........... Siapakah Pas Mahu Memonopoli Islam ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Siapakah Pas Mahu Memonopoli Islam ?

Thursday, January 17, 20134comments


- Orang Islam WAJIB sokong Pas ?

- Dasar Pas adalah Islam ? Mungkin ...... tapi adakah TINDAKAN kepimpinan dan ahli Pas itu sesuai dengan dasar yang Islam itu ? Persoalan ini yang sentiasa menjadi persoalan kita tapi dispin kan oleh Pas kononnya kita bila mengkritik Pas bermakna kita mengkritik Islam. 

- Matlamat Pas ialah menegakkan negara Islam ? Ye ke dok ? Yang saya tahu pemimpin Pas kata Negara Islam BUKAN perjuangan Pas, yang kita selalu dengar Pas memperjuangkan Negara Berkebajikan.....

- Benarkah Pas menolak Kebangsaan, sekular, komunis, kapitalis dan ideologi2 ciptaan manusia ? Jika itu alasan sebenar Pas menolak Umno, kenapa Pas boleh pula berkawan dengan Pkr dan Dap ?

Jika diberikan alasan memilih 'menolak yang lebih teruk', sekiranya ditakdirkan menang...... apakah Pas akan menolak Pkr dan Dap ? Atau TERUS BERSAMA parti2 yang berideologikan ciptaan manusia ?


Apakah sebenarnya ideologi ciptaan Allah  ? Islam berpandukan alQuran dan Sunnah.

Tapi bagaimana mahu diTERJEMAHkan alQuran dan Sunnah itu dalam bentuk Perlembagaan dan Undang2 yang sesuai untuk negara kita ?

Adakah terjemahan orang lain dianggap sebagai ciptaan manusia sementara terjemahan orang Pas dianggap cara Islam ? Siapa yang berhak untuk melakukan terjemahan itu ? Siapa pula yang berkuasa menentukan terjemahan siapa yang betul dan salah ?

Adakah Buku Jingga yang menjadi pegangan bersama Pas dalam PR itu bukan ciptaan manusia ? Atau Pas mahu mendakwa Buku Jingga itu sebagai mewakili ideologi Islam ?


SIAPAKAH PAS MAHU MEMONOPOLI ISLAM ? ? ?

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 17, 2013 at 12:46 PM

Pas cuba mendapatkan undi yang sedikit dengan melupakan yang banyak, parangai mat jenin, orang tamak selalu rugi je

....................
Reply To This Comment ...................
January 17, 2013 at 3:12 PM

"Bila mengkritik Pas bermakna kita mengkritik Islam." kalimat inilah salah satu akar kearah mempergunakan agama untuk melindungi kejahatan pas.
kebijakkan pemimpin pas ialah mengandingkan pas dengan islam, supaya orang melihat pas itu sebagai islam dan islam itu juga pas. dengan lesen 'besar' ini, maka mereka boleh mencaci, menghina dan memperlekeh parti dan pemimpin parti umno, tapi bila org kritik dan membalas segala cacian mereka, maka mereka mendakwa org2 itu telah mencaci islam.
Tanpa disedari (atau memang disedari oleh pas), membawa kepada sangkaan, tindak tanduk pas yang kebanyakkan jauh dari agama telah menyebabkan orang menyangka bahawa agama islam itu tidak baik malah sama sahaja dgn agama lain. inilah akibat dari penggunaan agama untuk maksud politik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 17, 2013 at 6:49 PM

Pas perasan mereka memperjuangkan islam. Perjuangan yg penuh dgn hasad dengki dan nafsu benci belum tentu diredhai Allah. Mereka hanya claim aaja begitu

Org yg berfikir akan nampak hakikat ini. Org yg tidak lebih suka mengikut walaupn tau dlm hati dgn perjuangan yg serba x kena.

Begitu dangkal pemikiran org yg begitu mudah tertipu dgn serban ceramah dan petikan ayat dan hadith walaupn org yahudi juga mampu buat begitu.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 18, 2013 at 4:17 PM

ANDA TAHU SEBAB APA KAFIR HARAMJADAH SEPERTI PATRICK BEGITU BERANI MENGHINA ISLAM? SEBAB DIA KELIRU ANTARA ISLAM DENGAN PAS. PAS HANYA SEBUAH PARTI POLITIK. PAS PERASAN MEWAKILI SELURUH UMAT ISLAM NEGARA INI DAN MENCANANGKAN MEREKA LEBIH ISLAM DARI ORANG LAIN. JUSTERU, BILA PAS BUAT HAL SEPERTI DI KEDAH ITU, HABIS UMAT ISLAM KENA MAKI HAMUN. PADAHAL YANG BUAT TAIK ADALAH PAS. KENA PULA YANG MEMAKI ITU KAWAN DIA SENDIRI SI DAP HARBI...ANGGUK2 SAJA LAH. TARBIYAH KONON...

Post a Comment