........... Kalau Umno Agih - Ayam Itik, Kalau Nik Aziz Yang Agih ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalau Umno Agih - Ayam Itik, Kalau Nik Aziz Yang Agih ?

Sunday, February 24, 20134comments


“Macam saya kata, kalau kita nak panggil ayam, panggil itik, ‘Hei itik, mari aku nak bagi ceramah agama… mana itik nak mari (datang). Tapi kena beri hampas kelapa, beri padi..ia akan datang. Bagi benda..’Hei lembu kerbau, aku nak bagi ceramah.. ia tidak akan datang, tetapi bila bagi rumput atau hampas, bagi nasi… ia akan datang." 

Begitu antara penjelasan Nik Aziz tentang isu Ayam Lembu ..... Itik saya tak tahu bila masa pulak enter frame !  SINAR

“Kalau kita nak panggil orang bagi benda tetapi tidak beri ilmu, ertinya kita letak orang sama taraf dengan haiwan,”

Terpulang pada anda untuk memberi TAFSIRAN mengikut pemahaman masing2. Kalau nak dengar kembali Video asal ucapan Nik Aziz,ada saya tulis pagi tadi - KLiK
  
Kalau PEMBERI dianggap sebagai memberi haiwan makan, SI PENERIMA pula tidakkah masuk kategori haiwan2 itu ?

Yang Hadi secara DIRECT memBODOHkan Penerima , nak kata apa ? KLiK

 Kemudian Nik Aziz mulalah berceramah -

“Nabi Muhammad SAW beri apa kepada orang Madinah? Berapa banyak duit diberi kepada orang Madinah?... Tetapi orang Madinah terima Nabi sebagai ketua negara. Nak panggil presiden ke panglima perang ke kepada Nabi… tetapi Baginda diterima rakyat. Yang diberi hanyalah ilmu." bla bla bla....

DAN INI YANG PALING MENARIK SEKALI ! -

Beliau turut menyatakan, wang BR1M masih hak rakyat, hak kerajaan dan ia bukan wang dari Umno dan sepatutnya sebagai ketua kerajaan Kelantan, beliau turut diberikan BR1M, kemudian beliau agih kepada rakyat.


Yang Nik Aziz duk ceramah kat atas tadi tu, apa cerita pulak kalau dia sendiri yang agih ?

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 23, 2013 at 9:32 PM

Pada ayam dan lembu, apa bezanya siapa yang bagi BRIM.. Eh hampas la. Siapa tabur dia patuk la. Kl hampas tu ada kat najib, dia taburlah. Kalau ajis nk tabur dia cari la hampas sendiri. Tapi ayam n lembu tetap tak peduli siapa yg tabur!!!!.
Din,, tak ada ke perumpamaan atau perbandingan yg sesuai untuk rakyat???. Byak bantuan kerajaan beri. Adakah setiap pemberian ibarat pemberian kpd ayam dan lembu???.
Bantuan pada OKU, mangsa banjir, bantuan buku percuma, pelbagai subsidi, bantuan kpd org fakir miskin dan segala hal bantuan. Kl pun x suka keluarkan amanat setiap pemberian kerajaan pusat adalah HARAM. Penyokong PAS tentu tak akan ambil bantuan itu. Tapi amanat itu tentu tak kan di patuhi oleh penyokong PAKATAN. 2 lawan 1....

akulamat

....................
Reply To This Comment ...................
February 23, 2013 at 11:40 PM

Din turtle tak lama lagi akan kena kata blog cilako,cilako,cilako,kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
February 23, 2013 at 11:49 PM

@Media Shah AlamMasin mulut ko ! hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
February 24, 2013 at 10:54 PM

Maksud nik aziz, kerajaan kena beri ilmu kpd rakyat.... Maksudnya najib kena jadi pensyarah atau ostad.... Tutup semua universiti, tutup semua sekolah yang kerajaan buat, tutup semua pusat latihan dll... Najib kena buat ceramah mingguan kat mana2 untuk ganti semua pusat pengajian dan sekolah yang ditutup..... Syabas nik aziz, kenapa kita takdak idea sebijak ini, kenapa TDM pun tak terfikir idea yang sebegini bernas? Saya rasa nik azis ni mendapat nasihat daripada sang pakar Mahfuz omar kut? Kalau tak takkan dia mampu berfikiran sejauh itu.... Takbirrrrrrrrr

Post a Comment