........... Filem Tanda Putera - Ambiga Kata Sudah OK DiTayangkan ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Filem Tanda Putera - Ambiga Kata Sudah OK DiTayangkan !

Sunday, February 24, 20137comments

"Isu saya tentang Tanda Putera ialah mengapa mereka hanya mahu tayangkan kepada peneroka FELDA sahaja.

"Tunjuklah kepada kita semua. Biar kita adili dan percayalah kami akan adilinya... kenapa hanya kepada beberapa orang yang terpilih? Itu menunjukkan isu tersebut timbul," kata Ambiga, wanita kesayangan orang Pas. TMI

Beliau merujuk kepada penayangan pra-tonton Tanda Putera secara TERTUTUP kepada 3000 peneroka Felda pada 18 Februari baru ni.


Nah, Puteri Balqis Pas sudah berikan lampu hijau supaya filem yang belum-ditayangkan-pada-umum-tapi-sudah-jadi-kontroversi itu ditayangkan kepada KITA SEMUA.



Dari tahun lepas lagi duk dengar filem itu ditangguh2 - KLiK... kononnya sensitif pada Lim Kit Siang. Kalau tak cukup FUCK, LANCIAU dan yang sewaktu dengannya, boleh minta pengarahnya masukkan sebab saya perhatikan video2 youtube Namewee yang sarat dengan perkataan sebegitu tidak ada seorang pun pemimpin yang tegur. Takde pun diharamkan.

Sekarang ketua panel Lembaga Penapisan Filem Tidak Resmi Negara sudah kata OK, pak2 Menteri bolehlah tarik nafas lega.

Oya, tak sangka pula orang bukan Melayu dah mula berminat nak tonton filem Melayu ! Satu perkembangan sihat nih !

PS - Tak tayang karang .... Ambiga buat demo, tak tahuuuuu ....

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 1:20 PM

Hahahahahahaha puteri balqis!!!tak boleh belah gila kelakar la puak2 pas ni macam gampang gila. din boleh bagi biodata puteri balqis tak??aku terigin nak tau pasal dia...yela diorang angkat sampai jadi puteri...mesti power gila dia ni muahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
February 24, 2013 at 1:41 PM

@AnonymousCuba baca di sini - http://almukjizat.blogspot.com/2008/08/firman-allah-surah-naml-20-44.html

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 1:55 PM

tq for the link din :) tapi aku rasa tak sesuai pun jgn marah ya puak2 PAS

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
February 24, 2013 at 2:42 PM

Namewee tu KREATIF

Shuhaimi tu TAK SENSITIF

CINA biaDAP mcm Namewee ni la org Melayu WAJIB tunduk hormat apa yg dia buat terutamanya bila hina Islam, negara & Melayu..WAJIB jemput jumpa VVIP Malaysia utk diberi penghormatan

Shuhaimi ni MELAYU, jd mmg SALAH la sbb dia tak jaga sensitiviti kaum CINA biaDAP mcm Namewee ni...apa yg Shuhaimi buat bukannya ekspresi nilai kreatif, tapi mengandungi unsur2 shubahat yg boleh menyebabkan hati CINA biaDAP yg mulus suci tersentuh sayu

kalau sbb puteri Balqis PAS bg green light baru nak tayang, mmg BENGONG le jawapnya....tayang je lepas PRU-13....kan UNDI CINA lagi penting

....................
Reply To This Comment ...................
February 24, 2013 at 3:38 PM

@Otak geligasaudara ni marah2 je hari ni ? :))

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 4:59 PM

Sekarang ni jangan main-main, orang Melayu nak buat apa pun mesti kena dapat permission dari kaum lain. Dah tak rasa Malaysia ni safe haven untuk orang Melayu. Baik kita duduk di Amerika saja. Sekurang-kurangnya kat sana tak de Ambiga, Lim Kit Siang, Karpal Singh, Teresa Kok , Anwar Ibrahim, dan yang sewaktu dengannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 24, 2013 at 9:02 PM

Jengjengjenggg....antara syarat2 wajib tayang yg baru diperkenalkan ialahhhh...."mesti mendapat restu dari puak2 pembangkang laknatullahhh..";barulah sesuatu filem yg dihasilkan,terutamanya mengenai perjuangan org2 Melayu @ mengenai pemimpin2 agung Melayu blh ditayangkan...takbirrr!!!!

Post a Comment