........... HKR112 - So... Berapa Ramai Tadi ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

HKR112 - So... Berapa Ramai Tadi ?

Saturday, January 12, 201336comments

Sooo .... habis dah HKR112 ? Seperti biasalah, selepas ni rakyat akan berdebat dari segi JUMLAH PESERTA, berapa ramai yang hadir di Stadium Merdeka. Hehehehehe .... Itu jelah motif berhimpun sekarang ni, nak tunjuk RAMAI.

Saya dah jangka memang ramai .... tapi berapa puluh ribu ? Berapa ratus ribu ? Berapa juta ? Kapasiti Stadium Merdeka 30k campur yang kat atas padang 10k campur angka ehsan 10k ..... jumlahnya tak lebih 50k ... OK ?


Apa dia ? Tak puas hati sebab rasa ramai lagi ? Okla, saya tambah 10k lagi jadikan maksimum 60k... Tak senyum pun ? OKlah, tambah 10k lagi jadikan 70K ! Boleh terima tak ?

Apa yang berlaku adalah penyokong parti pembangkang berkumpul beramai2 sebanyak 70k diStadium Merdeka. ITU SAJA .


Rakyat Malaysia berjumlah LEBIH 28 JUTA .... jadi fikirkanlah ...

Share this article :

+ comments + 36 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 6:22 PM

Assalamualaikum....

Adakah sbb ini mereka tidak mahu buat di Stadium Bukit Jalil? takut nampak ruang2 kosong....

Apa pun UMNO/BN perlu memandang hal ini secara positif agar dapat meningkatkan lagi mutu perkhidmatan kepada rakyat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 6:27 PM

lain kali jangan guna perkataan 'Himpunan kebangkitan rakyat' sebab aku dengar pun naik geli bulu roma aku. lain kali guna la 'kebangkitan penyokong tegar pakatan haprak yang rapuh lagi busuk yang suka guling-guling atas jalan' macam tu baru betul!

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 6:33 PM

Ingatlah sejarah kekalahan Team Harimau Malaya kepada Team Singapore dalam piala AFF Suzuki baru-baru ni. Penyokong Harimau Malaya 80,000 orang, penyokong Singapore cuma 500 orang je. Tapi Singapore menang 2-0.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 6:43 PM

Pakat2 bilang la kiter sumer. Jangan lepas 3 minggu ader pulok kabo kat tokong penang ... 'aiya bos! Sudah salah kila la! Itu mau kasi masuk jgk lagi satu olang' .... hehehe ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 6:50 PM

Bro...kamu tk kira lg yg tiap sorang tu mewakili 40k orang yg tk datang...hehe...lingkup BN wei...

anti PAScib*i

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:15 PM

Yang penting semuanya selamat dan tak kecoh :)

Tapi betul juga, ada bagus juga pembangkang yang ada kekuatan

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:15 PM

HKPTPHYRLBYSGAJ - Panjang sangat tu bang !

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:16 PM

Ada pulak gitu .....:)

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:31 PM

Kita tunggu 2-3hari lagi... apakah rakyat akan bercakap tentang HKR112 lagi atau tidak....

Kalau takde impak, nampaknya buang masa jer la... Himpunan sia-sia

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 7:36 PM

Assalamualaikum pak din... 2 3 hari nie... blog citer pasal hkr... maka terkuburlah isu Kalimah Allah... diharap blog pro BN ttp ngan isu ini... pasal blog pr payah nak counter attack blk.... last sekali hj hadi ckp salah umno... umno.. buat tubik isu nie dekat pilihanraya.... adoilah... bukan lge yg keluar sttment masa krismas ari tue... bukankah isu ini Allah ini dap ambik kesempatan pada pilihanraya Serawak... saya lihat.. taktik anwar nak kan fix deposit sabah serawak je... tu yg lge highligt balik tu.... hjadi tarik nafas lega pasal isu amanat jd kurang... tapi isu ini jika dijelas elok2 oleh kerajaan... pr merana lgi lah...

Pak din ..tak de analisis kencenderungan pengundi ke... jika2008 ramai berbulu ngan paklah... sekarngmungkin kembali bersma bn... tapi bgmana pengundi baru..rata2 org muda yg JIWA suka memberontak... melawan... geng2 inii... kurang nak fikir mana baik buruk... janji lawan je... kena puluk pr tak de kerja lain selain kerja menghasut... tak nampak pihak kerajaan nak dedahkan fakta kat dia org nie.... takkan baucer hp je...baucer org muda je....

Apa2 pun... suka baca blog pakdin ngan helen...

Zz

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 7:40 PM

Bab kumpul org puak2 ni memang le.....dah takde kerje kan.....nak tanya sikit.....himpunan ni ada edar bible versi melayu ke......patut pas main peranan bagi bible.....perjuangam pas nauzubillah......ustaz2 yg sokong pas wajib bertaubat lebih dulu......

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:42 PM

HKR kali ni saya malas nak layan... saya percaya ramai yang lain juga sepandangan. DAH BORING DENGAN DEMO HIMPUN !

Ya, isu Amanat dan Kalimah Allah memang menjerat Hadi @ Pas, ada saya tulis sebelum ni.


Pengundi muda ? hmmm ... sebab saya dah masuk pengundi muda yang dah tua, rasanya kena turun padang jugalah sebelum boleh komen :)

TerimaKasih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 7:46 PM

Kita tak fahamlah dengan PR ini.Tidak adakah stretagist selain si Rafizi tu.Dari segi moral dan Psyops mereka ni tewas.Ada baiknya kalau mereka membuat target untuk 30k dan kalau lebih ianya adalah bonus.Dengan cara ini kredibiliti mereka akan terjamin dan memungkinkan fence sitters menyebelahi mereka.Ni target 1 juta,sebelum berkumpul pun orang dah tahu,hanya satu kelentong sebab kapasiti Stadium Merdeka hanya bolih muat anggaran 40k.You can fools people once or twice but not all the times.

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:48 PM

Kemungkinan juga.. Tujuan perhimpunan ini diadakan adalah untuk mengalih isu2 yang boleh merosakkan kesepakatan mereka... seperti isu2 Kalimah Allah, Amanat Hadi, Isu Tanah di Kelantan, Isu Air di Selangor dan lain2.. Dengan adanya perhimpunan ini penyokong akan berasa rakyat Malaysia masih bersama mereka berdasarkan jumlah kehadiran yang datang...

Mengharapkan mereka pembangkang kuat memberikan idea2 untuk memajukan negara bukannya kuat mengadakan perhimpunan seperti ini...

Secara logik akal "Pembangkang yang baik akan menghasilkan kerajaan yang terbaik"...

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 7:54 PM

Baik buat kat stadium raja muda je, target 7 ribu ! hahahaha...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 8:18 PM

mungkin mmg diorang plan macam ni kot...stadium ni nmpk kecik...so bila crowd nmpk macam sejuta orang...tapi kalau buat kat stadium bukit jalil yang besaq gedabak tu bila orang yang datang sikit macam ni nati kantoi la bukan sejuta orang yand datang...muaahahahaha(gelak jahat)

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 8:37 PM

Nampaknya point - 'sebab tu buat distadium yang lebih kecil' - pastinya membuat pembangkang makan dalam ! hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 8:38 PM

Jumlah 50k biasalah,mana2 kumpulan,parti,MLM,memang biasa boleh kumpul pengikut ramai tu.Yang datang pun muka2 yang sama jugak.

Kalau betul kebangkitan rakyat kurang2 setengah juta atau satu juta sampai penuh satu KL macam di Mesir,syria,libya tu.Orang2 luar negara tengok gelak guling2 bila parti2 pembangkang Malaysia panggil himpunan 50k orang sebagai kebangkitan rakyat.50 ribu tu jumlah orang tengok konsert kat stadium aje,orang tengok bola pun lagi ramai.

Dulu diorang cakap kalau polis tak kacau,diorang boleh kumpul sejuta orang.Ini polis tak kacau,kenapa 100 ribu pun takleh dapat?

Pembangkang ni memang suka syok sendiri.Yang ramai sokong pembangkang sekarang orang kafir aje,orang Islam ada lah dalam 30%.

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 8:39 PM

Jadi tolak campur darab bahagi lbh kurang 28 juta la yg nk dtg tp x dtg termasukla VVIP seperti Agong, Sultan2, YDipertua Negeri2, DS Najib, TSMuhyiddin mufti2 dll. Habisla BN camnie...

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 8:57 PM

din, depa ni, kalau dah bongok tu, toksah kata apa la.. akan tetap NGOK... stuju dengan tobeng.. these ppl sentiasa syiok sendiri.. sheessh..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 9:05 PM

Beo,
LOL!!! Komen lu memang superb!!!
Suruh diaorg panggil antarabangsa punya auditor utk kira semula....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 9:41 PM

Tahnian PM Dato Sri Najib.... Tranformasi anda berjaya dan ada menghasilkan perubahan.... Mansuhkan ISA... Akta Perhimpunan Aman ganti akta darurat polis... kebebsan media ( x ada sekatan pd malaysiakiini.harakah.. media sosial)... jadi kat sini menunjukkan tranformasi PM berjaya... jika pr dari bersih 1... bersih 2 .. bersih 3... minta guna stadium.. tak kebulur nak demo kat jalan... tak kebulur dataran merdeka... pasti negara lagi Aman Sejahtera...

Cuma hardwork PM kena buat .... lawan penipuan mereka dgn fakta... betulah kerajaaan buat kerja utk rakyat.... PR ... takde keja utk rakyat selain... ceramah dan jual air liur je....

Pengundi 2008 berdaftar 11.2 juta.. keluar mengundi... 7.8 juta... 50.6% undi BN... 49.4% PR...

Isu 2008 byk kelebihan kat PR... cuma PRU13... undi baru 1 juta lebih.... golongan muda yg jiwa melawan cakap dan memberontak.... yang nie kena explain betul2 kat diorg nie... mereka tak suka sejarah... paling baik isu moral pemimpin PR adalah senjata paling ampuh... janganlah tunggu seminggu dua sebelum nhari mengundi baru nak kuarkan bukti baru.... tambah lg isu kalimah Allah... isu Amanat... mmg relevan...

Geng2 hkr.. mmg dah geng totok mereka dah... ckp kat mana nak berhimpun.. dia org sangguppegi.. penang... kedah... KL ......cuma kelantan je dia org takbuat..

So... kena ambik kredit drp tranformasi akta perhimpunan aman.... lwn dgn kedegilan mrk yg lepas.... dan strategi kesedaran kpd pengundi baru.... ( kalu dari 1999 hingga 2013... 12tahun dikelentong anwar... mmg ramai jd buta mata dan hati )... 12 tahun... dimomok kerajaan zalim.... mmg itulah tangapan mrk...

Pilihan saya... yang terbukti dan sikit mudarat drp yg belum tentu... dan byk mudarat akan datang...

Zz

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 9:46 PM

Sebenarnya ini game najib..dlm gah mereka2 tu nak tunjuk ramai sambil hentam najib dan kerajaan..mereka tak sedar org luar dah nampak najib dan kerajaan tidak diktator. Mereka blh bersuara dan berkumpul secara aman.

Nah..skrg org luar terpaksa mengiktiraf kerajaan tidak diktator.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 9:48 PM

Budak2 blm baligh pun kira jugak ke? Pengundi berdaftAr ke dorang tu? Hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 10:15 PM

Ader satu comment pembangkang kat blog GAP sebut perhimpunan capai matlamat - dalam stadium, luar stadium, kat umah, kat luar negara...hehehe... klau mcm tue bagi jerlah count 28 juta orang (sumer penduduk malaysia), xpun bagi jerlah 7.0 billion (penduduk dunia), dah dia kata kat luar negara pun sokong...hehehe.....

Ader aku kesah????

X kesahlah brp hits @ count sekalipun... numbers mean nothing. Kira pkai head ke, google mapping ker... numbers doesn't indicate the quality. Yg saya tertanyer .... klau PR nk tnjuk dia ada solidariti dr various group, yup!!! They have succeeded. Sbb mcm2 kaler ader ~ oren, merah, hijau, kuning, belang2 pelangi pun ader (hehehe).yg terbawak bendera star of david pun ader. Participant plak, yg pkai topi bucu tiga ala bandit kominis ader, yg x cukup kain ader, yg pkai mafla palestin mcm nk gi perang kat palestin pun ader... sumer ader... but to which direction they have showed for this nation to go???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 10:19 PM

TERBAIK!!!! Itu wa dulu pun accountant ma... sikalang suda jadi CM ma... itu hali ada olang kasu wa nyadi itu tokong. Manyak holiao!!! Klau itu count ader kurang kita kasi alter laaa... kaowtim ma. Itu mau kasi nama juga sama abg mat, sama itu hisamutin wooo... kalau tada kasi itu macam wa muleh pingsan maaa...

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 10:25 PM

komen saudara TOO intelligent untuk pembangkang. To which direction ? Forward la ! hehehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 10:45 PM

Klau forward Alhamdulillah... klau backward nauzubillah... hehehe... tapi klau forward pun in what shape? Modern country tapi dgn geng2 LGBT legally can identified themselves? Fair society with islam is much equal with other religion? Sekularisme dlm segenap aspek cthnya pendidikan. Bukan jadi rahsia lagi ader golongan (especially in liberal oriented group in pkr) dah demand yg pendidikan agama adalah solely tggjwb mak bapak tanpa melibatkan sekolah sedikit pun. Bahasa mudahnya tiada lagi pendidikan islam di sekolah2. Senang citer rujuklah kat harris ibrahim @ aripin SM omar. Itu melayu yg dok pung pang brcakap psl hak asasi. Belum lagi yg bukan islam...

Yet pas supporter still claim this gathering is sum sort of jihad. Nak menegakkan islam.hehehe...

Sori bang din kekadang payah nk cr term dlm BM.huhuhu... biarlah mangris ambe nie kok dang.

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2013 at 10:52 PM

Errr ..... lepas tau siapa menang PRU13 baru saya jawab !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 11:08 PM

Insha Allah... kalau umur panjang. :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 11:40 PM

Bg saya sejam...bg saya sejam... Siaran lgsg....saya jwb semua

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2013 at 11:56 PM

Hehehe... saya nie bukan ape. Klau tkdir nya umno tewas, dr segi politik kpd pas sajerla yg org melayu islam bleh brgantung harap. Sbb tue dlm PR sepatutnya pas la yg kena dominon. Bukan setakat tukang peramai mcm perhimpunan hari nie. Biler bedepan dgn dap pkr, menikus... nk kumpul, klau setakat kerah seluruh malaysia mmg la jadi ramai. Tapi ramai tue utk aper? Setakat nk tnjuk kuat? Bile bedepan terhangguk2.

Bike kite ckp mcm nie dia pggl kite macai, tapi depa x sedar yg depa pun sama macai jugaklah. Tukang peramai.huhuhu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2013 at 12:08 AM

salam,

ada sorang sedara pi berhimpun. syok kata dia tapi tak best pasal tak boleh buat kacau dengan polis. apa pulak ke situ fikiran mereka. asyik nak ambil kesempatan jer bila ada peluang. tapi kira ok la pasal berhimpun dalam stadium, tak kacau orang lain. mogok tak makan depan orang ada tak?

....................
Reply To This Comment ...................
January 13, 2013 at 12:41 AM

Sebab takde kacau lah maka peristiwa HKR ini akan cepat dilupakan orang.... :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2013 at 8:49 AM

70k? Not bad actually..agaknya lepas ni mereka cakap stadium kecik sangat.. Tu la pasal tak dapat kumpul 100k.*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2013 at 1:22 PM

wakakaka lawak la ko Din

Post a Comment