........... Kalimah ALLAH - Mat Sabu Nak Kenakan Anwar Pulak ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalimah ALLAH - Mat Sabu Nak Kenakan Anwar Pulak !

Friday, January 4, 20131comments


Cuba baca kenyataan Mat Sabu mengenai pendirian Pas dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh Bukan Islam seperti dilapor TMI -

“Presiden PAS (Abdul Hadi Awang) pernah keluarkan kenyataan pada tahun 2010 untuk tidak melarang penganut agama selain Islam untuk menggunakan kalimah Allah.

“PAS masih kekal dengan pendirian itu,”

Tak pasti kenyataan Hadi ini Mat Sabu yang sebut atau TMI yang korek balik -

“Kesimpulannya, kita tidak boleh melarang mereka menggunakan perkataan Allah di kalangan mereka sendiri, dalam ibadat mereka dan amalan mereka, walau pun salah maksud dan maknanya yang asal mengikut bahasa kita,” kata Abdul Hadi dalam kenyataan bertarikh 7 Januari 2010.

Mengambilkira kenyataan2 pemimpin2 Pas lain seperti Tuan Ibrahim yang menentang penggunaan itu dan juga kenyataan Anwar semalam yang mempertahankan hak orang Islam keatas kalimah ALLAH sejak 2010, saya tak reti dah nak komen pendirian Pas atau Pakatan Rakyat sebenarnya apa ?

BERCELARU SEKALI ! Macam nombor bilik 121 ..... 

Yang sebenar-benarnya pendirian Pas ni apa ? Kalau cakap KETUA PENERANGAN PUSAT pun tak boleh pakai dalam isu sebesar ini, LETAK JAWATAN jerlah. 

PS - Atau Pas sebenarnya nak kenakan Anwar balik ( KLiK ) sebab berkonspirasi nak jatuhkan Hadi melalui isu Amanat Hadi ? Yalah ... TIMING Mat Sabu ni sehari lepas kenyataan Anwar semalam.... macam sengaja jer nak malukan Anwar...

Share this article :

+ comments + 1 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2013 at 1:42 PM

Pd pendapat aku..

1. Anvar tu menipu sekali lg. Dan penipuan terbaru adalah yg kelmarin tu. Tak habis2 nak menipu mamat ni. Bilalah nak bertaubat. Sampai sorg kafir yg oku pun suruh dia bertaubat. Betul2 menjatuhkan maruah seorang muslim.

2. Pas mmg bodoh.

Itu je.

Post a Comment