........... Fatwa ( Amanat Hadi ) Tidak Matang dan Haram. Hadi Wajib Tarik Balik - Tuan Guru Abdullah Saamah | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Fatwa ( Amanat Hadi ) Tidak Matang dan Haram. Hadi Wajib Tarik Balik - Tuan Guru Abdullah Saamah

Thursday, December 20, 20122comments

Dibawah adalah komen Tuan Guru Haji Abdullah Saamah bila ditanya tentang isu Amanat Hadi yang sedang hangat diperkatakan sekarang.Fatwa Haji Hadi memang tak betul. Tak cukup ilmu. FATWA ITU TAK MATANG dari segala segi. Fatwa itu tidak sah. Malah tanpa syarat ijtihad, fatwa itu haram.

Haji Hadi wajib tarik balik, perbetulkan, rombak balik apa yang dia cakap dulu. Kalau tidak perbetulkan maka dia bertanggungjawab, berdosa kerana memecahbelahkan orang Islam. Haji Hadi wajib bertaubat.

Jangan jadi seperti puak Khawarij yang mati hidup dia dengan keras kepala, dengan assobiyah. Taksub semata-mata, orang lain semua salah, dia saja yang betul. Wajib perbetulkan.

Jika tidak tarik balik, orang Islam akan jatuh dan akan terus berpecah belah.

PS - Itu secara ringkas la, ada rakaman videonya jika perlu disiarkan.

Share this article :

+ comments + 2 comments

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2012 at 12:52 AM

Saya percaya, kerana politik, puak2 pas terutama hadi dan nik azis akan menolak saranan ini.... Bagi mereka tiada manusia di malaysia yang mengatasi mereka, tiada pertubuhan yang dpt melewati kehebatan mereka. Demi sokongan, demi maruah..... Kebenaran tolak tepi.
Umpama kaum2 nabi terdahulu yang mahu malaikat sendiri diutus untuk perbetul dan dakwah mereka, kalau setakat manusia..... Pergi main jauh2. Tapi kalau setan atau Dap? Tak tahulah... Mungkin boleh kot...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2012 at 2:16 AM

keimanan atau kepercayaan seseorang hanya Allah sahaja yang menentukan.. harap DAHA dan TG kembali ke pangkal jalan..

Post a Comment