........... Puak Ahlul Kitab Hadi Dan Pas ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Puak Ahlul Kitab Hadi Dan Pas !

Saturday, January 12, 20135comments

Merujuk kepada point saya dalam artikel sebelum ini ( KLiK ) dimana saya katakan yang Hadi serta pemimpin2 Pas lain sering mengalihkan ISU UTAMA dari yang SPESIFIK kepada isu semasa kepada yang UMUM atau berbentuk TEORI semata2, bagi menghalalkan segala tindakan mereka, saya teringat dua minggu lepas waktu Hadi keluar dari persembunyiannya ekoran isu Amanat Hadi, beliau ada berkata - 

Secara dasarnya zaman Nabi dulu .. Perjanjian Hudaibiah antara Nabi dengan orang bukan Islam, orang bukan Islam guna kalimah Allah.

Kenapa orang Islam boleh makan sembelihan orang Yahudi dengan Kristian ? Sebab dia nak sembelih dia sebut Allah.  ( KLiK )


Itu satu lagi contoh maksud saya. Kita memperkatakan isu Kalimah ALLAH ini dalam konteks semasa dinegara kita iaitu berkaitan penggunaan ALLAH dalam alKitab tapi Hadi pergi sebut cerita 1400 tahun dahulu dan menyamakan keadaannya dengan sekarang.

OK, apakata kita layan dan ikut rentak Hadi ..... jadi Hadi mahu SAMAKAN puak2 Kristian dalam Dap seperti orang Yahudi dan Kristian dahulu kala ?

Apakata Hadi mulakan dahulu dan diikuti oleh orang Pas yang lain, makan sembelihan mereka dibawah ini yang Hadi mahu samakan dengan golongan ahli kitab -


Puak Ahli Kitab Haji Hadi Dan Orang Pas

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 3:05 AM

Salam,

Kalau binatang ni org Islam sembelih halal ker haram der...

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 3:20 AM

Pada Hadi dan orang Pas, jawapannya bergantung apakah akan mengguris perasaan kafir Dap dan mejejaskan sokongan politik dari orang bukan Islam....

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 3:22 AM

Pemalas betul si hady ni nak guna otak. Ikut sedap dia je buat keputusan atas nama Islam. Bila pulak org islam kat Malaysia ni lantik dia jadi wakil? Ckp bg pihak pas udah la.

Alih2 presiden ckp boleh, majlis syura ckp nak kaji. Apa punya bengap la parti dorang nih. Ni yg susah bila org jenis tak cukup zat ni, rakyat Malaysia angkat jd pemimpin. Lemah!

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 4:57 AM

Well said....

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
January 12, 2013 at 7:31 AM

Ahli Kitab dahulu ialah penyambungan pengamal risalah antara nabi ke nabi yang terputus .Nak kata puak kristian loni ahli kitab adalah terlalu jauh bezanya.Cara senang biar Guang Eng sembelih ayam dan kasi kat Tok Lebai PAS makan...mahu ke dia ?

Baru sesuai dengan kenyataan tersebut....ish-ish...politik punyai idea

Post a Comment