........... Iklan CNY Najib Pukul Gendang - MEMUALKAN ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Iklan CNY Najib Pukul Gendang - MEMUALKAN !

Sunday, February 10, 201343comments

Korang semua dah tengok video iklan Tahun Baru Cina yang MENAKJUBKAN dimana Najib jadi pemukul gendang yang mengiringi tarian Naga ?




Secara IKHLAS, tanpa melibatkan politik, apa pandangan anda ?

Komen saya TANPA MELIBATKAN POLITIK - Kuatnya BODEK ! ! Dan lebih menguatkan persepsi yang Najib sendiri suka menonjolkan dirinya melebihi parti...

Kita biasakan baca komen mengatakan populariti Najib mengatasi BN ..... Kenapa nak dihairankan ? Iklan diatas adalah salah satu contoh kenapa jadi begitu.

Maaf saya cakap secara direct - Iklan diatas bagi saya OVER dalam banyak hal .... senang citer - Memualkan !

Share this article :

+ comments + 43 comments

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 12:16 PM

Din..kak tak brani tengok..tajuk pun dah buat kak rasa meluat..sape lah yang tukang syorkan kat Tok Najib..biar kak gendang kepala hotak dia..malukan Tok Najib..
Thank you Din..you brani tegur..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 12:21 PM

ini tidak adil..sepatutnya najib juga cucuk badanya dan menarik tandur pd thaipusam tempohari..baru la pm 1malaysia...jihihuhu

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 12:48 PM

Winnable candidate memang kena menonjol dari parti, Din. Hang jangan laa dok timbulkan persepsi negatif dekat2 time mengundi ni....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 12:49 PM

Bukan nak membodek, tapi iklan itu mungkin ada aura tersendiri.... Tak percaya kita lihat betapa meroyannya puak pr. lagi kuat depa meroyan, lagi kuatlah effect terhadap sesuatu isu.
Mungkin ini stail terbaru yang tidak kita dpt jangkakan natijahnya... New politics gamaknya. Mungkin dia mendapat idea drp kaum cina ttg cara nak selami jiwa kaum tersebut... Siapa tahu?

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 12:54 PM

@Anonymouserr.... ngan Rosmah sekali paki sari junjung balang isi susu ? hehehehe...

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 12:56 PM

@afendy muhammadJangan timbulkan persepsi negatif ? Bagaimana kalau saya SUDAH PUN MELIHATNYA sebagai negatif ?

Saya menulis mengikut apa yang saya rasa. Pandangan saya TANPA sebarang komitmen.

Kalau saya hentam pembangkang, ia adalah pandangan saya. Kalau saya hentam Najib, ia juga pandangan saya.

TerimaKasih :)

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 12:58 PM

@AnonymousBagaimana dengan pandangan orang Melayu atas pagar ?

Diam saja dan merelakan semuanya hanya kerana mahu melihat BN menang ?

Bukan cara saya.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 1:00 PM

@mamasitaSatu persepsi yang melanda pemikiran orang kita - Kalau pro BN, MESTI sokong buta apa saja Najib buat.

Kalau kritik, maknanya pro Pembangkang ? ?

Tak bolehkah kita sokong BN walaupun kita kritik mana yang kita lihat tak betul ?

Saya bukan balaci sesiapa.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 1:00 PM

Din nak minta tolong tuan buangkan link blog pr yang tak kasi kita komen balas posting mereka, mcm zakir ali dll. Buat apa kalau mereka takut untuk terima komen? Nak suruh org terima saja fitnah mereka?. Ini tidak adilllllllll.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 1:05 PM

@nonbalerrr.... bagaimana dengan blog pro yang buang link saya ? hehehehehe ....

Tujuan saya bukan nak promote blog pembangkang tapi supaya saya / kita tahu apa yang mereka tulis.

Jika fitnah, senang untuk kita perbetulkan. kalau kita tak tahu, bagaimana mahu lawan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:16 PM

Secara peribadi juga saya rasakan seolah olah Najib sudah SANGAT terdesak untuk mendapatkan undi. Beliau sanggup melakukan perkara perkara yang diluar batasan yang kelihatan terlalu memalukan dan akan sanggup melakukan apa saja dan memberi apa saja yang diminta oleh pengundi. Saya teramat berasa malu mempunyai seorang pemimpin yang saperti ini. Kadang kala saya lihat saperti seolah olah pengundi suka beliau menjadi saperti badut untuk diketawakan dan mungkin juga itulah yang beliau suka dengan menganggapkan mereka mereka itu suka kepada beliau dan akan mengundi parti yang beliau terajui.

Apalah nasib Malaysia punyai seorang pemimpin yang langsung tidak punyai keperibadian yang sepatutnya boleh dihormati. Kemesraan bersama rakyat ada hadnya dan meraikan serta melayani permintaan mereka juga ada batasanya. Kalau dah perangai macam rakyat biasa, eloklah serahkan saja pucuk pimpinan kepada calun yang lebih berkeperibadian tinggi selepas PRU nanti. Bangsa Cina sememangnya suka Najib menurut permintaan mereka dan sekiranya permintaan ditolak, padah jadinya. Dengan itu janganlah tunjukkan sikap mengampu yang sudah di tahap DAHSYAT. Takut kalau kalau yang dikejar tak dapat dan yang dikendong berciciran.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:20 PM

@afendy muhammad

ni bukan persepsi negatid bro. ini soal maruah. bila Nuar menari atau menyanyi atau mera'ikan perayaan sesuat bangsa mengikut budaya mereka itu, kenapa pulak dibantai. besikap adillah bro. janganlah pula member disebelah sana kata pada mereka semuanya salah tapi bila kena batang hidung sendiri semuanya betul

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:24 PM

@Anonymous

dan jangan lupa pulak calitkan tiga lain puteh didahi dan pakaikan kain apa namanya yang kelihatan macam cawat tuh. baikkkkkk punya. alang alang nak buat biar menghayati terus.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:26 PM

@Anonymous

samalah juga meroyanya orang orang BN bila Anuar menyanyi dan bergelek dipentas kan? bro, maruah dan harga diri itu yang penting. kalau nak di ikutkan bangsa Cina ni, kalau boleh Najib tuh kena ikutkan apa jer kemahuan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:30 PM

@Anonymous

ada kah anda mahu melihat Najib dilabelkan saperti gambar yang dipaparkan oleh apple biru "ANUAR IBRAHIM PELAKON POLITIK TERBAI DIMALAYSIA DAN DIDUNIA"? atau Najib cuba merampas gelaran yang diberikan Anuar itu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:41 PM

@dinturtle

aiyeee! ada juga blog pro yang buangkan link DT? artikel artikel yang dipaparkan disini semuanya gunakan "dacing" yang timbang sama berat pun dibantahnya? mungkin juga admit ada tulis artikel yang terlalu menyusuk ke kealbu depa agaknya tuh. nampaknya bodek membodek dah lama berlaku. yang kat atas tuh bodek nak dapatkan undi dan yang ni pulak bodek nak dapatkan ntah!!!! kah! kah! kah! kah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:44 PM

@nonbal

memang betul pun. aku pernah buat komen fitnah mereka tapi tak disiarkan. kewujudan mereka sememangnya hendak taburkan fitnah untuk diterima pakai dek pencacai pencacai tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:46 PM

Kadang-kadang bodek Najib lebih memualkan dari Pak Lah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 1:57 PM

@Anonymous
agaknya bahang PRU kali ini memberi terlalu banyak tekanan kepada ahli politi hingga mereka sanggup nasihatkan (dan sipemimpin juga sanggup terima nasihat tu) untuk buat perkara-perkara yg tak terfikir dek akal.
Ye lah, tengok aje Anwar sanggup goyang punggung menari dgn mengikut arahan sipenyanyi tu di atas pentas ketika sambutan Pesta Ponggal di Brickfields... saya rasa tak percaya tengok dia sanggup buat gitu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 3:15 PM

saya pengundi atas pagar..

secara peribadi, saya fikir najib tak perlulah sampai macam tu..tapi kalau dia buat pun bagi saya tidak salah. mungkin ini salah satu promosi yang dia sendiri setuju nak buat..kalau nak jual barang, kena iklankan..mungkin ini strategi dia la kot.. kalau buat tak tahu je, kena komplen, buat sesuatu pun kena komplen..susah jugak tu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 3:16 PM

masalahnya hujah kita dorang block. nak lawan hujah camne?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 3:29 PM

Time raya najib x buat extra mcm tu pn. Buat ketupat pn x.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 4:11 PM

Aku tak nampak tang mana yang boleh memualkan. Yang aku nampak semangat setiakawan tu adalah. Ok pe. Datuk Najib tak makan *tut.....* pun yang ko boleh mual. Ko nak suruh Datuk Najib rebus ketupat ke kat Tahun Baru Cina baru ko tak mual.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:19 PM

Salam bro,

1st time saya tgk iklan ni masa dlm cinema nak tgk citer Hensel & Gretel last Khamis. Only a few people masa dlm cinema tu. Masa part last kuar muka Njaib hampir most of us tergelak smbl tersembur pop corn der.... Things you do for 1 vote :)

....................
Reply To This Comment ...................
Antihipokrit
February 10, 2013 at 5:32 PM

Bagi org atas pagar mcm saya ni din, jawapannya adalah bodek cina tahap teragung. dlm perutusan CNY dia pun kata dia belum cukup lagi utk membantu kaum cina. sendiri mau faham lah.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:33 PM

Salam din,

Den ingat dalam klip tu ado Kak Ros menyamar jadi naga sambil menari maso Najib kotuk gondang tadi. Frust sungguh la bilo Kak Ros takdo skali dalam klip tu. Raso membazir plak nengok.

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:50 PM

@Anonymoushahahaha..... sempoi bro !

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:52 PM

@AnonymousMasing2 punya pandangan sendiri. Sekurang2nya bagi yang sokong Umno BN tapi tak boleh terima cara bodek melampau, boleh juga mereka luahkan pandangan mereka disini. Tak gitu ?

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:53 PM

@Mimietengok wayang sorang je ?

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 5:54 PM

@panehErrrr ... den raso nak jawab tapi tak tertubek ayat... !

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 6:01 PM

@dinturtle eyoooooo

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 6:06 PM

Hmmmmmmmmmmmm.,susah jugak yer nak jadi pm mcm najib ni yer? Mungkin bagi mereka yang setia kpd najib, benda ni ok jer. Tak jadi masalah kalo pukul gendang jer. Bukannya duduk semeja makan sempena reunion dinner sambil menjerit yammmmmsengggggg. Ye tak? Bagi yg anti najib tu..yelah,timbul lah soal bodek tahap gaban la, pancing undi la, apa apa jer la yang negatif. Padahal pukul gendang jer? Well, saya bukanlah die hard fan najib ni, just that saya tak nampak apa yg negatif sangat iklan ni. *!*

*jangan marah yer abg din*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2013 at 6:19 PM

@AnonymousKenapa nak marah jika pembaca memberi komen secara berhemah ? :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 6:46 PM

@Anonymous

jadinya apa yang Nuar buat tu pun betullah? agaknya Najib promosi iklan 1Malaysia dan Nuar pulak promosikan iklan kerajaan rakyat. jawabnya kedua dua tidak bersopan, maka kena tolak kedua duanya sekali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 6:47 PM

@Anonymous

time raya Najib letih, puasa katakan. time Cina raya Najib ada semangat sikit, dah dengar bunyi dentuman mercun katakan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 6:51 PM

@Anonymous

kerana semangat setiakawanlah DAP bagi limau atas masjid dan semangat setiakawanlah PAS bagi angpau kat pasar babi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 6:53 PM

@Antihipokrit

orang Cina ni memang pandai merangsang Najib tu. bila Najib dah stim, maka tak ingat lagi yang dia tu Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2013 at 7:00 PM

@Anonymous

kadangkala perangai dan tingkah laku kita yang menyebabkan orang marah dan bukanya marah pada yang punya diri. lazimnya kalau sesaorang itu pandai menjaga keperibadianya, maka beliau itu tidak punyai masaalah. sebagai orang yang berilmu, hendaklah menganggapkan teguran teguran sebegini sebagai satu kebaikan untuk memperindahkan diri. yang diluar sana adalah saperti cermin cermin yang akan memberitahu kita apa yang kita tidak lihat berkenaan diri kita. anggapkanlah semuanya secara positif walaupun pahit untuk ditelan.

....................
Reply To This Comment ...................
February 11, 2013 at 1:12 AM

Bagus din,mengkritik bkn bmaksud musuh...pencacai akan mengiyakan apa yg dibuat,dan mngutuk apa yg musuh buat,wlw benda yg sama.bbeza dgn penyokong,mereka akan menganalisis dan mpunyai pemikiran yg kritis dlm setiap isu. Saya xkata hanya macai saja yg stuju promosi ni,mgkin diorg ada pemikiran yg lain.
Lg satu,najib nmpk begitu tdesak nk undi cina,sampai buka fb ah jib gor yg trus terang sy kata kerja sia2 bg seorg PM.
Beza TDM dgn PM selepasnya,bg aku; dgn cara mengerakkan hala tuju negara. TDM,lebih kepada penghayatan,penerapan idealogi dan pelaksanaan.contoh dasar pandang ke timur dan wawasan 2020. Setiap yg dirangka dterangkan secara tperinci agar rakyat faham. Tp,pm selepas beliau lebih mengutamakan publisiti dan promosi,yg bg aku tlalu memaksa rakyat utk trima. Kita blh tgk dgn projek islam hadhari,pertanian adalah pniagaan,dan skrg 1malaysia. Pantang ada huruf "i" semua jd no1!!!
Tanpa najib sedar,pelaksanaan 1malaysia rakyat masih kabur. 1malaysia?agen utk memuafakatkan bangsa malaysia iaitu bahasa kebangsaan dianak tirikan,skolah jenis kebangsaan ditambah.
Blom lg lirik merdeka kini masa balas budi...

....................
Reply To This Comment ...................
February 11, 2013 at 1:54 AM

@terjuntirukPenyokong kena sokong buta .... tang BUTA tu yang saya payah sikit nak terima :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2013 at 1:56 AM

tetap x setuju cara najib,

kadang2 kita jgn over. kalau kita nampak mcm beria2 nk amik hati org, org pn xkan hormat kita.

tun dulu x pernah buat mcm tu, tp org hormati dia kerana kualiti kepimpinan bukan stunt mcm tu.

saya rasa kesan dr ape dia buat hanyalah senyuman sinis dr cauvinis yg mungkin tgh fikir nk peras ape lagi dr kerajaan sbb najib sendiri cuba sedaya upaya nk bodek derang.

bila najib nk play ball dgn derang? dulu kita kasi mcm2 derang jawab ape di sabah?

terutamanya pada mereka yg hanya tau amik kesempatan dan tidak tahu mengenang budi lebih baik kita jgn terlalu beria2 nk amik hatiderang.

sudahlah kami ni pn x mendapat layanan special mcm tu.

lebih2 lagi bila dh semacam xnak menghormati islam dan hak2 bumiputera, xkan la nk ditatang mcm anak emas?

melayu hampa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 8:28 PM

@dinturtle Melayu atas pagar tunggu dan lihat. Undi silent majoriti ni penting....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 8:29 PM

@Anonymous

Saya amat bersetuju dengan anda. Saya bosan dengan tindakan Najib...

Post a Comment