........... Lim Guan Eng - Demi Lakyat, Wa Tahan Belak ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Lim Guan Eng - Demi Lakyat, Wa Tahan Belak !

Wednesday, December 5, 20124comments

ahDin ah, Wa mau minta tolong satu hat, boleh meh ?
Boleh .... tapi apa yang saya dapat ?

Wa akan celita satu lahsia sama lu ....
Waaaaah ... macam iklan biskut Oreo. Saya dah tau ...buka, jilat dan celup ? 

aaaa... celup ?  Bukan, bukan ! Bukan lahsia biskut Oleo la.. Lu manyak nakal meh .. ini manyak HOT punya lahsia ooo.
OK, You cerita dulu rahsia apa ... 

Lu tau tak, itu Beloved Tokong, tengok lia punya muka ah, mesti lu ngat lia galang kan ? Wa ciakap sama lu ah, TALAAAAAK ! Lia sebenarnya manyak .....aaaa...... manyak EMOSIONAL punya olang.
Lim Guan Eng EMO ? Betul ke.......? Tipu lah !

Betuuuuuuul wa ciakap lu.... Tokong manyak EMO oooh. Wa celita ah, ampat taun dulu ah, Tokong ala jumpa sama olang lumah telbakar, lia ala tanya sama itu olang - Lu sulah makan ka ? Itu olang ciakap - Belum makan. Telus Tokong nangisssssss oooooh !
Jawab belum makan jer terus nangis ?

Betuuuuuuuul ..... wa ada situ meh. Wa sendili nampak. Sulah makan ? Belum ! Telus nangis .... Leporter semua nampak.
Wah, SENSITIF giler Tokong ! Sudah makan ? Belum ! - Terus nangis .... ?

Yar loh. Lia manyak sensitif, manyak emosional punya olang.
Depan REPORTER semua ? Jadi ramailah reporter nampak ?

Ya meh... saya pun ada.
Oooooooh....... ada lagi ?

Tapi itu duluuuuuu..... dulu Tokong talak pandai simpan itu .....pelasaan. Sikalang lia sulah pandai simpan. Sikalang Tokong nangis dalam hati. Talak tunjuk sama olang.
Mana you tahu kalau dia menangis dalam hati ?

Lia ciakap lah ! Haiya ... 
Ooooooh ... dulu menangis reporter semua nampak. Sekarang bila sudah pandai simpan perasaan, kena cakaplah supaya orang tahu dia menangis dalam hati ?

Ya lor ... Tokong mau kongsi pelasaan saja meh. 
Ooooooh ....mana you tahu dia sudah pandai simpan perasaan ?

Adaaaaa ! Itu hali ada budak mata buta, lia lapat 5A UPSR, lia ciakap-ciakap atas stage, sulah habis ciakap ah, suma olang pun nangissss .....Tokong peluk sama lia ! 
Biasalah tuh ... You kalau sedih, saya pun mau peluk ..

Hiiiish, lu manyak nakal meh ...  Wa selius ciakap la. Sulah habis semua ah, Tokong ciakap sama Leporter semua - Wa manyak sedih, wa pun mau nangis tapi wa tahan. Wa talak boleh nangis depan semua olang. Jadi wa peluk itu budak supaya wa talak menangis. Tengok ! Hati manyak sensitif kan ?
Waaaaaah .... Dia peluk budak itu sebab mau tahan dari menangis ? Tapi dia tak menangis ?

Talak nangis la, sebab lia sulah tahan bila lia peluk itu budak.
Oooooh .... dan dia cakap semua ni depan REPORTER semua?

Yah lor.... saya pun ala. 
Jadi ... kalau dia tak cakap, you semua pun tak tahulah yang dia pun sedih sama ? 

Apakah perasaan yang disimpan nya ?

Haiya ....itu kan luahan hati dalam. Talak ciakap, mana mau tahu ?
Oooooooooh ....  dia tahan dari menangis tapi dia mahu semua reporter tahu dia menangis kat dalam ?

Lia kongsi pelasaan !
Ooooh, dia tak mahu tunjuk tapi dia mahu semua orang tahu. Hmmmm .... ada lagi ?

Ada, Ada ! Bukan pelasaan sedih saja Tokong pandai simpan, tapi pelasaan mau Pang Sai pun lia pandai simpan !
Huh ? Apa itu Pang Sai ?

Mau Belak la ... 
Hah ... Dia tahan berak pun dia nak cerita kat REPORTER ?

Bukan itu maciam la .... Demi Lakyat. Lu kalau sakit pelut ah, lu salah makan ah, sikit jam sikit jam mau belak.Lu ingat manyak senang ka mau tahan ?
Giler kau, mana boleh tahan ! Mau terburai kalau tahan ....

Itulah wa mau celita, demi lakyat, Tokong tahan itu sakit pelut. Lia sakit pelut pun ah, lia tetap bagi speech. Tapi speech manyak pendek la.... biasa Tokong ciakap manyak lama, tapi itu hali lia ciakap 8 minit saja, lagi lia ciakap manyak pelahan. Sulah habis ciakap ah, Tokong cepat2 duduk.
Saya tahu, saya tahu ! Kalau dia cakap kuat2 nanti dia terberak kan ?

Waaah, lu manyak pandai meh. Tokong cepat2 duduk pun sebab lia takut nanti lama2 beldili, lia Pang Sai. Jadi bila lia duduk, lia talak jadi mahu Pang Sai laaaa. Itu .....aaaa..... itu balang semua kasi tolak naik atas balik la !
Saya tahu, saya tahu.... Semua dia cerita sama orang kan ?

Ya lor ...talak celita mana olang mau tau.
Macam cerita tadi jugalah, dia tak mahu tunjuk tapi dia mahu semua orang pun tahu ? Hmmmm ...eh, you apasal muka itu macam ?

Wa mau minta tolong sama lu, wa mau pinjam toilet ..... wa mau Pang Sai, sulah lama tahan... talak tahan lagi !
Laaaaa ..... itu semua you cerita sebab mahu pinjam toilet ?


diolah semula dari Stopthelies

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
KA
December 5, 2012 at 2:52 PM

hahaha belada Din, lu memang panai buat celita gelak gelak oo. gua manyak suke. ngeee

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2012 at 4:03 PM

Ha ha ha kelako habis.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2012 at 12:50 PM

Assalamualaikum smua.. Perlukan kerja part time dan side income hanya dari rumah? Sila lawati url ini.. Semoga dapat membantu anda..

http://www.jobdirumah.com/izwanshah81

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2012 at 4:22 PM

haha lu cilita itu macam wa baru tau apasat wa tatak pang sai simalam. Wa tatak blitau olang wa tahan pang sai. Lugi lugi.

haha kilakar ini stoli.

Blavo ma.

Post a Comment