........... Holy Book Reading - Apakebendanya ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Holy Book Reading - Apakebendanya ?

Sunday, January 27, 20136comments

Minah ni macam pernah tengok la..... tapi dimana ya ?
Ni apakebendanya sesi Holy Book Reading atau Sesi Membaca Kitab Suci sepertimana laporan blogger EP dan CTS ? Tak perlu sebut pun saya percaya ramai akan meneka lokasi adalah di Penang.


Bertempat di Dataran Pidato, Padang Kota Lama/Speakers' Square, Esplanade, Penang, kira-kira jam 12.00 tengahari hingga sekarang, sebuah kumpulan bebas yang amat dikenali mempunyai hubungan yang rapat dengan SUARAM dan ALIRAN telah menganjurkan sessi "Holly Book Reading" di mana penganut-penganut Agama Kristian, Hindu, Buddha dan Islam dijemput membawa kitab masing-masing.

Ketua kumpulan ini yang dikenali sebagai Kevin, 016-5515429, memberitahu kononnya tujuan sessi berkenaan adalah untuk memahami Agama di antara satu sama lain. Semua ini adalah satu pembohongan. Semua ini adalah merupakan agenda tersembunyi puak-puak Yahudi yang cuba menyamakan Agama Islam dengan Agama-Agama lain. Mereka mahu hina dan memusnahkan Islam. - CTS



EP difahamkan progrm ini dianjurkan oleh Citizens of Independent Journalist, sebuah NGO yg pro kepada pakatan haram. Sesi "Holy Book Reading" ini diadakan di Dataran Pidato, Pulau Pinang di mana penganut Islam, Kristian, Hindu, Buddhist turut dijemput dgn membawa kitab suci masing nasing. 

Kumpulan ini diketuai oleh Kevin. Kononnya, tujuan sesi itu adalah memahami agama di antara satu sama lain & wujudkan perasaan saling mengormati di antara agama !! - EP



Mengambil kira tajuk yang digunakan, nampaknya seperti mereka membaca dan BERKONGSI maklumat / kefahaman dari kitab suci agama masing2. Kita akui hak penganut agama lain untuk mengamalkan kepercayaan mereka tapi janganlah sampai kita MENGIKTIRAF kitab2 mereka pula SETARAF dengan kitab alQuran.

Kita harus berhati2 dengan agenda licik pro Pluralisma. Sebarang usaha untuk menyamatarafkan semua agama tidak akan dilakukan secara terang2an, ada peringkat2 dan tanpa disedari.

Apapun, perhatikan placard yang Minah tu tayang - Holy is Full of Holes -  Ia berupa satu bentuk sindiran.... biasanya digunakan HOLEY yang maksudnya Full of holes atau berlubang2 tapi minah tu mengejanya H-O-L-Y yang membawa maksud SUCI. Walaupun sebutannya sama tapi maksudnya berbeza.


Rasanya mereka bergurau jer kot dengan ayat tu... macam HOLY Shit atau HOLY Mackerel  hehehehe tapi silap haribulan boleh jadi serius.....

Mereka saja yang tahu apa yang cuba disampaikan.... Wallahualam.

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2013 at 9:17 PM

Minah melayu yang hadir tu babi betina peliharaan Dapigs laknatullah

....................
Reply To This Comment ...................
January 27, 2013 at 9:22 PM

bagaimanalah perasaan muda mudi Islam yang turut sama dalam program itu. ada kah mereka benar benar faham akan Islam hingga mahu dikongsikan atau dibincangkan dengan penganut agama lain atau mereka mereka inilah yang akan bersama sama merosakkan kesucian Islam itu sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
January 27, 2013 at 9:22 PM

@Anonymouserrr ... cuba ambil dari sudut positif komen diatas ya...

....................
Reply To This Comment ...................
January 27, 2013 at 9:30 PM

@انتارا_كيتTerfikir juga tadi tapi tak tertulis takut dituduh mempertikaikan tahap keIslaman orang lain ... dibahagian komen takper :)

....................
Reply To This Comment ...................
tukang telek
January 27, 2013 at 11:47 PM

Minah yang berkain merah dilehir tu pernah tengok di dataran merdeka dalam kemah berdua duaan dengan jantan.

....................
Reply To This Comment ...................
January 28, 2013 at 11:10 AM

Setiap panel ahli pbahasan mst jemput org yg selayaknya utk brucap. Org yg arif dan berilmu tinggi. Apatah lg soal yg melibatkan isu sensetif,isu agama khususnya. Jd,apa qualification utk siperempuan berambut abu bakar ela,tudung dileher tu bcakap?dia bcakap bagi pihak siapa?cik adik manis btudung litup pegang kitab suci apa? Mgkin dia pndai,tp kena hati2. Nmpk tujuan mcm elok,tp kena tau la,org bkn islam xkan bsetuju dgn akhidah islam sehingga kita ikut cara bukan islam. Prasan gak,sepanduk hitam yg dipegang ada gambar 2glasses of wine. Simboliknya mmg bdamai,tp dgn cara siapa?

Post a Comment