........... 7 Pemimpin Melayu Dalam Kepimpinan Tertinggi Dap - TAHNIAH ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

7 Pemimpin Melayu Dalam Kepimpinan Tertinggi Dap - TAHNIAH !

Saturday, December 15, 201216comments


Saya TABIK kepada Dap kali ni ! Ternyata sangkaan saya terhadap mereka meleset sama sekali. Memang Dap sebuah parti berbilang kaum bila para perwakilan Kongres Dap 2012 membuat keputusan untuk memilih barisan kepimpinan yang merangkumi pelbagai kaum.

Walau 7, namun ia satu perkembangan yang positif dan saya yakin keputusan ini bakal membuka mata orang Melayu terhadap KEIKHLASAN Dap bila mereka menyuarakan hasrat untuk mempertahankan hak Melayu.

Dibawah adalah barisan anggota CEC ( Central Executive Committee ) terbaru Dap -

Lim Kit Siang - 1607
Ahmad Riduan - 1576
Karpal - 1411
Samsuddin - 1211
Anthony Loke - 1202
Ibrahim Ven - 1202
Tan Kok Wai - 1199
Gobind Singh - 1197
Lokman  Buang - 1162
Teng Chang Khim - 1152
Fong Kui Lun - 1137
Ngasri Kormin - 1075
Chong Eng - 1006
Chow Kon Yeow - 986
Liew Chin Tong - 984
M.Kula - 984
Boo Cheng Hau - 958
Esah Kok - 925
Fatoniah Zin - 903
Ngeh Koo Ham - 824

Sekali lagi - TAHNIAH !

Baca juga Pisau. untuk komen sebenar.

Share this article :

+ comments + 16 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2012 at 11:01 PM

tu sume wayang jer tu

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
December 15, 2012 at 11:31 PM


Saudara Din,

Kumpulan mereka ,dan majority adalah mereka dah tentulah memilih dikalangan mereka,'birds of the same father's flock together' and blood is always ticker then water. Darah Melayu je yang cair macam air ,bolih bercampor dengan apa-apa sahaja, macam air juga pengunaanya pelbagai ,buat basoh bolih, buat minum pon bolih pendek kata pelbagai kegunaan,kan hebat tu !.

Malulah Melayu kalau dalam pemilihan pon hendak mintak "subsidi" undi juga , kalau mereka ada maruah mereka juga tidak akan menerima pencalonan lantikan yang akan dilantik,tak gitu ?.
Walau apa pon kecekalan mereka berada dikelompok yang berbeda patut dihargai ,tapi sayangnya mereka tiada agenda tersendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Antihipokrit
December 15, 2012 at 11:33 PM

Melayu akan berpecah lagi... Cer bagi Setiausaha Agung kat Melayu. tgk wayang jadi ke tak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2012 at 11:36 PM

Memang wayang pun, hehehe!

Tokong Lim dah masuk melayu jadi Ah Ri Duan.

Melayu pun pecah perut - rekod paling tercorot 30 undi.

Tahniah Semangkok dan Aspan, anda pasti dilantik sebagai tali bar.. dAP oleh Ah Ri Duan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2012 at 11:46 PM

Harun Ahmad....30 undi

Hehehe, multi-racial konon parti rasis terhipokrit ini....melayu2 dalam DAP tu sewel ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2012 at 12:06 AM

Menurut laporan Hantarpos, semua calon Melayu menang dalam pemilihan DAP. Mereka adalah Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari yang memperolehi 3050 undi.

Turut menang adalah Senator Ariffin S.M. Omar yang mendapat 3480 undi. Begitu juga dengan satu-satunya ahli dalam (CEC), Ahmad Ton juga turut menang kali ini apabila mampu meraih 3470 undi.

Calon lain yang menang ialah Harun Ahmad (2800 undi), Solaiman Op Syed Ibrahim (980undi) Tengku Zulpuri Shah (1210undi) Zulkifli Mohd Nor (2150 undi) dan Roseli Abdul Gani (3900 undi).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2012 at 12:22 AM

Hurm ingatkn dapat la si sakmongkol @ aspan tue pegang paper, at least nk tnjuk yg dap nie bkn chauvanist...hehehe....

So esk nya maka tokong p.pinang @ bapaknya akan buat pengumunan - beberapa melayu dilantik dgn ihsan ke jawatan dlm parti .... agaknyalah (heheheh....)

Persoalan skang... smpai bila melayu dlm dap hidup dgn harapkn belas ihsan? Atau klau 'dh tau' buat2 x gheti lagi ke????

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 12:22 AM

Saudara tertinggal 2 nama - dato ariff ngan aspan alias!

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 12:26 AM

Dap tak pandai main politik hehehe... Cuba masukkan 2-3 nama Melayu, mesti gempak! Tapi ternyata ego mereka begitu besar walaupun untuk berlakon :-)

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 12:29 AM

Bro Din, nama-nama pemimpin Melayu yang menang tu kena kekalkan tu.. cantik dan ngancam nama-nama tu.. Kih..kih..kih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2012 at 2:14 AM

kalau setakat pegang jawatan biasa-biasa dalam Dap, dulu-dulu pun ada. Kalau setakat nak intai kerusi MB, Melayu dah rasa semua tu. yang Melayu belum pernah rasa atau tak akan merasa ialah jadi setiausaha agung Dap. realitinya jangan berangan jauh sangat bro. sesungguhnya kerusi setiausaha agung Dap bukan kerusi pertandingan tetapi kerusi warisan.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 2:57 AM

ko perasan tak din. apsal nama melayu tu macam fatoniah zin, esah kok macam nama melayu singapore?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2012 at 3:25 AM

Pembetulan Din...
Pemenang kedua tu memang Melayu tapi bukan Ahmad Ridzuan. Namanya Umar bin Khatib. Banyak calon Melayu menang atas doa lebai2 PAS dan pada masa yg sama depa juga doa cina KO, cina KO.....

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 8:36 AM

DAP ni tempat berkumpul Cina dan India yang anti melayu. Hanya Melayu penderhaka dan melayu bangsat sahaja yang menjadi ahli DAP.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2012 at 9:37 AM

Ya ke ? Patutlah akhir2 ni ramai pemimpin Spore datang melawat PR ....Kena cek diorang ada Mykad atau tak !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 6, 2013 at 11:45 AM

semoga Melayu sedar orang kafir never give up.

Post a Comment