Fesyen Musim Hujan Terbaik 2012/2013 !

Tuesday, January 1, 201315comments

MODEL / FESYEN TERBAEEEEEK MUSIM BANJIR 2012/2013

Dalam banyak2 foto musim banjir yang keluar seminggu dua ni, tak kiralah gambar siapapun baik rakyat biasa atau pemimpin, yang menjadi mangsa atau yang melawat, TIDAK ADA satupun yang boleh challenge keunikan fesyen yang diperagakan model dibawah ini.


Baik dari segi fabrik yang dipilih, aksesori yang digunakan, kesesuaian pemadanan ( matching ) pakaian ..... sememangnya TERLALU UNIK ! Dan gaya ketrampilan sipemakainya turut menyumbang kepada keanggunan fesyen. Tidak keterlaluan kalau kita katakan yang pakaian itu sememangnya dicipta untuk model diatas. Peeeeergh ... TERBAAAEEEEK  !

PS - Perhatikan bagaimana perekanya turut mengambilkira faktor pengaliran udara ketempat2 tertentu... pastinya membantu dalam keadaan kebasahan hujan.....

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 7:38 PM

Nik aziz looks cute.hehehe*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 7:44 PM

dok baik din penyu kutuk wally selipar jambang ni...mung tak mboh masuk syorga pas ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 7:51 PM

Saya pelik kenapa fesyen arab dianggap sebagai fesyen islam. kalau pakai baju melayu umpamanya dianggap tidak islamik. sedangkan di negara-negara lain, mereka berbangga memakai pakaian tradisional mereka walaupun tidak memakai jubah dan serban. adakah perlu memakai kopiah sepanjang masa?

saya rasa pakaian untuk merendah banjir, biarlah yang bersesuaian. contohnya seperti memakai seluar track atau seluar panjang. saya risau jika memakai kain pelekat, kain itu akan mengembang macam pelampung jika meredah banjir.

walau apapun pakaian kita, yang penting syarat asasnya telah dipenuhi iaitu menutup aurat.

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2013 at 8:00 PM

Kutuk ? MANA ADA ! ? ?

Kalau kata saya 'bodek' .... saya boleh terima gak :)

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2013 at 8:00 PM

He IS cute !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 8:41 PM

inilah fesyen yg membuat geng umno tidak tidur lena bro..fesyen rakyat marhaen.berbeza dgn rosmah n najib masa tgk banjir aritu...ternyata fesyen ni memberi political milliage pd tgna...ternyata pereka fesyen nik aziz lebih class dr pereka fesyen rosmah n najib..aku yakin kalu buat undian antara fesyen diatas dgn fesyen rosmah...vote tgna akan lebih tinggi..hahahah..inilah fesyen yg disukai rakyat malaysia..

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2013 at 8:44 PM

TAKBIIRRRR, ! ! !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 9:53 PM

Anon 8:41 tak tengok lagi Nik Aziz pakai Kot jubah labuh dengan bintang kebesaran.

-Pemerhati.

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2013 at 10:11 PM

kain pelikat nik aziz boleh bertukar menjadi pelampong bila terkena air... nik aziz memang bijaakkkkk!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 11:39 PM

Saper berminat blh order online..limited collection.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2013 at 11:53 PM

Kasut kena kale kuning... Br kale male... Senang org nmpk. Gambar solat xde ke din?

....................
Reply To This Comment ...................
Tukang Karut
January 2, 2013 at 12:51 AM

Tapi dlm banyak2 fesyen yg diperagakan oleh situa yg terlalu mengharapkan dapat berpejabat di Putrajaya ni, aku cukup2 teruja dgn fesyen pakaiannya semasa bersama-sama dgn sami2 buddha dlm satu upacara keagamaan disebuah wat siam.

Dia nampak betul2 hebat dgn jubah berwarna jingga, sama warna dgn jubah sami2 buddha tersebut, yg dikenakannya. Tak terjumpa pulak artikel menyatakan apa yg situa ni buat kat situ, atau jadi tukang baca doa jemputan ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Sepang Ronggeng
January 2, 2013 at 2:42 PM

Cuba tengok Tarbus Nik Aziz. Rasanya latest design, macam puncak gunug everest, tak menampung air waktu hujan, jadi kepala si pemakai taklah berat sangat walaupun memakainya dalam hujan lebat..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2013 at 4:08 PM

Aku tak paham, apasal dulu-dulu kopiah atasnya rata. Sekarang kopiah mesti atasnya tajam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 14, 2013 at 3:08 PM

sub ha nallah..... tu kan fesyen nabi.....
korang ni kalau fesyen yang bukan-bukan
mudah.....sangat korang ikut.
tepok dada tanya iman....
astagh firullah.....

Post a Comment