........... Dinturtle Musuh Umno ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Dinturtle Musuh Umno ?

Thursday, December 27, 201233comments

Saya baru perasan sejak akhir2 ni hit bagi setiap artikel saya jatuh merudum ... mulanya saya tak kisah sangat tapi tergerak juga hati nak cek stats.... dari situ kita boleh tahu sumber hit datang dari mana. Terkejut jugalah bila saya dapati senarai top blog yang selama ini menyumbangkan hit/pembaca dah tiada.

Untuk kepastian saya pergi ke blog2 berkenaan dan cek apakah dinturtle masih ada dalam bloglist mereka. Sah , dah kena buang ! 

Hahahahahaha .... ada lagi perangai buang list dikalangan top bloggers Umno ! Alahai ...... saya malaslah nak tanya mereka, faham2 sendiri lah. Samada mereka ada masalah peribadi dengan saya ( yang ni mungkin tidak kot sebab last saya jumpa diorang pun entah berapa bulan dulu ntah ) atau mereka kena jaga hati orang lain yang tidak senang dengan penulisan dinturtle ( yang ini kemungkinan besar iya ).

Tapi betullah .... tindakan korang buang list ni MACAM BUDAK2 LA ! Kepada paymaster anda semua saya nak tanya - Korang tak boleh terima kritikan ke ? Atau korang cuma nak dengar puji-pujian jer memanjang ?

Apakah kalau mahu diiktiraf sebagai Pro Umno seorang bloger harus KUAT BODEK dan PUJI2 Umno ? 

Dan soalan utama saya - Apakah dinturtle.blogspot.com sudah dianggap sebagai blog pembangkang ?

Kalau itu pandangan Umno, saya pun  tak nak lah kecewakan anda !

PS - Blog yang saya maksudkan - Papagomo dan Parpukari. GAP dah lama buang link saya.

Share this article :

+ comments + 33 comments

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 8:35 PM

SELESAILAH CARA BAIK MUNGKIN SALAH FAHAM KOT....

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 8:39 PM

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Abg. Din, tak main BANJIR ke?

RILEK la Abg. Din.. TRAFFIC tu SEMUA tak penting.. JANJI kita menyuarakan apa yang patut kita SUARAkan dan orang pulak BEBAS memBACA apa yang kita SUARAkan..

BLOG-BLOG yang Abg. Din sebut tu RASAnya takdela pro-UMNO mana pun.. Apa pun, janganlah KECEWA atau mungkin ada 'Masalah TEKNIKAL' kot? HE!HE!HE!

Wallahualam..

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 8:54 PM

rileks bro... kita buat kerja bukan untuk diorang... biar ke lantak diorang nak buang... kita buat je kerja kita... apa ada hal... selama hari ni pun, kita bukan peduli sangat pasal semua tu... yang penting, maklumat kita sampai pada rakyat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 9:09 PM

Pdulikn din ! Yg pnting kt thu tujuan kt mgkritk dan megapa kta kritk , jgn plk din bloger bebas kn ?

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 9:19 PM

Rasanya bukan macam tu, setiap tuan punya blog ada keutamaan n perkiraan sendiri.Kekalkan identiti blog kita...orang lain tak ada hak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 9:23 PM

pemimpin umno pn ada jugak yg bengap.....nk kena bodek bru masuk....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 9:23 PM

rileks bro

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 9:38 PM

bila kita fikirkan yang diorg dibayar maka tindakan diorang pasti disebabkan pengaruh yang membayar. Jadi kalau pemimpin Umno yang jadi dalngnya, bermakna pemimpin Umno berbulu ngan saya .... tak gitu ?

Tak disenarai dengan kena buang tak sama.

Tujuan saya ada dua, pertama nak lepas geram, kedua nak beritahu pembaca yang menjelajah dari sana yang dinturtle dah tiada dalam list mereka, jadi kena directlah kalau nak ke sini.

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 9:40 PM

Kita pertahankan / perjuangkan Umno tanpa bayaran tapi kalau pemimpin Umno buang kita .... siapa tak bengang beb !

Macam saya tulis - Apakah Umno ni nak kena bodek memanjang baru dianggap kawan ?

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 9:41 PM

hehehehe .... perkiraan sendiri ? yeah, riiiiight..

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 9:43 PM

Apa bezanya Umno dengan Pas ? Dua-dua pun tak boleh terima kritikan !

....................
Reply To This Comment ...................
Pakcu Rantau Panjang
December 27, 2012 at 10:08 PM

Salam Buat Bro Din..

Tok soh dok ambil hati sangat hal lagu tu Pak Din weh..yang penting kita tulis dan cerita kebenaran. Perjuangan kalu tak bertepuh dengan ujian tak sah. Pujian dan cacian adalah asam garam perjuangan. Pakcu setuju kadang-kadang puak Umno dan PAS ni sesetengahnya terlalu taksub hingga tak leh tegur sikit pun.

Kalu kena batang hidung mula merampu dan kata kotser hingga menyumpah sakan. Kalu lagu tu lagu mana nak berubah...tokser dengar sikit pun orang tegur.Padanlah setengah dari pemuja mereka bertepik marah kalu "boss" yang dipuja tu kena kritik..seolah-olah 100% sempurna mana ada....weh. Sedarlah sikit..menegur bukan bermaksud membenci.....Teruskan perjuangan Bro Din..Pakcu tetap bersama.........walahualam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 10:16 PM

tegur je mana yg perlu..org atas pagar mcm aku ni tahulah apa yg perlu aku buat..

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 10:18 PM

TerimaKasih kepada yang terus menyokong dan kata2 semangat anda...... saya OK, cuma geram jer. Tindakan mereka BODOH ! Jadi kenalah tegur ... hehehehehe ...

OK, kita teruskan merapu .....!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 10:19 PM

Bro,
Teruskan perjuangan. Mana yg tak betul kena tegur. Tak kira parti pemerintah atau pembankang. Kita buat kerja kerana ALLAH..

Zack
Air putih kuantan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 11:00 PM

salam,

no hal la kalu orang nak buang nama. dah blog diaorang, ikut law mereka la. kalu hit jatuh, mungkin cerita kurang menarik kot. kalu hit naik pasal dok kritik ah jib gor, tak syok juga. tapi saya cari blog lain melalui blog bro. kalu bro buang list mereka, saya pun tak boleh nak baca blog mereka, so tak payah la ikut budak kecik. orang dewasa kena matang dan idea serta cerita tak mengampu. biar pahit, mungkin itu yang terbaik untuk semua. mereka masih belum belajar daripada sejarah.

....................
Reply To This Comment ...................
December 27, 2012 at 11:08 PM

Teruskan perjuangan demi kebenaran.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2012 at 11:16 PM

Oh aku terlepas entry ini. Aku baca blog hang selama ni kerana ada kelainannya. High class kau Din. Pemikiran kau yg menunjukkan kau tersendiri dalam perjuangan ini. Hang tak tau bodek. Tulislah apa yg kau fikir patut dalam mempertahankn hak kita dan hak bernegara. Jgn ambil hati sgt. Tp kalau aku pun marah. He he.

....................
Reply To This Comment ...................
Abangpi
December 28, 2012 at 12:04 AM

saya bersama Abang Din.

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 12:32 AM

Sebab saya tak tahu bodek lah ada pemimpin Umno marah kat saya ! hehehe ...

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 12:33 AM

saya pun sama ! :) TerimaKasih ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 12:48 AM

salam,

saya tak baca blog parpukari, papagomo & Gap... tak serasi & tak interesting.. .. din turtle OK...

emma49

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 2:01 AM

Rleks bro penulisan mantap x membodek..kwn pembaca setia blog nie..siap buat short cut kat hp ..nie blog politik antara yg terbaik..no bodek at here wa salute

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 2:11 AM

TerimaKasih lagi kepada yang menyokong ... menitik airmata ...

....................
Reply To This Comment ...................
Harimau Bintang
December 28, 2012 at 3:55 AM

Tuan Blog, jgn salahkan UMNO..

Selagi manusia tunduk pd nafsu segala nya hilang kawalan.
Bertuankan nafsu hancur kehidupan.
Berkata benar lebih baik biar pun pahit untuk di telan.
Yg pahit selalu nya ubat...Yg manis bawa penyakit...
Ramai yg lebih takut kpd manusia drp takutkan Allah swt..
Teruskan usaha murni Tuan Blog...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 8:30 AM

BRO DIN,,,HANG ADA PEMINAT TERSENDIRI. SO NO HAL BEBEH..RELAX...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2012 at 10:12 AM

Salam dinpenyu,
Jgn ke laut sudah...relek. Sy bc blog tua direct carik kat google search. Cara anda mnulis sgt cantik,mcm org mngaji tinggi org kedah kata,mcm cikgu bahasa malaysia. Dugaan tuh,trus kan identiti anda,kami senang dgn cara ni

....................
Reply To This Comment ...................
KA
December 28, 2012 at 11:21 AM

saya pun tak masuk ke sini dari link blog orang lain.memang dah set favrite blog sampai anak saya dah tau dah umi dia mesti tgh baca blog din turtle ni. hehe

Blog ni tak pernah menghampakan pengunjung2nya.Pedas sentiasa tapi itulah kenyataannya. Ailaikk :)

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 11:39 AM

salam..

din, 1 soalan aku nk tanya..ko ada mslh ke bila stats visitor ko menurun? dont get me worng..dlm2 byk2 blog pro umno, aku plg suka lawat blok ko..mgkn sbb kita berkongsi aspirasi yg sama - pro melayu..jd x kisah la kalau kita kondem umno sekalipun..tu tandanya kita tak totok..
so, bg aku, lumrah la kalau site ko kene tendang..dah maklum yg blog diorg tu PRO umno, so x 'manis' la bile ader artikel yg tempelak umno (or najib?)terselit kat situ..come on din, teruskan pada prinsip perjuangan ko..call a spade a spade!

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 12:07 PM

Saya suka menafsir disebalik sebarang tindakan.spt saya jawab diatas, tindakan mrk adalah kerana pengaruh luar. Jadi fikirkanlah jenis mentaliti orang yang berpengaruh tu dan bloggers itu sendiri. Mcm itu ke cara Umno?

Boleh dijadikan isu politik sebenarnya :-)

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 12:10 PM

Lagi TerimaKasih diatas sokongan anda semua. Seperkara, saya jarang nak tulis artikel kalau tidak ada mesej yg ingin disampaikan :-)

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2012 at 4:38 PM

Jangan risai lah pasal perkara dibuang list tu. Saya memang baca blog dinturtle ni tiap2 hari. Blog di atas tu memang jarang saya pi, except Papagomo. Tu memang tak pi langsung. Just not my cup of tea hehehe. Anyway, teruskan usaha dan perjuangan :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2013 at 7:00 PM

caya lah din ade teloq!

Post a Comment