........... Hidung Harun Taib @ Pas Tak Boleh Bau Hancing Kena Kencing Dap | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Hidung Harun Taib @ Pas Tak Boleh Bau Hancing Kena Kencing Dap

Tuesday, February 19, 20134comments

KUALA TERENGGANU 18 Feb. - Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib mengecam Pengerusi DAP, Karpal Singh yang dilihat memperkecilkan peranan Majlis Syura Ulama Pas dengan menganggap majlis itu hanya bersifat minoriti dalam parti sekutunya itu.

Sambil menyifatkan Karpal sebagai 'tidak tahu apa-apa' tentang Pas dan 'kehabisan modal', beliau menegaskan, Majlis Syura Ulama Pas berada di kedudukan tertinggi sekali gus mempunyai kuasa lebih besar dalam membuat sebarang ketetapan atau keputusan parti.

Pada masa sama, jelasnya, Majlis Syura Ulama juga merupakan pemegang polisi atau dasar parti dan peranan pentingnya itu tidak boleh dipertikaikan dan mesti dihormati.

"Karpal tak tahu apa-apa dalam parti Pas sebab dia orang luar. Dalam Pas, Majlis Syura Ulama lebih tinggi kuasanya malah merupakan pemegang polisi atau pun dasar parti." Utusan

Good DOG, Good DOG !
Hahahaha .... nampaknya Harun Taib melenting bila maruah Majlis Syura Pas dikencing oleh anjing Karpal. KLiK. Tapi bila saya baca balik kenyataan Karpal semalam, saya SOKONG beliau. Malah kenyataan balas dari Harun di atas tidak mengubah apapun !

“Majoriti 2/3 (DAP dan PKR) tetap dengan pendirian yang sama. Walaupun, Pas menukar pendirian bersetuju dengan keputusan Majlis Syura Ulama Pas iaitu ALLAH tidak boleh digunakan."

“Majlis Syura ulama Pas adalah satu bahagian kecil dan tidak mewakili majoriti. Keputusan Majlis Syura tidak boleh atasi keputusan yang diumumkan ketiga-tiga pemimpin utama PR,”

Sebab apa saya katakan begitu ? 

Karpal bercakap dalam konteks hubungkait / pengaruh Majlis Syura Pas dalam Pakatan Rakyat sedangkan Harun bercakap soal dalaman Pas. Karpal bercakap tentang bumi, Harun bercakap tentang bulan hehehehe ...

Majlis Syura mungkin menjadi penentu dasar parti Pas tapi dalam menentukan dasar PR, Majlis Syura Pas ciput, nothing, nada, yileek, kosong, tak relevan..

Contohnya dalam isu kalimah Allah, kalaupun Majlis Syura kata A dan parti Pas ikut sama kata A tapi kalau PR kata B, ia TETAP B !
Maknanya, jika PR menjadi kerajaan, dasar kerajaan PR adalah B walaupun Majlis Syura @ Pas kata A.  FAHAM ? 

Saya hairan kenapa ratusan ribu penyokong Pas boleh tak nampak benda semudah ini ? Korang TAKSUB ke apa pada pemimpin ? 

Semua yang pemimpin cakap, korang percaya BUTA jer ? Korang tak percaya yang Pemimpin Pas pun pandai menipu korang hidup2 ?
Tengoklah kenyataan Harun diatas ..... bunyi macam mempertahankan maruah Pas tapi sebenarnya langsung tidak menyanggah apa yang Karpal katakan.

Jika tak percaya, jawab pertanyaan ini - Adakah PR punya pendirian yang SAMA atau BERCANGGAH dengan Pas dalam soal kalimah Allah ?

Adakah PR punya pendirian yang SAMA atau bercanggah dengan Pas dalam soal Hudud atau apasaja berkaitan Islam ? 

Kemudian bila Karpal sebut tentang suara setiap parti dalam PR adalah SAMARATA yakni 1 suara setiap parti, contohnya jika Dap dan Pkr setuju tapi Pas tidak setuju ia bermakna 2 lawan 1, dan majoriti yakni 2 menang ..... saya ingin bertanya - Jika begitulah sistemnya, apakah relevan berapa banyak kerusi Parlimen yang dipegang oleh setiap parti ?  

Apa bezanya kalau Dap cuma 30 kerusi dan Pas 60 kerusi kalau suara tetap juga 1 buat Dap DAN juga 1 buat Pas ? 

Bayangkan ..... Pas yang punya 60 kerusi terpaksa Bersetuju Untuk Tidak Bersetuju dengan Dap yang cuma punya 30 kerusi ...... apa ke bangang Pas boleh terima cara sebegitu .... tak rasa diHINA ker ?

Hahahahahahahaha .... anjing Karpal sudah kencing sama Pas lagi ! Saya tertanya juga, orang Pas tak bau hancing ke ? Ker hidung orang Pas semua tersumbat ?

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 19, 2013 at 2:33 PM

aufff3!grrrrr.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 19, 2013 at 3:49 PM

Pemimpin bodo sampai mampus pung dok bodo situ la din...arap serebe besar bakul...otak penuh taik...penuh hasad dengki...riak dan berbagai lg...last-last ditipu idup-idup oleh puak kafir harbi....mampus la kamu puok PASshit

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 19, 2013 at 5:14 PM

Syabas Bro Din... straight to the point... tepat dan amat betul sekali bagi kita yang berfikiran waras...tapi tidak bagi puak pas... x percaya tanya dia orang... kalau Nik Aziz dan Hj.Hadi kentut sekalipun... puak2 pas akan kata wangi bak kasturi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 20, 2013 at 8:42 AM

SUDAH CAKAP BANYAK KALI..PAS HANYA ANJING DALAM PR. PAS SIBUK KATA UMNO MENENTANG KERAJAAN ISLAM, TAPI PAS SENDIRI BERTAHALUF SIYASI DENGAN DAP DAN PKR YANG TERANG DAN JELAS MENENTANG KERAJAAN ISLAM. BUKAN BODOH KAH NAMANYA TU?

OH MY MISTAKE, SEKARANG TIADA LAGI NEGARA ISLAM..HANYA NEGARA KEBAJIKAN. KALAU BEGITU, BN SUDAH LAMA MEMBUKTIKAN MEREKA ADALAH KERAJAAN KEBAJIKAN..JADI BUAT APA MAU TUKAR?

Post a Comment