........... Halo, Pinjam Mercedes E200 CGI Satu Hari ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Halo, Pinjam Mercedes E200 CGI Satu Hari ?

Friday, November 30, 20124comments

Halo apek, saya mau minta tolong satu hal boleh ?
Ya, ya  waibi, apa hat ? Kasi celita ...

Saya ada banyak tempat mau pergi hari ini, saya ingat mau pinjam you punya kereta la ..... boleh ?
Haiya .... pinjam keleta ah ? Boleh...boleh .... tapi waibi punya mercedes mana ?

Malulah ... sudah 3 hari tak basuh. Sudah kotor.
Oooooooh..... waibi punya Hailux ?

Apa kelas pakai Hailux. Saya bukan masuk hutan. Hilang KEAYUAN saya nanti ....
Ya, ya ... betut, betut... Talak AYU waibi nanti .... ( kedengaran suara cakap cina diikuti RIUH GELAK TAWA ) Soli ah waibi, wa teljatuh kelusi. Lia punya kaki sulah patah .... hehehehe... aaaa.... waibi punya Volvo aeloback ?

Volvo ? Tak mahu lah ..... nanti orang cakap saya mau eksyen. Haiya tauke, mau kasi pinjam atau tak mahu ? 
Ok, Ok .... soli ah waibi. Wa tanya saja ...  Wa kasi waibi pinjam wa punya kancil ....mau ?



Halo Tauke, saya YB lah ! 
Oooopsss soli ah waibi, wa mana ada keleta lain. wa punya BMW masuk wokshop maaa... aaaah, nanti ah, wa tanya wa punya akauntan. ( kedengaran suara2 cina ) OK waibi, keleta Pesona boleh ka ? 

............................
Halo ... Halo Waibi ? Apahat talak suala ? Halo? Waibi ah ? Kalau mau, lia mau kasi angkat keluar pampers sama balang2 lain dalam keleta. Waibi punya hat, talak apa meh.. Halo ?

Tauke ah ..... saya mau tanya tauke punya Mercedes Benz E200 CGI la !
Oooooohh ... itu keleta ah ... aaaa...... itu company car, tadi waibi ciakap mau pakai wa punya keleta. OK, OK, talak hat. Nanti wa suluh olang antar sama waibi punya lumah.



Kira2 begitulah agaknya perbualan talipon antara seorang YB dengan seorang tauke cina pada pagi 25 November 2012 yang baru lalu..... AGAKNYALAH mengikut imaginasi penulis yang SEMESTINYA tidak benar.


Untuk cerita SETERUSNYA APA YANG BERLAKU ...... KLiK

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2012 at 4:59 PM

kelakar la mu ni Din...pecoh peghut aku suko terutama part 'soli ah waibi, wa teljatuh kelusi'...kelas bro...keep it up...waibi waibi...sebat ler masa paluang masih ada...masa pun singkat sgt dah ni...sebat abis-abis...your time is up...wa cayer lu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2012 at 5:11 PM

hahahaha....sempoi ..... satu2nya bloger yang serius giler tapi masih punya sense of humor !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2012 at 8:28 PM

HAHAHA..LAWAK..

WAIBI ITU DAH KANTOI..

....................
Reply To This Comment ...................
November 30, 2012 at 8:59 PM

Ini celita aaa bukan hali2 kelua ooo satu taun dua tiga kali saja....
DT ni kalau cakap cina sama cakap omputeh, manyak pandai... Manyak syok baca ooo. Tq DT sekali sekala hilang tension aku baca blog ko.
Apa2 pun waibi tu dah kantoi, asyik dok cari salah org, sekarang mampuih lah heeee.... Dia pekene kite kite pekene diee ....

Post a Comment