........... Politik Samseng ? Otak Kena Letak Luar Kotak Baru Boleh Baca ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Politik Samseng ? Otak Kena Letak Luar Kotak Baru Boleh Baca !

Friday, December 7, 20128comments

Tak Terima Perbezaan Idea Punca Samseng Politik

Saya percaya ramai yang sukar nak terima kenyataan sepertimana tajuk artikel diatas adalah kenyataan yang keluar dari orang Pas.

"Mereka selalunya merasakan idea mereka tak diterima, mereka tidak senang dan iri hati dengan idea orang lain, maka timbul politik samseng,"

Siapa yang cakap tu ? Orang Pas ! Maknakata, orang Pas mendakwa yang mereka berfikiran terbuka, boleh menerima idea/ pandangan orang lain dan tidak cepat melatah.


Politik samseng dicetuskan oleh Umno ? -

"Di Malaysia kita lihat suasana samseng itu ditimbulkan oleh pemimpin itu sendiri yang tidak dapat menerima pendapat yang baru."

"Untuk menghapuskan suasana tersebut kita perlu lakukan perubahan terhadap kepimpinan yang ada, bila ini dilakukan saya pasti suasana itu kembali aman," Harakah.

Kalau baca SINAR pula bahasanya lain sikit tapi maksudnya tetap sama  -

Politik samseng tidak wujud sekiranya semua pihak menerima kepelbagaian idea dan perbezaan pendapat dalam ruang terhad kerana politik adalah pertembungan idea yang sihat, kata pemimpin Pas hari ini.

Penasihat Undang-undang Pas, Hanipa Maidin berkata, ia juga tidak akan ada sekiranya ahli-ahli politik dapat menerima idea dilontar pihak lain.


Pas BOLEH terima idea orang lain ? Habis tu, apakebendanya Asal Bukan Umno ABU ?


 “Mereka (ahli politik) sendiri bermasalah, sepatutnya kita buang masalah itu,”

Siapakah 'mereka (ahli politik)' itu ? Umno saja atau TERMASUK yang dari Pas dan PR ?

Yang paling saya tidak boleh terima, pemimpin ini pun masuk kategori SAMSENG ? ?

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2012 at 12:16 PM

gambar yang bawah tuh tak payahlah diletakkan. hilang mood dan idea saya nak komen. habehkan beras jer. mulut besar, cakap banyak, hasilnya KOSONG. longkang pun lagi baik, walaupun busuk tapi ada jugak gunanya.

....................
Reply To This Comment ...................
December 7, 2012 at 12:28 PM

Idea kepala bapak dia. Tak pernah bagi idea pun. Mereka bukan bagi idea, tetapi asyik tak setuju je dengan kerajaan. Lepas tu bila kerajan tak layan, mereka lemparkan fitnah dan thomahan. Mana ideanya??

....................
Reply To This Comment ...................
December 7, 2012 at 12:34 PM

saya ulang tajuk ya - Otak kena letak luar kotak, baru boleh baca !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2012 at 2:17 PM

Jiwa yang rosak bukan saja terpancar pada wajah malah pada kata-kata yang dikeluarkan dan perbuatan mereka. Contoh jika berceramah maki-hamun dan fitnah orang adalah perkara biasa. Malah doanya juga buruk menandakan hatinya hitam penuh dosa. Selain itu jika berkumpul pasti mencetuskan pergaduhan. Ini adalah gambaran jiwa dan hati seseorang itu rosak dan sukar untuk diselamatkan. Perbuatan melampau ini yang melanggar batas agama itu sudah tertanam dalam jiwa pemimpin dan penyokong pembangkang dan tepatlah kata Tun M hancur negara jika puak ini tadbir negara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2012 at 5:59 PM

datang ke majlis pihak lawan n buat provokasi..diketuai plak oleh ketua bahagian yg kemaruk nak jd wc...hahhah...baik umno penuhkan ceramah2 umno je la..x-igp betul kerana budak2 mentah ini dikerah oleh pemimpin umno.jd mmg pemimpin umno berniat nak provoke..mereka lupa yg kesabaran pembangkan pun ada hadnya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2012 at 12:31 AM

Ha ha ha.... Nak tergelak sikit tgk catatan ni, awak ketinggalan bas agaknya. Itulah padahnya kalau hanya baca harakah (kilang fitnah).
Aljub yg sebenarnya sengaja bawa ceramah kedepan bilik gerakkan umno gombak, untuk menemukan kedua2 penyokong. Dia rasa sangat terhibur dan nyaman jika ada yang bergelut dan merusuh kerana dia. Kita dah kenal aljub lebih dari 20 tahun, ko kenal dia berapa lama? Itulah lain kali tengok juga cerita kat tempat lain, jangan dok makan sgt cerita harakah dan keadilandaily tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2012 at 8:38 AM

salam.

pada aku bende tu xkan berlaku kalau pemuda x kacau port diorg.. x kisah la sape provoke dulu, kalau budak2 umno tu xde kat situ pergaduhan tu xkan berlaku..mcm kalau JLO dtg wat konsert tpt kita la..kita x suka die tp dok umah leklok dah ler, perlu kita nak provoke kat fanatics fan die?

ko rasa mcm mana din?

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2012 at 8:43 AM

2 x 5 je..baca paper mainstream pun x kurang gilanya.. ckp periuk belanga terbang..tgk kat video x nmpk pun..my point is dah tau anwar tu style mcm mana, yg smpi terikut rentak die pasal apa?

Post a Comment