........... Kelantan Banjir ? YES ! YES ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kelantan Banjir ? YES ! YES !

Friday, December 28, 201215comments

Hah ? Kelantan banjir ? YES ! YES ! 

ok, ok ..... Nombor 1 - SALAHKAN  UMNO

MB kecewa Pusat lambat bina tebatan banjir

RANTAU PANJANG: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, melahirkan rasa dukacita di atas kelewatan kerajaan Pusat membina tebatan banjir yang telah dirancang sejak sekian lama.
 
“Kerajaan Pusat dah tahu perkara ini dan berulang kali kita meminta supaya tebatan itu dibina, namun sampai sekarang ianya masih belum dilaksanakan.
“Saya dapat menyaksikan bagaimana susahnya mangsa banjir ini terpaksa berpindah di pusat perlindungan kerana rumah mereka telah ditenggelami air,”

Nombor 2 - SESI  FOTOGRAFI 













Lagi OVER dressing tu LAGI cantiiiik ......


Media, cameraman kena RAMAI, dan pastikan cerita bergambar disiarkan secara MELUAS !


Nombor 3 - Cari / Fotoshop / Ikut pandai lah janji Dapatkan gambar Najib dalam keadaan bermewah untuk dibuat perbandingan


 Nombor 4 PALING PENTING - 


Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Tukang Karut
December 28, 2012 at 3:28 AM

Kerajaan 'kafir' dan org UMNO 'kafir' (mengikut takrif Amanat Hadi dan fatwa Nik Aziz) sibuk memberi bantuan kpd mangsa banjir; yg 'orang paling Islam didunia' PAS termasuk Nik Aziz datang 'melancong main banjir' utk sesi fotografi;

Dan yg paling penting MESTI buka mulut salahkan Kerajaan Pusat dan UMNO, kalau tidak tak sah jadi pemimpin PAS disamping mohon bantuan kewangan utk kantong dan poket pemimpin parti.

Berkebajikan cara Islam lah katakan ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 4:44 AM

Aku nak tambah....

Nombor 5 - Tabung duit lesap ke mana..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 6:33 AM

kalo bab banjir pun nak dipolitikkan susahlah. sepatutnya bila masuk bab menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir, politik seharusnya diketepikan terlebih dahulu. usahlah dibanding-bandingkan siapa yang paling banyak memberi bantuan sama ada umno atau pas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 8:26 AM

KAH KAH KAH..

DAH FAHAM SANGAT DAH MODUS OPERANDI PUAK2 PAS TUUUUU.. DERMA, SUMBANGAN, HULURAN, SEDEKAH, TIN MILO, BEG KAIN, BLA BLA BLA MST ADA..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 9:03 AM

Dulu berlakon berdoa sambil berlinang air mata, sekarang ni berlakon sambil pakai kain sarung... yg kelakarnya dia sorg pulak tu yg pakai kain sarung... memang kemaruk lah si tua kutuk ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
December 28, 2012 at 9:13 AM

Lagu tu lah Bro...kalu dok kelih salah orang jah. Salah kita tak reti kabar.
Pakcu nak cerita selama 22 tahu PAS perintah ..dalam hidup Pakcu bolehlah 5kg beras , 2 tin sadin dan sebungkus serbuk teh....tu pun supa pelakar..royak rata.ish..ish..(1X) Lepas tu ..nehiiiin..her(kosong).Di pekan R.Panjang.Dua tahun lepas

Yang peliknya di Mussola Maidin Kedai R/P ada mangsa banjir ditempatkan disitu.Puak-puak ni dok tunggu Tok Ayah tu naik kelih...katanya "tapalah" berlalu begitu saja...biskut kering pun tak bawa.....oleh kuncu-kuncunya.

Berkecek sedap..itulah realitinya.....walahualam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 10:12 AM

slm pg jumaat bro DT

nk kmomen sikit jer pg ni...

4 perkara yang demo list out tu ada termaktub dalam perlembagaan parti haprak ni...bahkan itu la tujuan utama tertubuhnya parti gila babeng (pinjam term Pure Shit) ni...itu la saja kerja puak2 bewak ni...tk payah nk pikir psl pembangunan ker...masalah rakyat ker...2 main job 4 them are: KUTUK UMNO n KUTIP DUIT...cib*i punya parti n pemimpin

anti PAScib*i

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 11:48 AM

Tak baik tuduh2 begitu :-)

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 11:50 AM

Kalau ditenggelami air, kain tu akan mengembang... Kira macam pelampung jugalah

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 11:52 AM

Cara khalifah Umar tuh. ...

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 11:53 AM

Saya gariskan SOP kalau berlaku bencana banjir di Kelantan :-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 12:29 PM

Hehe... Saya fikir kerajaan Kelantan dah banyak duit sebab parking kereta di MPKB 80 sen sejam, di Terengganu dan Pahang lebih murah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 3:14 PM

bagus idea ni.. lepas ni pakat2 semua pakai kain..ikut contoh nik aziz.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 4:29 PM

Lepas ni mana-mana syarikat yang nak bagi laku barang jualan pakai jenama 'tok guru' kena tukar nama jenama lain le.

....................
Reply To This Comment ...................
December 29, 2012 at 9:54 AM

Bijak ko din, penulisan dan garapan yang sangat berkesan, tanpa perlu banyak adegan slapstik.
Sebab tu puak2 cai pr kat sini banyak yang mati akal kalau baca post hang din. Kami cuma cover sikit2 saja lah he he he!

Post a Comment