GEORGETOWN - Polis menahan seorang lelaki dipercayai menunjukkan isyarat lucah kepada Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah dalam kejadian di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas, dekat sini.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Supt Hatta Md Zin berkata, dalam kejadian 12.30 tengah hari semalam, suspek yang berusia 29 tahun dipercayai menunjukkan isyarat lucah ketika kenderaan yang dinaiki Tuanku Hajah Haminah melalui lapangan terbang berkenaan.

"Ketika itu bapanya sedang menghantar suspek ke lapangan terbang. Difahamkan berlaku sedikit perselisihan faham antara suspek dengan bapanya. Mungkin suspek bengang dengan bapanya dan dia menunjukkan isyarat lucah itu.

"Kebetulan pada masa itu, rombongan kenderaan Raja Permaisuri Agong sedang melalui lapangan terbang dan pengawal pengiring baginda nampak tindakan suspek...dia terus menahan suspek," katanya ketika dihubungi hari ini.

Hatta berkata, suspek ditahan reman sehingga 14 Februari ini untuk siasatan lanjut dan kes disiasat mengikut Seksyen 294 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara sehingga tiga bulan.

Dan ini pula dari artikel berkaitan semalam - KLiK

Amaran telah diberikan kepada lelaki Cina tersebut yang dia boleh ditahan dan ditangkap di bawah Seksyen 294 (a) KK. Bagaimanapun, lelaki Cina itu mencabar pihak berkuasa agar menangkapnya dan berkata, di Pulau Pinang, polis Melayu tidak ada kuasa kerana Pulau Pinang adalah hak milik Cina.

Apabila ASP Mohd Fakharuddin menghampiri LEONG PEI KOE, lelaki Cina tersebut terus memberikan isyarat lucah beberapa kali. Dengan bantuan anggota PGA, akhirnya dia ditahan dan digari bagi siasatan dan tindakan lanjut.


PERSEPSInya kita di Malaysia, SUARA RAMAI ada mempunyai pengaruh kepada sebarang keputusan berkaitan kes-kes yang sensitif dan mendapat perhatian ramai.

Maka saya berpendapat, ADA ELOKNYA kita BERSUARA menyatakan pandangan kita tentang apa yang berlaku terutamanya -

1 - Anda percaya versi ahPei yang lebih rela dilihat sebagai ANAK YANG BIADAP kerana menunjukkan isyarat lucah kepada bapanya sendiri daripada mengaku sebagai rakyat yang biadap kepada Institusi DiRaja ? Asalkan tidak dikenakan tindakan undang2..... Jenis anak apakah ahPei ini jika benar apa yang dikatakannya itu ? 

Adakah bapanya mahu tampil dan ceritakan memang ahPei seorang anak yang BIADAP ?

Alasan yang diberi ahPei adalah satu pengakuan dia ADA membuat isyarat lucah. Cuma persoalannya isyarat itu ditujukan kepada SIAPA ?


2 -  Bagaimana pula kenyataan sombongnya kepada ASP Mohd Fakharuddin - di Pulau Pinang, polis Melayu tidak ada kuasa kerana Pulau Pinang adalah hak milik Cina.

Bagaimana pula dengan -  Apabila ASP Mohd Fakharuddin menghampiri LEONG PEI KOE, lelaki Cina tersebut terus memberikan isyarat lucah beberapa kali. Apakah bapanya masih berada disana ? hahahahahaha ....