Leong Pei Koe - Biadap Atau Kreatif ?

Tuesday, February 12, 201329comments

Biadap ATAU Kreatif ?
En LEONG PEI KOE, lelaki cina berumur 29 tahun, seorang yang terpelajar, rakyat Malaysia beralamat di Pulau Pinang, bekerja di Singapura .... dan mengikut laporan dibawah, ahPei selayaknya menerima MAKIAN dari saya.

Tapi masalah saya, kalau dah start maki sorang tu saya akan terus maki dia walaupun ....katakanlah dia dimaafkan oleh pemimpin Umno @ kerajaan atas pertimbangan politik. 

Semua maki ahPei sekarang ni. Cuba bayangkan, KATAKANLAH kes apek ni jadi hangat dan kemudiannya memaksa pemimpin tertentu - Hishammuddin atau Nazri - membuat satu keputusan dengan mengambilkira kesan politiknya terhadap kempen PRU13, dan bagi pihak kerajaan, menerima maaf dari pukimak tu dan berharap kes selesai .. atas nama 1Malaysia, seterusnya meminta kita jangan panjangkan lagi cerita ...... MAKNAKATA - TIDAK ADA sebarang tindakan dikenakan ....... 

Orang lain mungkin boleh ikut dan lupakan apek pukimak ni  tapi saya TAK BOLEH ! Saya akan terus ungkit kebiadapan apek ni , macam kes budak cina sial sorang lagi tu si Namewee, last2 nanti saya sorang jer yang duk maki dia sementara orang lain semua buat2 tak tahu jer .... silap2 saya pula yang bakal dimarahi blogger lain sebab tak mahu ikut arus, berapa ramai lagi yang akan buang link saya ? !

Ikutkan hati memang menyirap darah ! Spesis macam ahPei sial ni yang bakal mencetuskan perbalahan kaum. Kalau rakyat lain ikut sama mengutuk kebiadapan ahPei, takperlah.... masalahnya kalau apek sial ini dijadikan bahan politik oleh mereka yang mendahului kepentingan peribadi dari maruah bangsa dan negara, boleh jadi lain kes ni.

Soooo .... nak maki ke tidak pukimak sial ahPei ni ? Mungkin elok saya perhati perkembangan sehari dua ni dulu .....  takut2 nanti tindakan ahPie ini dikategorikan sebagai satu bentuk kreativiti dalam mengekspresi diri !

Apapun saya sokong apek sial ini dikenakan tindakan  semaksimum mungkin mengikut undang2 yang ada sebagai pengajaran kepada yang lain. Dan kepada kerajaan, cuba kaji sikit kenapa ahPei boleh jadi begitu biadap. Saya rasa ramai lagi spesis seperti ahPei ni, cuma mereka boleh control lagi ledakan biadap mereka. 

Jangan dianggap ringan benda ni sebab jika benar ramai seperti ahPei diluar sana, ia umpama satu bom jangka yang bakal memusnahkan apa yang telah kita bina selama ini. 

                                  *****************

Kejadian berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas pada jam 1:05 tengah hari tadi. Seorang lelaki Cina telah menunjukkan isyarat lucah kepada konvoi DYMM Raja Permaisuri Agong dan telah ditahan oleh pihak berkuasa.

Nama: LEONG PEI KOE
No. Kad Pengenalan: 840718-10-5015
Umur: 29 tahun
Kerja: Quality Surveyor di sebuah kilang di Singapura
Pendidikan: Bsc Degree Building Economic and QS di Heriot Walt University Scotland, UK (2007)
Alamat: C18-18-9, Serina Bay, Sungai Pinang, Pulau Pinang. 

Pada jam 12:50 tengah hari sewaktu rombongan DYMM Raja Permaisuri Agong berada di Terminal Perlepasan LTAB Bayan Lepas, Leong Pei Koe telah menunjukkan isyarat lucah kepada kenderaan yang dinaiki oleh DYMM Raja Permaisuri Agong.

ASP Mohd Fakharuddin bin Abdul Hamid yang merupakan pengawal pengiring DYMM Raja Permaisuri Agong yang melihat gelagat lelaki tersebut telah keluar dari kenderaan pengiring dan merapati LEONG PEI KOE.

Amaran telah diberikan kepada lelaki Cina tersebut yang dia boleh ditahan dan ditangkap di bawah Seksyen 294 (a) KK. Bagaimanapun, lelaki Cina itu mencabar pihak berkuasa agar menangkapnya dan berkata, di Pulau Pinang, polis Melayu tidak ada kuasa kerana Pulau Pinang adalah hak milik Cina.

Apabila ASP Mohd Fakharuddin menghampiri LEONG PEI KOE, lelaki Cina tersebut terus memberikan isyarat lucah beberapa kali. Dengan bantuan anggota PGA, akhirnya dia ditahan dan digari bagi siasatan dan tindakan lanjut.


Hasil siasatan polis mendapati, lelaki Cina tersebut tidak mempunyai rekod lampau, manakala ujian air kencingnya adalah negatif.

Namun alasan yang paling melawakkan diberikan olehnya ketika ditanya mengapa dia berbuat ialah, DIA BERTENGKAR DENGAN BAPANYA DI DALAM KERETA dan apabila keluar dari kereta bapanya, dia meluahkan perasaan marah dengan menunjukkan isyarat lucah kepada kenderaan-kenderaan yang bergerak berhampiran dengannya.

Kononnya, dia berasa di lapangan terbang kerana hendak menaiki penerbangan ke Singapura pada jam 1:40 tengah hari selepas beraya di rumah keluarganya.

Pihak berkuasa sedang berusaha untuk mendapatkan perintahan tahanan reman dan siasatan lanjut sedang dijalankan.
Baca SELENGKAPNYA di FLYINGKICK

Share this article :

+ comments + 29 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 7:54 AM

Ah jib gor ada maa.. Apa mau takut..

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 9:24 AM

Komunis sememangnya benci kepada Melayu dan Islam.....cuba tanya sikit pada Mark Sabu tentu lebih jelas jawabanya!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 10:14 AM

Din,
Aku le ni bekerja dlm institusi kewangan yg 99% ada bangsa cina. Conclusion yg aku dapat bahawa 8/10 dari mereka adalah racist, takde manners, benci tun mahathir, tak suka kerajaan sekarang dan septikal terhadap melayu. Aku still bertahan kat company ni coz diaorg tak ada expertise yg aku ada. They need me to do the business. Itu sahaja. Yg lain tu tak related bg mereka...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 11:37 AM

gua sokong hang din....insya'Allah..hang xkan kesaorangan dlm hal ni..apa yg hang kata semua betui..lepaih ni kalau ada mana2 pemimpin/ahli politik Umno/Melayu yg cuba2 nak jadi hero,maafkan ahPei anak haram ni..depa ni la yg paling ank haram sekali sbb mengajag kaum2 lain supaya kurang ajag dgn bangsa Melayu...nk cari political mileage konon...ptuiii!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 11:55 AM

salam,

lia mana ala takut. nanti semua pemimpin mca, dap, gerakan nak jadi hero. kemudian datang hero melayu bernama nazri dan hisham serta shahpudin menyelamatkan keadaan. dan dah tentu abang kepada orang cina ( ah jib gor) menyejukkan keadaan. setakat tunjuk isyarat lucah tak apa, asalkan jangan pi rogol udah le. isyarat tu tak mebahayakan orang cina. hanya melayu yg rasis jer yg kacau bilau kata-kata hero melayu pujaan cina.

orang melayu juga yg bersalah nanti. kesian kat kita.

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
February 12, 2013 at 1:28 PM

Dah acapkali puak apek test perasaan orang Melayu.
Berasap telinga bila "lagu NegaraKu " di sindir...apa tindakan ????
Siap dijemput untuk bertmeu pula..ewah..ewah..sedapnya hati

Bila gambar PM di tonyoh punggung oleh apek juga...apa tindakan ??? Maaf aje le....

Dan bila simbol tu ditunjuk...dan bila kata-kata yang kurang enak diluahkan ...oleh Apek...agak-agak Bro Din boleh ramal ...apa agaknya.... tentu Maaf aje laa......ish..ish baiknya hati Melayu......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 2:45 PM

Jgn tipulah. Mana ade institusi kewangan yg 99% bangsa cina di Malaysia pada zaman ini? Kan kita ada NEP yg menjaminkan sekurang kurangnya 30% bumiputra? Jika nak tipu, tolonglah gune logik skit.

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 3:55 PM

@AnonymousKita tunggu pemimpin Melayu mana yang akan maafkan ahPei ni ...

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 3:57 PM

@Pakcu Rantau Panjang"...di Pulau Pinang, polis Melayu tidak ada kuasa kerana Pulau Pinang adalah hak milik Cina."

cuba selami apa yang ada dalam kepala otak orang yang berkata begitu ....

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 3:58 PM

@Anonymoushahahaha .... 30% yang digenggam kemas oleh Perlembagaan kan, kan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 5:08 PM

tangkap je mamat nih, masuk dalam penjara.. dan jangan lupa gak... geng2 terengganu yang cakap NATANG pada ex-agong dulu tuh camne? dah tangkap?

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 5:12 PM

@AnonymousNo problem, tangkap jer !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 7:17 PM

Ko ni cina celaka tu ke? Haram jadah punya cina babi!!!!..semoga pembantaian kaum cina di indonesia tahun 97/98 berlaku di m'sia soon after the GE13!!!!..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 7:24 PM

Bapak kolah apek. suka ati bapak ko je nak panggil org lain apek. bodo punya din penyu

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 7:52 PM

@AnonymousMuahahahaha...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 9:17 PM

Anon 2.45,
Terpulang pada saudara utk percaya atau tidak. Anda berhujah mengenai 30% bumiputera? Pergh... Sesungguhnya anda masih lagi bermimpi. Sila liihat realiti di sekeliling saudara..... Kasihan sungguh terhadap saudara....

Anon 10.14

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 9:37 PM

Org melayu hanya tinggal kuasa politik je....kehakiman india pegang, ekonomi cina pegang...bila politik pun dah hilang, melayu pun layu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2013 at 9:50 PM

Tadi baru kata cina rasis, skrg nak bunuh cina pulak. Siapalah yg lebih perkauman dan tak ade manners di sini? Inikah ajaran Islam? Ko ni memang memalukan kaum melayu dan org Islam je.

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2013 at 10:52 PM

@AnonymousSiapa nak bunuh cina ? Siapa yang takde manners ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 12:37 AM

@Anonymous

ape orang melayu xde hak ke nak lawan balik cacian makian orang lain lebih-lebih lagi cina cilaka

hak orang melayu bersuara perlu ade utk pertahankan diri

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 12:39 AM

@Anonymous

ko mungkin xkeja kat sector ni, tgk bnk hong leong bank, public bank

yg melayu takat peon jaga kaunter pegawai khimat pelanggan, bahagian HR jawatan penting banyak cina cilaka

....................
Reply To This Comment ...................
tungkaran hati
February 13, 2013 at 7:32 AM

Menteri Amaran dan Menteri Mahkamah....Ha..Ha...Ha ! ! !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 9:26 AM

NEP 30% bumi ? Kalo adapn berapa kerat yg duduk bhagian management...mlayu jd kuli ja dlm company depa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 10:03 AM

Jika nak lawan balik, lawanlah sesiapa yg bertanggungjawab. Jika nak maki, makilah sesiapa yg bersalah. Jgnlah jadikan isu ini sebagai isu perkauman.

Bapa saya melayu, mak dan isteri saya cina. Jika ikut logik saudara, saya kena lawan mak dan isteri saya juga ke?

....................
Reply To This Comment ...................
February 13, 2013 at 10:11 AM

@AnonymousSaya setuju, tidak boleh main pukal tuduh kaum cina secara umum.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 5:33 PM

CIMB pun 2 x 5....yg nampak bagus cina..yg teruk buat kerja melayu..yg dapat nama cina...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2013 at 8:53 PM

slm,

aku keje kat WESTERN DIGITAL PJ.
Memang ramai cina racist macam ni. Orang melayu tolak tepi je. Sekarang ni alhamdulillah aku dah dapat kerja lain. Tapi pengalaman kerja dengan deorang bertahun tahun takkan aku lupakan.

kepada yang belum merasa, sila la cuba kalau nak. 1Malaysia konon... orang melayu je yang terhegeh hegeh menyarankan perpaduan. Walhal deorang dari darjah 1 sampai tingkatan 5, pastu masuk UTAR semuanya ditanam dengan elemen racist melampau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 15, 2013 at 3:04 PM

@Anonymouskalau tak percaya,cuba stay di penang and minta kerja.Paling senang,cuba sebagai seorang Melayu,cari kerja online.Apa yang perlu?Mandarin speaking preferred.Chinese preferred.Saya dah kerja 8 tahun sector swasta,and yes 90% are chinese.Sebab aku dpt pun,sama dengan Din-i have kepakaran yg diperlukan dan aku boleh cakap fluent english.Sedih tul,after all ths years-just bbrpa thn ni memang sgt teruk tahap racist kt penang.Aku tak pernah pun racist kalau tak cemana aku leh keje lamer dgn diorang tapi malangnya srkg semua dh berubah:(

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2013 at 9:03 AM

Kepada Anonymous Feb 12, 2013 at 2:45 PM yang mendakwa NEP bumiputra 30%,

Okey, saya setuju dengan Anonymous Feb 12, 2013 at 10:14 AM yang menyatakan dia bekerja dalam institusi kewangan yg 99% ada Cina.

Perhatikan ayatnya betul2 iaitu "dalam institusi kewangan yang 99% ada Cina". Apa maknanya tu?

Dia maksudkan dlm institusi kewangan tu ada 99% pekerja.

Apa pula kaitan NEP 30% dengan "jumlah a.k.a peratus pekerja Cina" di institusi kewangan?

Memang tak ada kaitan langsung.

Mari sini saya terangkan:

1. NEP 30 % = pemilikan ekuiti atau saham korporat/syarikat sebanyak 30% untuk Bumiputra yang diwujudkan bawah Dasar Ekonomi Baru 1971.

2. 30 % itu hanya untuk pemilikan ekuiti yang mesti dimiliki oleh Bumiputra, bukannya jumlah pekerja sebanyak 30% mesti Bumiputra. Faham tak bezanya?

3. Maknanya berapa ramai pekerjanya berbangsa Cina terserah pada pengurusan (management) syarikat tersebut.

- Pemerhati NEP

Post a Comment