........... Kelab Peminat Ah Jib Gor ! - Aduyai ..... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kelab Peminat Ah Jib Gor ! - Aduyai .....

Sunday, December 9, 20125comments

Ah Jib Gor Fan Club ? ? ?
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini melancarkan Kelab Peminat Ah Jib Gor bagi membolehkan beliau merasai denyut nadi rakyat terutamanya masyarakat Cina di negara ini.

Kelab itu dilancarkan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) melalui 'tele-persidangan' dengan anggota kelab itu di Sekolah Menengah Yu Yuen, Sandakan, Sabah.

 Bla bla bla ...... Seterusnya di SINAR  

Najib ada terangkan sedikit tentang Konsep 1Malaysia bagi menjelaskan kekaburan yang sengaja beliau cipta dulu -

Najib juga berkata 1Malaysia bukan slogan semata-mata tetapi merupakan panduan nasional yang merupakan falsafah menyeluruh dan prinsip kepada negara termasuk dasar-dasar dan agenda transformasi.

"1Malaysia adalah tentang 'membentuk', bersatu dan mengharmonikan Malaysia. Ia adalah berdasarkan prinsip keadilan sosial, tentang menjadi adil dan inklusif, dan juga mengenai 'kesederhanaan.. semuanya adalah sebahagian daripada falsafah 1Malaysia.
  
"1Malaysia akan menjadi falsafah menyeluruh kita dan dengan sokongan anda, negara ini akan berubah menjadi sebuah negara pelbagai kaum pertama yang kita semua banggakan," katanya.


Semoga yang kabur menjadi jernih dan cerah .....

Komen saya ringkas tapi pasti buat ramai berbulu ....... Najib ni SUKA kalau orang puji2, ek ?

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 9, 2012 at 6:19 PM

Bukan begitu Din...Najib bukan nyer suka sgt kalu org asyik2 pujiiiii manjang...tapi kalu Najib tegur dan berterus-terang... grup yg bawak idea tu akan terasa malu, kecik ati dan salah mengerti.. salah faham pulak. Tak pasal2 tup tap tup tap dengar...Anwar Anak Beranak nak tubuh kelab AH JUBUR GOR Fan Club jugak....hehehe....brape banyak Fan Club daaaa...hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 9, 2012 at 9:03 PM

Al-Juburi pun suka dipuji, lepas dipuji dia akan berjanji, akhirnya janji dijuburi... hehe

....................
Reply To This Comment ...................
December 9, 2012 at 9:50 PM

Janji diJuburi ? hahahaha....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 9, 2012 at 10:19 PM

aku rasa ah jib ni nk kna jual ni....dijual dik org mata ripit...mampos ler melayu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 10, 2012 at 12:17 AM

Itulah sebabnya najib ni condong ke arah orang Cina. Dia asyik dengar luahan hati kaum tu je. Luahan orang Melayu sampai kat dia tak? Bahaya kalau asyik dengar one sided. Sekarang ni nampaknya macam kaum mana yang paling banyak buat bising, maka kaum tulah yang rule the country or rule the PM. Harap-harap tidak begitulah.

Post a Comment