsn kami.'
Best woo point ni balun org pas. Eh,mcm mn nk tadbir negara? Mn kptsn pr? Hebat pas ni mngalah dgn dap. Klw nk cetak bible,mmg bkn pas yg cetak tp pihak gereja. Masa tu,nik aziz n de geng nk lepas tgn kot. Klw dgn umno bkn main garang,klw jumpa karpal telur simpan kat rumah,penakut nk buka suara. Bg kek,senyum,blk ngaku hero karpal dh stuju...
Pas hanya nk kuasa,tp kuasa yg sedikit pon xmampu nk guna. Mat sabu xmau demo ke?

Post a Comment