........... Kalendar Anti Hudud - MCA Sila Buat Penafian Atau Kena Maki ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalendar Anti Hudud - MCA Sila Buat Penafian Atau Kena Maki !

Friday, December 28, 20123comments

Gambar dibawah saya copy dari sebuah blog Pas ...... Biar betul MCA ni !


Sesuatu mesej yang ingin disampaikan, contohnya bergambar seperti kalendar diatas, harus simple dan mudah diterjemah mesejnya. Kalau imej tersebut perlu diiringi dengan penjelasan, ia gagal. 

Anda perhatikan kalendar diatas ..... ntah apa yang ditulis dalam bahasa cina saya pun tak tahu, tapi melihat pada ayat 'Do no think that hudud law does not affect you, it will' atau saya terjemahkan - 'Jangan sangka Undang2 Hudud tidak ada kesan kepada anda, pasti ada' - kemudian disertakan gambar2 seperti tertera..... saya yakin ia bakal mencetuskan kontroversi. 

Siapa punya idea ni ? Adakah dah dirujuk kepada Umno ? Ia bersangkutan dengan agama Islam ( sebab disebut Hudud Law ) maka seharusnya mendapat pandangan dari rakan Islam Mca iaitu Umno. Senang cerita - Jangan Memandai !

Apakah mungkin kalendar ini satu perbuatan sabotaj ? Atau perbuatan musuh yang cuba mengelirukan rakyat ie seolah digambarkan sebagai perbuatan Mca padahal Mca tidak tahu menahu ?

Apapun saya harap Mca dapat buat kenyataan. Jika Mca terlibat, sila buat penjelasan, tarik balik dan minta maaf !

Jika tidak, harap nafikan.

Sebab ia satu TINDAKAN BODOH !

Share this article :

+ comments + 3 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 10:35 PM

Sdra Din(g) ambe minta jalan,
Siapa yang bagi jalan masuk kalau tidak liberal dan inklusive ,pluralsima ,kawan Obama,kawan Amerika dan barat.
Tak bolih marah MCA.
Siapa yang bagi muka kapada TS Pheng, orang Pahang,
jual tanah untuk Lynas, belum apaapa dah untung,belakang duk mohon itu dan ini sekolah cina,sekolah cina,sekolah cina,sekolah cina,
Bapak vernakular,dah awal lagi sayang kan sino sekolah.
Maka,MCA tidak dapat di persalahkan,sebab dapat perlindungan,dari Presiden.

arjuna waspada
changkat lobak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 8:23 AM

sokong lagi..ni la jadinya. najibun mmg diam je..

....................
Reply To This Comment ...................
December 29, 2012 at 9:59 AM

Sekadar tak suka tak apa, jgn tak pangkah BN... Sebab dlm seribu kebaikkan, hanya satu dua kesilapan, itu biasalah. Tgklah semua pm terdahulu, mana ada yang tak salah dimata pembangkang?
Tapi tang pluralisme tu saya tak setuju, awk tersilap label tak?

Post a Comment