........... SONAMU ? Alhamdulillah SEGALAnya Tenang ...7:40am 7 Jan | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

SONAMU ? Alhamdulillah SEGALAnya Tenang ...7:40am 7 Jan

Monday, January 7, 20137comments

8:45 am
Pantai Batu Buruk 7 Januari 2013 jam 7:40am

Diatas adalah gambar terkini yang saya baru ambil menunjukkan suasana Pantai Batu Buruk @ Laut Cina Selatan. Nilaikan sendiri ..... ( awan tebal sikit tu biasalah musim tengkujuh )

Takde angin kuat, langit cerah, laut tenang ..... malah hujan ribut berlebihan yang diramalkan pun tidak nampak tanda2nya ...

Benarlah, ribut Sonamu telah Allah alihkan dari melanda pantai Kuala Terengganu dan mungkin negara kita. Alhamdulillah. Kita sekadar meramal dan merancang, Allah yang menentukannya.

Seperti yang saya tulis semalam ( KLiK ), tidak salah kita berjaga2 tapi kepada pihak2 tertentu janganlah sebarkan berita yang diperbesarkan sebab ia bakal mencetuskan panik... ( ie pihak hospital sudah memindahkan barang atau TNB akan putuskan elektrik, minta orangramai stok makanan dll )

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 7, 2013 at 8:21 AM

alhamdulillah.saya pun risau...walaupun saya kje kat kl..tp parents masih di ghanu.harap semuanya masih terkawal :)

Yes..kepada yang berkenaan...janganlah buat cerita yang OVER.bikin panik saja.

....................
Reply To This Comment ...................
January 7, 2013 at 8:29 AM

Orang itu ada nilai, bila dia bernilai. Maklumat adalah nilai yang dikira bernilai. Jadi oleh itu ramai yang hendak menyebar maklumat supaya mereka bernilai. Biar kita menjadi penjual mutiara daripada penyebar sampah.

Dinturtle salah sorang penjual mutiara dari Pantai Timur.

....................
Reply To This Comment ...................
January 7, 2013 at 8:32 AM

U MY FRIEND ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
January 7, 2013 at 9:25 AM

Always:-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 7, 2013 at 10:21 AM

ni semua berkat doa tok guru lah

kalau jadi bencana

ni semua bala kerana tolak perjuangan kita


puiiiii

....................
Reply To This Comment ...................
January 7, 2013 at 4:16 PM

Saya kat UiTM Dungun. Tadi ada ribut dan sekarang nie angin tengah kuat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 9, 2013 at 9:25 AM

berhati2 adalah lebih baik...better kabokan daripada kalo dah jadi. di katakan x ambil berat dan takkan tak tahu, semcm bila kejadian tsunami dulu. tak da amaran la ape la. dh tak jadi alhamdulillah. at least kita dah ambil langkah berhati2. mencegah lebih baik dr mengubati...dh ada amaran mungkin kita leh berdoa moga di jauhkan. dan mungkin berkat sebab dengar desas desus maka semua dok pakat doa siang dan malam moga di jauhkan. so kalo tak di kabo semua leka, mungkin leh jadi. allah menduga pelbagai cara...dgn cara itu mungkin kita jadi dekat dan benar2 bergantung dgn kekuasaannya yang kekadang manusia lupa.

sama2 muhasabah diri.

Post a Comment