........... Fuyooooooooh ... Kuasa Melayu DiJamin ! - Dap | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Fuyooooooooh ... Kuasa Melayu DiJamin ! - Dap

Monday, December 3, 201225comments

“Kita mahu meyakinkan orang Melayu bahawa mereka tidak akan hilang kuasa di tanah air sendiri. Cuma Umno yang akan hilang kuasa dalam arena politik Malaysia. Orang Melayu masih boleh pegang kuasa dalam aturan politik baru yang dipelopori oleh PR," Jaminan diberikan oleh Pengerusi Dap Penang Chow Kon Yeow. SINAR


Kenapa saya rasa TERHINA bila baca kenyataan pemimpin Dap Penang diatas ? Itu belum masuk bab BUTUH MELAYU ! MALAI SI !

Kalau pemimpin Melayu pembangkang yang cakap begitu, boleh layan juga dengan hujah sebab sekurang2nya dia pun orang Melayu. TAPI bila orang cina, DAP pulak tu, DARI PENANG LAGI YANG cakap ......  terasa macam diPERBODOHkan.

ahKon cuma sebut tentang KUASA semata-mata...... korang tak terasa ker yang ahKon cuba beri gambaran yang orang MELAYU GILA KUASA ?

Kenapa ahKon tidak sebut tentang HAK ORANG MELAYU ? Apakah Dap juga akan jamin hak orang Melayu terjaga ? Atau Dap mau janji akan TOLONG orang Melayu supaya dapat BERSAMA-SAMA maju dalam ekonomi dan membantu orang Melayu capai kuota 30% ?

Itulah tujuan utama kuasa yang mahu dipertahankan orang Melayu, supaya Hak orang Melayu di Tanah Melayu terus dipertahankan !

Kalau ahKon boleh JAMIN itu, saya akan undi DAP !

oya, JAMIN bukan sekadar air liur jer ....

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2012 at 8:27 PM

Kalau nak jamin bukan 30% je DT tapi 70% ada brani ke cina lahanat tuh..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2012 at 8:55 PM

Aku akan undi parti yang memperjuangkn sekolah satu aliran. Parti mana yg boleh bagi jaminan???
Kalau tak ada aku undi BN.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2012 at 9:29 PM

Hahaha bodoh2 melayu pn xde la sampai sebodoh tu.

Need to be a lil bit sophisticated. Sejak bila kelentong cauvinis jadi kelas rendah mcm ni.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2012 at 9:59 PM

"Kalau ahKon boleh JAMIN itu, saya akan undi DAP !"

Jangan bergantung harap pada janji org PR dan yang sewaktu dengannya ...

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
December 2, 2012 at 10:27 PM

Saudara Din ,

Melayu bepolitik bebuih mulut ,maki hamun sesama sendiri ,kapir mengapir sesama Islam berpatah arang tak mengapa, janji politik mengatasi segala-galanya.
Cina bermain stretigi dan sikoloji ,maka bertkbirlah Melayu menanti kehanchuran.

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:06 PM

Din, kalu rasa nak buah Durian dan buah duku murah, pergilah ke Kuala Berang hari Rabu ni. Durian jual longgok je, buah duku RM1.50 je sekilo.

DAP ni bodoh kot. Tak buat research. Selain UMNO, dari mana lagi orang melayu nak dapat kuasa. Hanya UMNO yang boleh menjamin kuasa politik Melayu.

Nak harap ke PAS atau PKR? PAS tak pernah iktiraf bangsa melayu pun. PKR pula caca marba, tunggang terbalik, dalam PKR tu semua ada.

Jadi kalau ada orang melayu yang percaya dengan kenyataan AhKon Penang ni, memang melayu tu seorang yang bodoh piang, dok tahu kebende.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2012 at 11:22 PM

As-salam Sdra Din,
Saya baca pun saya rasa insulted. Kita ni baru balik Makkah (Alhmdulillah), jadi kena brek2 sikit lah. But I think I'm still allowed to say to this ahKon: STUFF IT, OK! We can take care of own!
Eh dia nak patronise kita pulak. Tak mengenang untung.

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:41 PM

Gitu lalu dia .... 30 tu pun dah mujur:))

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:43 PM

Dap nak cuba tiru Umno kot ... Umno perjuangkan sama bangsa lain jadi Dap pun nak perjuangkan Melayu ! Tapi bila Umno pertahankan hak bangsa lain, apakah Dap juga akan pertahankan hak Melayu ? Tersepit rasanya Dap kalau ada yang main kenyataan ini..

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:44 PM

"Jamin bukan sekadar air liur jer " .... dalam maksud tu

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:46 PM

Hoh la ... baru beli durian Hulu .... memang rasa durian kampung. Musim durian baru tiba diTerengganu, merata2 orang jual.

....................
Reply To This Comment ...................
Tukang Karut
December 2, 2012 at 11:48 PM

Apa yg cina kaki belit tu cakap betul, kalau dap dapat memerintah mereka akan jamin -

Melayu takkan hilang kuasa - KUASA BELI, sejak dulu sampai sekarang, orang Melayu lah yg membuat cina kaki belit ni ramai yg jadi kaya raya dan jutawan, sehingga menjadi sombong, bongkak dan lupa asal usul diri.

Yg akan hilang adalah kuasa sebagai pemerintah. Kuasa untuk menentukan dasar - illek, contoh yg sudah ketara - di Pulau Pinang. Bermakna samalah nanti spt org Melayu di Singapura, yg akan hilang identiti kemelayuannya ditelan zaman (sorry lah org Spore, fakta kan?).

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:48 PM

ahKon nak cuba jadi hero tapi tak bertempat.

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2012 at 11:52 PM

Mungkin ahKon patut jadikan Penang sebagai contoh kata2nya dulu..

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
December 3, 2012 at 12:37 AM

Saudara Din,

ahKoon bukan nak jadi hero,ahKoon dah pon jadi hero. ahKoon tak akan bercakap kalau sesuatu iyu mustahil dilakukan ,ahkoon bukan macam Anuar bercakap dahulu ,lakukan belum pasti.
Berdasarkan teori saya ,sekiranya teori ABU yang mereka jeritkan itu berjaya ,UMNO akan kalah terok dan tidak berjaya menubohkan kerajaan dan BN akan berpechah ,dikesempetan ini MCA,Gerakan,MIC dan PPP akan melompat menyertaai DAP yang akan membuat DAP akan mempunyi kerusi yang lebih bagi menerajuai dan menubohkan kerajaan ,'demokrasi maa'who ever has the number will lead.
Sebab itu selalu saya katakan Melayu bepolitik sampai berbuih mulut sangup berbunoh sesama sendiri kerana politik ,ahKoon berpolitik pakai akal dan stretigi dan dalam perkiraan, memang mereka bolih lakukan.

Mungkin ada yang mengatakan bagimana PKR dan PAS .in democracy who has the number will lead ,blood is ticker then water beb !,lagipon matlamat PKR dan PAS hanya nak dudok diPutrajaya ofcourse they will follow their leader who had the most number ,if they join party murtad pon tak akan mampu menubohkan kerajaan.
Jangan lupa parti-parti dari Sabah dan Sarawak ,tak mungkin mereka tetap setia kapada BN kalau begitulah senerionya.

....................
Reply To This Comment ...................
December 3, 2012 at 1:03 AM

Satu senario yang agak far fetched tapi tidak mustahil. Cuma Mca mungkin bagi saya akan tetap bersama Umno bagi memastikan cina punya wakil dikedua belah pihak. Waktu BN jadi pembangkang, waktu itulah Mca pula bertukar watak jadi ganaz.... it serves their purpose that way, win-win either way.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 5:18 AM

mungkin saya berlainan pendapat. ahKon telah membukakan ruang dan peluang untuk sama sama kita dengarkan apa kata pemimpin Melayu. kita sama sama boleh dengarkan respon dari pemimpin Melayu terUTAMA Najib, dan apa apa modal yang akan diberikan untuk menjamin masa depan MELAYU. sama sama kita tunggu dan lihat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 7:31 AM

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 8:48 AM

Orang yg hidup nk senang tp malas, x dapat mula lah krjan zalim, x fikir khidupan zaman sekarang yg lebih baik, anak2 g sekolah macam2 dapat trutama yg x mampu. X kira anak siapa. Nak percaya cakap malaun pengkianat negara? Ya Allah, hanya Engkaulah yg dapat melindungi hambaMu di bumi yg bertuah ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 9:09 AM

I was born in penang n grown up there but i m working in trganu for 27 yers. I can see t development in tganu which can't be denied by us. I'm grateful to be known as orang ganu as I married to one. I'm a Malay n Muslim. I wolud like to advise to all Malays, never let others look down on you. Work hard work smart for Islam, Malays, country, family and for yourself. Pray to Allah for prosperity, peaceful n to bless us forever.

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
December 3, 2012 at 9:49 AM

Salam Bro..Din
Nampak hari ini ada mood lain je....Maaf Pakcu mencelah dan baru kejap dok baca reverse komen-komen Pakcu dalam blog "hijau" parok demo siku Pakcu..yang Pakcu bimbang inilah ceritanya.

Sejarah pernah membuktikan bahawa Red Indian penduduk asli di Amerika telah terhakis kuasa malah agaknya hampir pupus kerana perjudian seperti ini. Begitu juga cerita dogeng "Lebai Malang". Masing-masing parti mempunyai agenda tersendiri tapi untuk penentu majoriti kenalah berpaut pada dahan yang kukuh.

Kalau orang lain jadi kemudi mana mungkin arah bahtera dapat mengikut citarasa kita..cakap bolehlah ...nanti akan timbul cerita " Enjit-enjit semut ' dan "Sepuluh budak hitam".....waktu tu baru kesat hingus ...Pakcu tak kisah jatuh bangun Melayu di Kelantan orang kita yang dok atas...negeri lain...walhaualam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 10:01 AM

Bro, aku baca lain sikit! Macam cina mai tumpang bermalam dirumah kita tapi dia kata wa jamin lu tidur atas katil bukan atas lantai, padahal itu rumah kita. Last2 sekali dia tidur atas katil, kita yang tidur atas lantai dalam rumah kita sendiri. Senang je nak baca mindset depa, tu pun ada juga melayu yang bodoh.

....................
Reply To This Comment ...................
December 3, 2012 at 10:07 AM

Hahahahahaha ... I Like !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 3:10 PM

assalamualaikum wrt wbt pak cu...

tambah sikit pak cu...
tengok bawah... nampak apa jadi Melayu Islam kat Singapura... ( bakal berlaku di Penang )...
tengok Andulisia... 800 tahun Islam kat sana... hancur musnah sehingga sekarang.... Sejarah Moden Melayu Islam kat Malaysia baru nak masuk 60 tahun... apa akan jadi 20 tahun 50 tahun 100 tahun akan datang kalau... Melayu Islam kat Malaysia asik berpolitik pecah... Hanya mampu berdoa utk perpaduan Islam terutama Melayu di Malaysia...

zt

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2012 at 8:11 PM

din tolong din aku nak gelak din tak tahan cino tu melawak ... melayu bengong macam pas buleh la dia orang tipu ... melayu rakus macam pkr buleh la dia orang mohong ... sekali dap berdehem ... sepuluh kali melayu pas deman sampai masuk spital ... sebelas kali melayu pkr pegang telur takut hilang ... siapakah yang arahkan hassan ali dibuang dari pas - dap, siapakah yang keluarkan fatwa bahawa buleh
perempuan bukan islam pegang dan gesel-gesel kepala lelaki sehingga membuatkan ulamak pas termenkelam semasa minum air - dap, siapakah arahkan agar nizar beri hak milik tanah sehingga 999 tahun dan kepada sekolah cina - dap. alahai-alahai-alahai janji melayu diberi kuasa, kuasa seperti kudrat keldai untuk diperkudakan adala. pas bersuara nak lantik haji adi jadi pm pun mereka dah bising ... kerana mereka takut haji adi termimpi semasa di parlimen dan bercakap nak bentang undang-undang hudud ... belum cakap yang lain lagi ...

Post a Comment