........... Kalimah Allah - Karpal Minta Hadi Ubah Pendirian Majlis Syura | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalimah Allah - Karpal Minta Hadi Ubah Pendirian Majlis Syura

Sunday, January 20, 201313comments

Saya agak ketinggalan bas nak mengulas rayuan Karpal kepada Hadi supaya dapat mengubah semula pendirian yang diambil oleh Majlis Syura dalam isu penggunaan kalimah Allah dalam Bible Melayu. Untuk dibuat rujukan lain kali ....

“Adalah penting untuk Majlis Syura Ulama Pas mengambil satu pendirian yang sama dengan PR dan saya harap Abdul Hadi dapat menentukan pendirian Majlis Syura." kata Karpal.

"Saya merayu kepada Abdul Hadi agar dapat menentukan semula pendirian Majlis Syura ini,” Sinar

Pendek jer kenyataan Karpal tapi impaknya besar. Sekurang2nya nada Karpal lebih sopan berbanding Azmin ! Karpal menggunakan pendekatan meRAYU ( hehehehe ) berbanding Azmin yang bagi saya seperti memperlekehkan peranan Majlis Syura dalam Pas.

Saya rasa Karpal tak faham apa itu 'Majlis Syuria' .... nak sebut pun tergeliat lidah -




Karpal ingat sesenang itu untuk Hadi minta Majlis Syuria ubah apajua keputusan ? Apatah lagi mesyuarat dipengerusikan oleh Nik Aziz ..... ke Karpal nak lihat Hadi dan Nik Aziz bergaduh ?

Karpal menilai dari sudut politik sementara Majlis Syura menilai dari sudut agama ....Hadi pula ? Kita sama2 tunggu dan lihat ......

Mungkinkah akan berulang lagi keadaan Bersetuju Untuk Tidak Bersetuju antara Pas dan Dap dalam isu ini ?

Saya rasa iya .... kalau isu Hudud mereka boleh berkompromi, kenapa tidak isu kalimah Allah... yang penting ABU ! Umno kena ditumbangkan APAPUN kos nya.... kan ? Halal haram belakang kira. Apapun percanggahan pendirian, semua tu boleh kasi settle lepas menang. Macamana rupanya kerajaan bersama Pas - Dap - Pkr , wallahualam.... Semuanya main bersetuju untuk tidak bersetuju .... Yang setuju cuma satu jer iaitu ABU.

Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 20, 2013 at 9:31 AM

as salam pok chik dinPenyu...

TGHH tak termasuk dalam ahli majlis syura PAS ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 10:23 AM

main belakangpun belakang kira juga.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 11:22 AM

Bro,
Dlm sinar today jugak ada statement dari setiausaha majlis syura kata its firm & tak akan tarik balik...
Kita just sit back & tengok apa akan berlaku lepas ni. Sebiji macam drama korea. Tapi jgn terkejut ada statement kluar : INI SEMUA SALLAH UMNO!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 11:29 AM

Abg din...

Agak2 pas akan konar baring, u-turn atau tebabas masuk gaung dlm isu nie?hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 12:13 PM

Karpal ingat majlis syura nih macam majlis mesyuarat PIBG ka?sesuka hati nak suruh tukar keputusan..pemimpinan pas pun bengong layan sangat OKU tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 12:21 PM

harus kata akal Hadi akan berpihak kepada politik dan akhirnya Nik Aziz akan ikut serta. maka tinggallah majlis syura terkapai kapai. mungkin ada diantara mereka akan letakkan jawatan dan akan segera digantikan pulak dengan golongan ular dalam semak. Mat Sabu dan Khalid Gereja mungkin akan mengisikan kekosongan. pencacai akan tetap mengikut kepala gerabak.

apa nak jadi dengan parti PAS tuh. ketara sangat DAP telah dan sedang memurtadkan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 12:26 PM

Kegagalan pas lg...bkn stakat xdpt nyebarkan islam kat dap,nk terangkan pasal islam pon xblh. Maksud majlis syura pon dap xfhm

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 12:31 PM

Dl pas paling benci anwar ibrahim. Mcm2 depa kata kat anwar. Dr slh guna kuasa,pluralism,sampai mliwat. Kini anwar dipihak depa,kenyataan dl xpnh dtarik blk,tp anwar lah yg diangkat jd pmimpin. Bukti pas dgn agama islam sgt jauh. Jd jgn harapla nk ptahankan kalimah Allah dl. Jenis nk kuasa dl,dh dpt br fikir mcm mn nk perintah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 1:07 PM

Sampai bila la pas nak jadi keldai.Kesian je nengoknye.Ape yang mereka perjuangkan tentang Islam?buka mulut ja kene tegur.Pastu menurut ja arahan parti lain..memang ditakdirkan mereka hanya layak jadi keldai saja..hahaha..simpati betuila..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 2:44 PM

Saya rasa pendirian hadi tak penting. Begitu juga dengan keputusan Majlis Syura juga tidak akan memberi kesan kepada permuafakatan dalam PR. Ini kerana DAP juga sebenarnya terdesak memerlukan undi dari ahli-ahli PAS.

....................
Reply To This Comment ...................
January 20, 2013 at 3:35 PM

Sudah semestinya bro..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2013 at 11:26 PM

Tertanyer2x?????????

TGNA selalu sebut ... 'kito dalam pakatan rakyat nie ado pas, kalu ado2 gapo pas ado, pas buleh tegur. Supayo jaley pakatan nie jaley islam. Bukey macey umno, dio tohok dasar islam ambil dasar kebangsaae'..

TGHA pula baru2 nie kato ... 'kito dok merintoh lagi, lepas merintoh baru kito tentu dasar, dan buat keputusang'...

Kalu lagu nie la puok2 hok nk berangan nk jadi pemerintah Malaysia la, alamak kelam kelibut la negara.

Yg pertama - kalu la pas tue buleh bimbing dan kito kato tegurlah dap pkr dalam pakatan, sapa ko hari nie ambo x rajin tgk pendapat pas di guna pakai dlm dasar pakatan. Klau la di guna pakai xdokla karpal singh buleh mitok pas tarik balik kptsn mjlis syura. X taula klau air tawar tok guru kurang kick.hehehe...

Yg kedua - klau la satu dasar tok leh nk diputuskan, mako xsohla berangan nk jadi pemerintah. Buay nayo ko rakyat yah. Lagu mano pas nak hidup klau dari loni tokleh nk buat satu2 kptsn terutama yg membabitkan ketinggian dan kemulian agama islam. Nok kato x rajin merintoh negeri , 2 3 buah negeri doh dia pegang. (Serban besar x selamonya menarik undi wahai tok guru).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2013 at 10:10 AM

yaaaaa..

PAS dan DAP mula bermain drama...

Post a Comment