........... Kereta2 Kegemaran Mereka Yang Buat Benda Pelik ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kereta2 Kegemaran Mereka Yang Buat Benda Pelik ?

Wednesday, January 16, 20135comments


Mitsubishi Grandis
Membaca artikel TMI mengenai perbicaraan Datuk Senyum ( sikalang kulang senyum ) yang berdepan saman berkaitan NFC buat saya tertanya-tanya .......
Mitsubishi Triton

Beliau dikatakan membelanja lebih RM400k membeli 3 buah kenderaan pada bulan Disember 2011 !

Apa yang buat saya tertanya2 adalah - Kenapa ek, orang Melayu KALAU ADA PELUANG JER, suka sambar kereta dulu..... dahlah tu, beli tak pandai nak cover line dah ?


Volvo Aeroback
Adakah pembelian kereta dalam keadaan yag mencurigakan merupakan tanda seseorang itu ada buat benda pelik ? Wallahualam .....

Adakah ini CONTOH kereta2 kegemaran mereka yang berkenaan ?
Mitsubishi ASX



Mercedes E240
Toyota Hilux

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 16, 2013 at 10:33 AM

ini cerita pasal waibi yang kononnya beli kereta untuk kawan tapi guna nama sendiri tu ke??
kalau dah percaya sangat dgn kawan tu, apsal tak jadi penjamin je?

4buah kereta high class dlm 4 tahun..perrghhh

....................
Reply To This Comment ...................
January 16, 2013 at 11:49 AM

Waibi mana pulak ni ? Ada kaitan ker ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 16, 2013 at 1:26 PM

Din, keluar topik sikit. Blogger-blooger PR tengah hebat mengutuk Sharifah Zohra dan kiatkan dgn BN? Termasuk Sheikh Besar Parasit Dr Maza. Beliau ingin jemput Bawani yang kafir itu sebagai tetamu. Malangnya bila Hj Hadi melekehkan Cikgu Non, Dr Maza tak pula tergerak untuk membela atau menjemputnya ke rumah. Rupanya 'ulamak' ini sangat selektif dalam responnya. Beliau juga penyokong kalimah Allah diguna oleh gereja. Anehnya isu-isu besar yang menimpa umat - akidah & perpecahan tidak menganggunya dan isu Bawani lebih menarik perhatian. Harap topengnya akan terlondeh dan umat Islam dapat lihat niat sebenar Dr Maza.

....................
Reply To This Comment ...................
January 16, 2013 at 1:40 PM

Point yang bagus ! Akan saya gunakan nanti, TerimaKasih :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 16, 2013 at 3:39 PM

mamat tu memang memalukan..asal ada point nak tonjolkan diri..maka dia akan ambik..dlm kes kalimah Allah macam tu, kes listen pun camtu jugak..malu eh mengaku ulamak tapi bias..

Post a Comment