........... AWAS ! Budak Ni NAKAL ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

AWAS ! Budak Ni NAKAL !

Wednesday, December 19, 20129comments

AWAS ! Budak Ni NAKAL !
“Saya tahu anak saya nakal, kalau cikgu nak pukul, pukullah, asal jangan patah dan buta sudahlah” begitu pesan ayah budak nakal diatas kepada warden asrama.

Ayahnya bekerja sebagai  nelayan, penoreh getah dan penyadat nira Kelapa. Dia seorang yang tegas dan garang...... 

Amat menarik cerita zaman kanak2 seperti yang dinukilkan oleh budak nakal diatas .... tapi itu cerita lebih 40 tahun dulu, sempoi jer ... cuma sekarang budak itu dah jadi MENTERI BESAR TERENGGANU ! Cerita Sepenuhnya - KLiK


Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 19, 2012 at 7:58 AM

Bro,

aku tengok gigi kat gambar atas tu pun dah boleh agak nak cerita pasal sape. hehe

p/s: tak nak story pasal ni ke? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bFyXH-mpoXU

Latheefa Koya Bertindak Agresif Terhadap Pegawai JPN Yang Bertugas

-gapodio-

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 8:16 AM

Rasanya lepasni dia dah tak jadi MB Trengganu kan Din?? But dia memang telah berkhidmat dengan baik..^_^

hihihi...*usik jer*
Tau Din sayang MB negeri penyuu..:)

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 9:34 AM

Salam bro Din,

Gigi MB mu MAINTAIN sama ek heheh..Harapnya Dato Ahmad Said terus kekal dgn sikap humble beliau.Terus terang sy ckp Din sewaktu timbul krisis pelantikan MB antara beliau dn Dato Idris dulu,sy tengok gaya dn rupa dia LANGSUNG TAK LAYAK JD MB.

Tapi bila mendengar cerita2 dari Din dn kawan2 lain dari Ganu tentang sikap beliau yg cukup mesra rakyat,pandangan saya sedikit demi sedikit berubah.

Dan,cara beliau menangani budak2 tak sedar dek untung yg menyalah gunakan duit Biasiswa Yayasan Terengganu untuk berdemo di Mesir benar2 buat sy ANGKAT TOPI dengan Tok Mat.

Dia lgsg tak peduli dgn sebarang ugutan PAS yg menghina beliau konon beliau takut dn gentar dgn GELOMBANG PELAJAR yg semakin anti BN.

Syabas Tok Mat!

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 10:24 AM

Trademark tuh !

Tapi nampak kan dari mana datangnya ke-gedebe-an dan ke-simple-an beliau hehehe ... memang asal kampung.

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 10:26 AM

2-3 kali jumpa tapi Matsaid tak kenal pun saya huhu .. macam Mark of Zorro pun ada kita nih hehehehe...

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 10:28 AM

SAMAlah saya pun ! Memang pada awalnya ramai yang kata Mat Said ni takde tokoh pun nak jadi MB. But slowly he earns our respect....

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
December 19, 2012 at 12:54 PM

mmg RESPECT, SALUT & SUSPECT dgn MB Ganu....antara MB yg TERBAIK di Malaysia....berJIWA RAKYAT!!!.....supaya KEKAL dgn jawatan MB atau mungkin dpt yg lebih TINGGI lagi...mana tau....i respect u MB....^_^

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 2:43 PM

And slowly saya makin menyampah dgn Datuk Deris yg tak habis2 dgn cah ketingnya.Dah bagi jwtn Pengerusi MARA baru la slow sikit.Tapi ucapan mengampu berapi2 dia time PAU 2012 baru2 ni mmg buatkan saya semakin mual dan muak.

Hat off Tok Mat Said.

....................
Reply To This Comment ...................
December 19, 2012 at 6:15 PM

Din,
Aku pun macam kau gak. Aku kenal MB tu. Tapi MB tu tak kenal aku. keh keh keh

Sapa kata DAP rasis adalah rasis Di Tendang Terajang

Post a Comment