........... Lim Guan Eng Bukan Saja Bodoh Tapi BODOH SOMBONG Kuasa 2 + Rasis ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Lim Guan Eng Bukan Saja Bodoh Tapi BODOH SOMBONG Kuasa 2 + Rasis !

Saturday, February 9, 20136comments


Kalau sebelum ini TPM melihat gesaan Lim Guan Eng supaya mereka yang hadir rumah terbuka Tahun Baru Cina Pulau Pinang supaya memakai pakaian dalam 3 warna sebagai satu tindakan bodoh, kali ni selepas baca kenyataan terbaru beliau, saya pula katakan yang Lim Guan Eng sememangnya BODOH !

"Muhyiddin tidak pernah menggunakan perkataan ini terhadap menteri besar Melayu dalam Pakatan Rakyat,"


"Ini menunjukkan sifat rasisnya. Perkataan 'bodoh' yang digunakan terhadap saya adalah menghina," 

"Beliau tidak pernah menggunakannya terhadap MB Melayu dalam Pakatan Rakyat dan kerana saya satu-satunya KM Cina, beliau menggunakannya terhadap saya," kata Lim. Mkini

Pertama - TPM merujuk kepada GESAAN Tokong yang saya juga setuju adalah satu tindakan BODOH. TPM tidak kata pun yang Tokong bodoh cuma kenyataan Tokong itu yang bunyinya BODOH. Orang pandai macamana sekalipun tidak akan terlepas dari kesilapan dan dalam konteks ini, kalaupun Guan Eng perasan dia cerdik, tidak mustahil beliau tersilap dan terlepas cakap sesuatu yang bodoh.

Orang yang tidak mahu mengaku akan kesilapan / kebodohan yang telah dilakukannya, orang itu dah masuk kategori SOMBONG.

Dan bila orang yang sama melenting bila orang lain tegur kesilapan / kebodohan yang telah beliau lakukan, dia selayaknya digelar BODOH SOMBONG.

Kemudian bila orang yang sama juga dalam dia melenting telah melemparkan tuduhan yang tidak berasas, tuduhan yang tidak ada kena mengena dengan isu terhadap orang yang menegurnya, maka tahap BODOH SOMBONGNYA mencanak naik sekali ganda !

Kedua - Apa yang RASISnya bila TPM kata kenyataan Guan Eng itu BODOH ? KALAUPUN TPM menuduh Guan Eng sebagai BODOH, maksud saya bukan hanya kenyataan saja BODOH tapi orangnya pun BODOH sama, kenapa perlu dikaitkan dengan isu perkauman ?

"Beliau tidak pernah menggunakannya terhadap MB Melayu dalam Pakatan Rakyat dan kerana saya satu-satunya KM Cina, beliau menggunakannya terhadap saya,"

Bagi saya, kenyataan Guan Eng diatas adalah yang sebenarnya berbaur perkauman atau RASIS !

Pandangan sebegitu akan hanya diucap oleh seorang yang hatinya sentiasa melihat keadaan sekeliling dari sudut perkauman. Apasaja tindakan oleh oranglain terutama musuhnya akan dilihat melalui kacamata perkauman. 

Pada Guan Eng, semua orang SAMA SEPERTINYA, yakni sentiasa bersikap perkauman, dan tidak salah saya katakan, Guan Eng melihat orang Melayu sebagai MUSUH kepada orang cina, apasaja tindakan orang Melayu bermotifkan perkauman, seolah orang Melayu tidak punya niat lain selain dari mahu mendiskriminasikan orang cina.

Amat malang sekali orang seperti Lim Guan Eng diangkat sebagai pemimpin .... maaf, bukan saja malang tapi AMAT MERBAHAYA kerana pemimpin yang berjiwa RASIS seperti Guan Eng akan hanya memusnahkan segala usaha kearah Perpaduan Antara Kaum dinegara kita.

Mana mungkin Perpaduan dicapai jika pemimpin sendiri sentiasa berprasangka buruk antara kaum ?

Perlu diingat, isunya tidak ada kaitan dengan sebarang dasar kerajaan, tidak ada kaitan dengan orang lain pun ..... cuma berkisar tentang kenyataan BODOH Guan Eng, dan Guan Eng boleh melenting - RASIS ! ? ?

Baca juga artikel berkaitan sebelum iniWa Manyak Sedih, TPM Ciakap Wa Boloh....

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 9, 2013 at 11:43 AM

Hullo Din....apa arr...balu2 ni lu ciakap wa moloh...sikalang lu ciakap wa moloh sombong pulak...hali-hali lu kasi fitnah sama wa...lu mau wang lu ciakap arr...wa mulih kasi...wa manyak wang...wa kawan sama developer sini manyak kasi wang sama wa...belapa manyak lu mau wa mulih kasi tp jangan ciakap wa moloh arr...lg moloh sombong lg...lu kasi delop wa punya waterface...tatak mau itu maciam arr Din...wa tau wa memang moloh lg sombong lg lasist...tapi manyak cina sama melayu sini tempat masih cayer wa manyak baik punya olang...lu kasi bising-bising ini maciam...nanti dia olang taw...wa tatak mulih cali makan oooo...so lu liam-liam maaa... mau ciakap kalu lu kasi tulis wa ni baik punya olang...nanti wa kasi wang sama lu...(jangan ciakap sama lain olang wa ala offer sama lu ini macam arr)...lu latang Penang jumpa wa arr...


Tokong Lim

....................
Reply To This Comment ...................
February 9, 2013 at 12:46 PM

@AnonymousGongsi ! Gongsi ! hehehehe ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 9, 2013 at 5:37 PM

Guan Eng tu memang bodoh. Jadi akauntan fail, buat car park fail. So, memang tepat pun kalau di panggil Guan Eng si-bodoh..:-)

....................
Reply To This Comment ...................
Antihipokrit
February 9, 2013 at 6:29 PM

LGE SAID :
“Just because Perkasa is supported whole-heartedly by UMNO does not give Perkasa immunity from the law or the freedom to insult non-Muslims and deprive non-Malays of their basic rights. Malaysians are grateful that Muslims and Malays also reject such extremist tactics that are similar to those employed by Hitler and the Nazis in Germany before the Second World War.”


THE REAL FACT, I CAN SAY “Just because LGE-DAP is supported whole-heartedly by DAPsters and Ungrateful Chinese does not give LGE-DAP or Chinese like PATRICK TEOH immunity from the law or the freedom to insult Muslims, ISLAM and deprive Malays of their rights. Malaysians are grateful that non-Muslims and non-Malays also reject such extremist tactics that are similar to those employed by Hitler and the Nazis in Germany before the Second World War.”

Sial punya LGE. Kalau dia ckp semua ok, hak bersuara. Kalau org lain NAZI lah, INSULT la, Low class la. Moron la. Ahli politik paling tak matang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 9, 2013 at 10:56 PM

Sejak dulu kita lihat sikap cauvinist dan perkauman yang amat tebal pada kedua beranak ini. Untuk PRU akan datang adalah menjadi kewajipan umat islam menolak puak2 harbi ini at all costs. Mengundi pas adalah sama dgn mengundi dap, bermakna bersekongkol untuk menjahanamkan melayu dan agama islam di Malaysia.
Aku telah insaf. Aku telah insaf,

....................
Reply To This Comment ...................
April 15, 2013 at 3:06 PM

Who would go to jail fighting for other races? Lim Guan Eng did :)

Post a Comment